Profi boksz: Bradley kiütötte és visszavonultatta Ríost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.08. 10:15
null
Ríosnak (jobbra) nem volt jó napja a szorítóban (Fotó: AFP)
Kiütéssel végződött Tim Bradley és Brandon Ríos profi ökölvívó-mérkőzése a WBO váltósúlyú világbajnoki címéért – Bradley fölényesen múlta fölül riválisát, aki a mérkőzés után jelezte: visszavonul.

Szombat este a las vegasi Thomas & Mack Centerben tette kockára a WBO váltósúlyú világbajnoki címét Tim Bradley (33–1–1, 13 K.O.). Ellenfele, a korábbi könnyűsúlyú világbajnok Brandon Ríos (33–3–1, 23 K.O.) volt. Az immáron Teddy Atlas irányításával készülő Bradley remekül kezdte el használni a balkezeseit és gyors kombinációkkal kettős fedezékbe tenyésztette Ríost. Mire az reagálni tudott volna, Bradley már ott sem volt.

A leginkább belharcot erőltető Ríos a másodikban jegyzett ugyan néhány találatot, de amint közel került, Bradley ellökte magától. Bradley gyorsabb kezeivel és remek lábmunkájával megoldhatatlan feladat elé állította Ríost, aki a menetek múlásával egyre nagyobb hátrányba került. A mérkőzés közepére Bradley teljes kontroll alatt tartotta a történéseket, majd a 9. menetben egy testre mért horoggal földre küldte az eddig kiüthetetlennek hitt Ríost.

 



 

A számolást nagy nehezen túlélte, ám Bradley hajrába kezdett és újból leütötte a gyakorlatilag ellenállásra képtelen riválist, majd Tony Weeks beszüntette a találkozót. A mérkőzés utáni interjúban Brandon Ríos bejelentette, hogy visszavonul a profi ökölvívástól, míg Bradley egy Pacquiao elleni harmadik mérkőzést vesz célba.

profiboksz.hu

Ez már a vég (Fotó: AFP)
Ez már a vég (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik