Profi boksz: Miguel Cotto középsúlyban is a csúcsra ért

Vágólapra másolva!
2014.06.08. 08:33
null
Cotto (balra) egyértelmű sikert aratott Martínez ellen (Fotó: Reuters)
A Bokszvilágtanács (WBC) középsúlyú világbajnok argentin Sergio Martínez, és kihívója, a korábban három súlycsoportban is a csúcsra érő Puerto Ricó-i Miguel Cotto a legendás Madison Square Gardenben csapott össze. A kihívó végül elhódította a vb-övet, Martínez nem jött ki a tizedik menetre.

Nagy lendülettel kezdett a kihívó, miután gyors egymásutánban háromszor is padlóra küldte argentin riválisát. Cottón az első pillanattól látható volt, hogy kirobbanó formában érkezett a találkozóra, szinte pattantak az ütései, főleg legendás balhorga tűnt kezelhetetlennek Martínez számára.

BRÄHMER PONTOZÁSSAL NYERT
Komolyabb megingás nélkül, a szó minden értelmében egyhangú mérkőzésen védte meg WBA félnehézsúlyú reguláris világbajnoki címét Jürgen Brähmer. A 35 éves német bunyós szombaton késő este jelenlegi lakhelyén, azaz Schwerinben húzott kesztyűt kihívója, az argentin Roberto Feliciano Bolonti ellen. A találkozó nem tartogatott nagy izgalmakat, és a minden téren jobbnak bizonyuló Brähmer könnyedén múlta felül az igen csak passzív Bolontit. A találkozón nem kerül sor le-, vagy kiütésre, így a végig fölényben bokszoló Brähmer 118–109, 119–108, 119–108 arányú egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

A következő menetekben Cotto nagyon fegyelmezett bunyóval növelte előnyét, és tette nagyon hamar egyértelművé, hogy Martínez itt csak K.O.-val győzhet. Viszont Martínez az egész mérkőzésen képtelen volt ellenfele fölé kerekedni. Ráadásul a 9. menetben ismét nagy verést osztott ki Cotto, és Martínezre újra számolt a vezetőbíró. A 10. menetre már ki sem jött Martínez, nem volt képest folytatni az összecsapást, feladták a csatát. Egyelőre csak tippelni tudunk, hogy az amúgy is rogyadozó lábai nem bírták tovább a harcot.

A győzelmével Miguel Cotto lett a WBC középsúlyú világbajnoka, és ezzel kisváltó-, váltó- és nagyváltósúly után középsúlyban is a csúcsra ért.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik