Profi ökölvívás: Chávez vitatható sikerrel tért vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.29. 11:44
Erősen vitatható módon (a külföldi szaksajtó gyakorlatilag egyhangúlag csalást emleget), 10 menetes egyhangú pontozásos győzelemmel tért vissza egyéves kényszerű szünet után a korábbi középsúlyú világbajnok Julio César Chávez Jr.

A mexikói bokszoló szombaton este Carsonban lépett szorítóba, ellenfele a 10 menetesre kiírt köztes félnehézsúlyú (173 font) mérkőzésen a WBO legutóbbi középsúlyú ranglistájának első helyén található Brian Vera volt. Az már a pénteki mérlegelésen is látszott, hogy Chávez nincs jó formában (előzetesen még abban állapodtak meg a felek, hogy nagyközépsúlyban kerül sor a találkozóra, azonban a mexikói bunyós jelezte, képtelen hozni a 168 fontot), és a korábbi The Contender-szereplő Vera ezt ki is használta.

Chávez a mérkőzésen inaktív és tompa volt, ezzel szemben Vera sokkal több akciót indított, és jóval pontosabbnak is tűnt. A korábbi WBC-világelső gyakorlatilag folyamatosan reklamált és panaszkodott az összecsapás folyamán, Vera pedig szorgalmasan tette a dolgát, emiatt vélhetően sokan gondolták úgy, hogy az amerikai bunyós kezét emelik a magasba a végén.

A pontozók azonban Chávezt látták jobbnak, aki 98:92, 96:94, 97:93 arányú győzelmet aratott. „A negyedik menetben megsérült és nagyon fájt a kezem, emiatt nem tudtam kiütni Verát. Nem hiszem, hogy szükség lenne visszavágóra. Nagyon tisztán legyőztem a srácot, mivel jóval többet találtam a hangsúlyos ütéseimmel” – nyilatkozott a mérkőzést követőn Chávez, aki a tervek szerint decemberben húz legközelebb kesztyűt.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik