Profi boksz: Pacquiao maga kér véletlenszerű doppingteszteket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 09:55
Meglepőnek mondható fordulatra került sor a Manny Pacquiao csapat háza táján, ugyanis a filippínó bunyós és tábora csak úgy vállalja a Brandon Rios elleni mérkőzést, hogy ha a két felet az Amerikai Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) véletlenszerűen végzett tesztekkel vizsgálja a meccset megelőző időszakban.

A kérés azért érdekes, mert korábban pont Pacquiao volt az, aki kerek perec visszautasította Floyd Mayweather Jr. hasonló kikötését, és – első alkalommal – gyakorlatilag ezért esett kútba a mindenki által várt gigameccs. A filippínó bunyós csapata akkor leginkább Pacquiao tűfóbiájával indokolta a döntést, illetve azzal, hogy az ökölvívó Erik Moráles elleni első mérkőzését megelőzően a találkozóhoz elég közeli időpontban vettek tőle vért, ami miatt legyengült a szervezete, és ki is kapott a mexikói legendától.

A korábban számos súlycsoportot végigverő bokszoló tábora egyébként valószínűleg azért döntött a tesztelés mellett, mert Brandon Rios az elmúlt mérkőzése óta azzal az Angel Herediával dolgozik, akinek egyrészt dopping szempontból igen zűrös az előélete, másrészt ő az, aki Juan Manuel Márquezből gyakorlatilag új embert csinált, és erőnléti edzőként jelentős szerepe volt a mexikói bunyós Pacquiao felett aratott kiütéses győzelmében. Márquezt egyébként a Pacman elleni harmadik és negyedik mérkőzés előtt is – átalakult izomzata és persze Heredia személye miatt – többször illették doppingvádakkal a filippínó bunyós táborából, ám ennél többet nem tudtak felmutatni az ügyben.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik