Ökölvívás: befejezi a Csonttörőt vb-címmeccsen kiütő Barrios

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 12:22
Bejelentette a visszavonulását a WBO korábbi nagypehelysúlyú világbajnoka, Jorge Barrios, aki 2006 májusában a Los Angeles-i Staples Centerben Nagy „Csonttörő” János ellen védte meg a világbajnoki címét.

Az izgalmas stílusú argentin karrierje 2010-ben futott zátonyra, amikor autójával halálra gázolt egy terhes asszonyt. A bunyós innentől kezdve leginkább az eset büntetőjogi következményeivel volt elfoglalva, és bár tavaly májusban szabadlábra helyezték (sőt, a jogosítványát is visszakapta), számos próbálkozása ellenére nem sikerült mérkőzést lekötnie.

Barrios 2005-ben, Mike Anchondo kiütésével szerezte meg a WBO nagypehelysúlyú világbajnoki övét, amelyet két alkalommal is megvédett, az egyik alkalommal a magyar Nagy János ellen, aki az első menetben 49 másodperc után kapitulált (ez volt máig az egyetlen profi bokszmeccs az Egyesült Államokban, amelyen magyar ökölvívó vb-címért szállt ringbe). A Hiéna becenévre hallgató bunyós pályája során olyan riválisokkal mérhette össze az erejét, mint Joan Guzman és Acelino Freitas – utóbbi összecsapást 2003 egyik legjobb mérkőzésének választották.

CSONTTÖRŐ VS. BARRIOS

HA KÍVÁNCSI ARRA, HOGYAN EMLÉKSZIK AZ OMINÓZUS MÉRKŐZÉSRE NAGY JÁNOS, KATTINTSON IDE!

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik