Miguel Cottónak nem lesz könnyű dolga Joshua Clottey ellen

Vágólapra másolva!
2009.06.13. 14:46
A hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapását New Yorkban, a Madison Square Gardenben rendezik vasárnap hajnalban. A Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki övéért a Puerto Ricó-i címvédő, Miguel Cotto és a ghánai Joshua Clottey csap össze.
Miguel Cotto (jobbra) újra szorítóba lép
Fotó: Action Images (archív)
Miguel Cotto (jobbra) újra szorítóba lép
Miguel Cotto (jobbra) újra szorítóba lép
Fotó: Action Images (archív)
Miguel Cotto (jobbra) újra szorítóba lép

A 32 éves Clottey (35–2–0, 20 K. O.–T. K. O.) roppant szimpatikusan nyilatkozott a meccs előtt: „Cotto nagy lehetőséget adott nekem, olyan esélyt, amelyet mások nem, s ezért örökké hálás leszek neki.”

A 28 esztendős Cotto (33–1–0, 27) azt válaszolta, ellenfeléhez hasonlóan mindent elkövet, hogy győztesen hagyja el a ringet, de ahogyan ő fogalmazott: „Az igazi győztesek a szurkolók lesznek.”

Cotto legutóbb Michael Jenningset verte meg, 2008 júliusában viszont a 11. menetben vereséget szenvedett Antonio Margaritótól.

Csakhogy utóbbiról a Shane Mosley elleni, elvesztett meccse után kiderült, hogy a kesztyűjével nem stimmelt valami, ezért a kaliforniai sportbizottság egy évre visszavonta az engedélyét.

Amikor ez történt, felvetődött a gyanú, hogy már Cotto ellen is csalt; ezt látszott megerősíteni a Puerto Ricó-i bunyós arca is, de maga az ökölvívó roppant sportszerű volt – vagy utólag nem tudta volna bizonyítani, hogy Margarito már ellene is sportszerűtlen eszközökkel vette fel a küzdelmet –, és nem kért kivizsgálást az ügyben. Amúgy éppen ez az egyetlen veresége…

Clottey esetében nem kell semmilyen „simlitől” tartania, attól viszont igen, hogy a ghánai álla acélból van. Várhatóan izgalmas csata lesz, mivel mindkét ökölvívó gyors, és egyaránt átlagon felüli az ütőerejük. Más kérdés, hogy Cotto szinte hazai pályán lép ringbe, mert a profi boksz szentélyében, a Madison Square Gardenben rengeteg honfitársa biztatja majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik