Találatok a Giro címkére

Találatok száma: 24

Minden szempontból történelmi volt az idei Grand Tour-szezon

2022-09-13 23:08:57

Megoszlanak a vélemények, hogy mi tesz sportnemzetté egy országot: a kiemelkedő eredmények száma, netán általában a lakosság sporthoz való viszonya? Az mindenesetre bizonyos, hogy a nyári kerékpárszezon mindkét aspektusból sokat adott számos országnak.

Vuelta a Espana Vuelta Tour de France Giro d’Italia Giro

Giro: Két éve egy ilyen Giróért a két kezemet összetettem volna – Valter

2022-06-01 19:28:38

Élménybeszámolóval egybekötött online sajtóeseményt szervezett a Magyar Kerékpáros Szövetség három Giro d'Italia-hősünk, Fetter Erik, Peák Barnabás és Valter Attila főszereplésével szerda délután. A főszereplőknek hála végig kiváló hangulatú beszélgetésen a magyar versenyzők visszaemlékeztek a magyarországi szakaszoktól egészen a vasárnapi, veronai záróetapig, elmondták, ki-ki hogyan élte meg a kőkemény három hetet, s őszintén értékelték teljesítményüket az esetleges hiányérzetekkel együtt is.

Valter Attila Peák Barnabás Giro Fetter Erik

Giro: Fetter Erik elégedett, és pozitív emlékekkel zárta a versenyt

2022-05-31 09:49:33

Saját maga eredményével elégedett és pozitív élményekkel, emlékekkel zárta pályafutása első Giro d'Italiáját az olasz országúti kerékpáros körversenyen összetettben 83. helyen záró Fetter Erik, az EOLO-Kometa versenyzője.

Giro d’Italia Giro Fetter Erik

Giro: hazaért a szökés, De Bondt ünnepelhetett Trevisóban

2022-05-26 17:02:51

Az Olasz körverseny 18. etapján meglepetésre hazaért a szakasz elején kialakult négyfős elmenés, Dries De Bondt nyolc évvel az után, hogy egy balesetben kis híján életét vesztette, élete első szakaszsikerét ünnepelhette háromhetes körversenyen. Valter Attiláék ezúttal 6. helyhez segítették Arnaud Démare-t.

Giro d’Italia Giro

Giro: Nem vagyok kibékülve az eredményeimmel – Valter Attila

2022-05-24 09:33:48

A Giro d'Italia legutóbbi, 15. szakaszán (Rivarolo Canavese–Cogne) a 127. helyen végző, összetettben az 51. pozíciót elfoglaló Valter Attila a Facebook-oldalán értékelte az eddigi szereplését a versenyen. A Groupama-FDJ magyar versenyzője nem elégedett az eddigi teljesítményével, de úgy érzi, az utolsó héten még van esélye javítani.

kerékpár Valter Attila Giro d’Italia Giro

Giro: tömegbukás a rajt után, olasz győzelem a 15. szakaszon

2022-05-22 15:29:08

A Trek-Segafredo versenyzője, az olasz Giulio Ciccone nyerte meg az olasz kerékpáros-körverseny 15., Rivarolo Canavese és Cogne között rendezett 177 kilométeres nehéz hegyi szakaszát. Noha az elején bukott, végül megőrizte a rózsaszín trikót az olimpiai bajnok Richard Carapaz. A magyarok közül Fetter Erik szerepelt a legjobban, a 45. helyen zárt.

Vatler Attila Peák Barnabás Giulio Ciccone Giro d'Italia Giro Fetter Erik

Giro: óriásit hajrázott a mezőny, Peák a bravúros 13. helyen zárt

2022-05-20 15:40:08

Hajszál hiányzott a szökevényeknek ahhoz, hogy hazaérjenek! A mezőny óriásit hajrázott, és 600 méterrel a vége előtt beérték őket, végül Valter Attila csapattársa, a Groupama-FDJ versenyzője, a sprintversenyben vezető Arnaud Démare nyerte meg az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia 13., Sanremótól Cuneóig tartó 150 kilométeres szakaszát, és ezzel a harmadik diadalát aratta az idei versenyen. Peák Barnabás a mostani Giro legjobb magyar eredményét elérve a 13. helyen zárt, míg a rózsaszín trikó a spanyol Juan Pedro Lópeznél maradt.

Peák Barnabás Giro d'Italia Giro Arnaud Démare

Giro: az összetett győzelem egyik esélyese feladta a versenyt

2022-05-20 14:37:10

A Team DSM összetett győzelemre is esélyes versenyzője, a francia Romain Bardet az olasz kerékpáros körverseny 13. szakaszán 36 kilométer megtétele után betegség miatt feladta a versenyt.

Romain Bardet Giro d'Italia Giro

Giro: a 11 éve elhunyt Wouter Weylandtra emlékszik a mezőny

2022-05-19 10:43:46

Csütörtökön az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia 12., Parmától Genováig tartó szakaszának vág neki a mezőny, amely a 11 évvel ezelőtt, 2011. május 9-én, a Passo del Bocco lejtmenetében életét vesztő Wouter Weylandtra emlékezik.

Wouter Weyland Giro d’Italia Giro

Giro: eljutott hozzá az emlékmegálló híre, Cavendish üzent a magyar drukkereknek

2022-05-17 14:28:59

A Giro d'Italia egyik legnagyobb sztárja, a sprinter Mark Cavendish csapata a Quick-Step hivatalos közösségi oldalán keresztül mondott köszönetet a magyar drukkereknek az olasz körverseny magyarországi szakaszain teremtett hangulatért, továbbá a zámolyi, róla elnevezett buszmegállóért és emléktábláért. Utóbbi akcióval a zámolyi drukkerek a nemzetközi sportsajtóban is komoly nevet szereztek...

kerékpársport Mark Cavendish Giro d’Italia Giro

Giro: kegyetlen hegyi befutó, 26 éves ausztrál nyert

2022-05-15 16:09:43

Az ausztrál Jai Hindley győzött az Olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia 9., Iserniától a Blockhausig tartó 191 kilométer hosszú szakaszán, amelyen a rózsaszín trikó a spanyol Juan Pedro Lópeznél maradt. A magyarok közül Valter Attila szerepelt a legjobban, ő közel 20 perces hátránnyal a 48. helyen ért célba.

Valter Attila Peák Barnabás Giro d'Italia Giro Fetter Erik

Giro: Lennard Kämna nyerte az első olaszországi szakaszt

2022-05-10 15:18:11

A hétfői pihenőnapon megérkezett Magyarországról Olaszországba az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia mezőnye, és a 4., Avolától az Etnán található Rifugio Sapienza menedékházig tartó 172 kilométeres szakaszon a Bora-Hansgrohe versenyzője, a német Lennard Kämna aratott diadalt. Az első hegyi szakasz után a rózsaszín trikó a második helyen záró spanyol Juan Pedro Lópezhez került. Legjobb magyarként ezúttal is Fetter Erik szerepelt, ő több mint 12 perc hátránnyal a 65. helyen ért célba.

országúti kerékpár Giro d'Italia Giro

Kerékpár: szívmelengető videóval búcsúzik a Giro Magyarországtól

2022-05-09 14:09:38

Az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia a hivatalos Facebook-oldalán videoösszeállítással búcsúzik a három magyarországi szakasztól – mintegy másfél percben feleleveníti a Budapest–Visegrád, a Kaposvár–Balatonfüred szakasz és a fővárosi időfutam legszebb pillanatait, miközben a legkreatívabb szurkolókra is kitér, többek között a mezőny mellett lóháton vágtázó huszárokra, a budai Vár alatt rózsaszín pólóban spinningelő emberekre, a Hősök terén összegyűlt hatalmas tömegre, s a különböző, mókás jelmezeket öltő drukkerekre.

Magyarország Giro d'Italia Giro Budapest

Giro: videón a 3. szakasz befutója és összefoglalója

2022-05-08 19:08:04

Ahogyan azt megírtuk, pályafutása 16. szakaszgyőzelmét érte el a Giro d'Italián a Quick-Step Alpha Vinyl brit versenyzője, Mark Cavendish, aki az olasz kerékpáros-körverseny harmadik, egyben utolsó magyarországi szakaszán aratott diadalt. Az Eurosport jóvoltából a balatonfüredi befutó mellett a szakasz összefoglalóját is megtekinthetjük.

Mark Cavendish Kaposvár Giro d'Italia Giro Balatonfüred

Giro: újabb látványos videó, élje át lóhátról a huszárvágtát!

2022-05-08 09:38:26

Az egész világot bejárta a martonvásári Szent László Huszáregyesület akciója, amikor a szervezet lovasai vágtázva kísérték a Giro d'Italia mezőnyét a Budapest–Visegrád nyitó szakasz során. A szervezők saját videóján újabb szemszögekből élheti át a nem mindennapi jelenetet.

huszárok Giro d’Italia Giro

Giro: amikor a rendőr vezényli a szurkolókat – óriási buli volt

2022-05-07 21:03:08

A brit Simon Philip Yates fantasztikus idővel nyerte meg a Hősök teréről rajtoló olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia második magyarországi szakaszát. Az eredményénél csak a szurkolók voltak fantasztikusabbak, akik egészen hihetetlen hangulatot varázsoltak a Hősök terére és a Budai Várba is, még az egyik versenyzőt felvezető motoros rendőr is elragadtatta magát. Élje át videónkkal a libabőrt okozó hangulatot!

videó országúti kerékpár budai Vár NSO Tv Kerékpár Hősök tere

Giro: Yates győzött, Fetter a legjobb magyar a budapesti időfutamon

2022-05-07 13:29:52

A brit Simon Philip Yates fantasztikus idővel nyerte meg a Hősök teréről rajtoló olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia második magyarországi szakaszát, amelyen legjobb magyarként Fetter Erik ért célba. Peák Barnabás az 51., Valter Attila a 82. helyen zárt. A pénteki, első szakaszon győztes holland Mathieu van der Poelnél maradt a rózsaszín trikó, mivel ezúttal is remekelt, és három másodperc hátránnyal a második lett.

országúti kerékpár budai Vár Valter Attila Peák Barnabás Kerékpár Hősök tere

Giro: 14 órakor kezdődik a második szakasz – minden, amit tudni kell róla

2022-05-07 12:01:24

Szombat délután 14 órakor a Hősök teréről rajtol az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia második magyarországi szakasza: a 9.2 kilométer hosszú időfutamon Budapest belvárosának szívén haladnak át a versenyzők, és a futam a budai Várban, a Szentháromság téren ér véget.

országúti kerékpár budai Vár Valter Attila Peák Barnabás Hősök tere Giro d’Italia

Giro: nagyszerű hangulatban mutatták be a csapatokat – fotók, videó

2022-05-04 20:13:26

Rózsaszínbe borult a Hősök tere a Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján – közölte az MTI.

kerékpár Valter Attila Giro d’Italia Giro