TALÁLATOK A(Z) NS-publicisztika CÍMKÉRE

2409 találat
Kézilabda
13 órája

Japán figura – Csinta Samu publicisztikája

ALAPVONAL. A fordítás hemzsegett az angolból átvett szakkifejezésektől, úgymint handabólú, golakíperú és hasonlók. Nem tudom, ki hogyan volt vele, engem azonban nem hagyott nyugton a kérdés: a japán nyelvben vajon miért nincsenek meg a szükséges megfelelő szakmai kifejezések?
női kézilabda
magyar női kézilabda-válogatott
NS-publicisztika
Úszás
2024.04.14. 23:45

Hózentróger övvel – Malonyai Péter publicisztikája

ALAPVONAL. Ma már nem fontos a szurkoló, őrző-védő-támadók állnak őrt, védve a játékosokat. Mindenkitől. A klubok szigorúan ellenőrzik, mit szánnak alkalmazottjaik a nyilvánosságnak, miközben fogalmuk sincs, nem lehet, hogy mi volt a felek szándéka, miről beszélgettek. Az ellenőrök (cenzorok?) többsége kevesebbet tud az interjú szakmai követelményeiről, mint amennyi felhatalmazhatná őket valósan a felülbírálatra.
Milák Kristóf
vegyes zóna
NS-publicisztika
Hosszú Katinka
Kézilabda
2024.04.13. 23:00

Kinn a csigaházból – Ballai Attila publicisztikája

ALAPVONAL. És ne tévedjünk, az ázsiaiak nekünk esnek, és ha lenne a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor két-három góllal ellépnek, rajtuk és rajtunk is eluralkodna az őrület. Ezt kell hát elkerülni. Az első pillanattól érzékeltetni kell velük, hogy itt és most esélyük sincs. Debrecen a mi várunk, itthon vagyunk, jobbak vagyunk, elszántabbak vagyunk.
Párizs 2024
magyar női kézilabda-válogatott
NS-publicisztika
Úszás
2024.04.12. 23:58

Élet a hal után – Deák Zsigmond publicisztikája

ALAPVONAL. Az egész téma az idei úszó országos bajnokságról jutott az eszembe, egészen pontosan Hosszú Katinka és Milák Kristóf visszatérése kapcsán.
Úszás
Milák Kristóf
NS-publicisztika
Amerikai sportok
2024.04.10. 23:17

Megvan Mbappé kihívója! – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Wembanyama érkezése óta az NBA franciaországi nézettsége 23, az internetes közvetítésekre előfizetők száma 25, a hivatalos applikációt használók száma pedig 68 százalékkal nőtt.
Victor Wembanyama
NBA
NS-publicisztika
Kézilabda
2024.04.10. 00:04

Jöjjön a hölgyválasz! – Bobory Balázs publicisztikája

ALAPVONAL. Ha másban nem is, koncentráltságban, akaratban, lelkesedésben, harci kedvben senki sem lehet jobb nálunk, s a hazai környezetnek megint segítőnek, nem nyomasztónak és tehernek kell lennie a magyar női kézilabda-válogatott számára, talán sohasem visszatérő lehetőség, hogy mindkét válogatottunknak itthon vívhatta, vívhatja ki az olimpiai szereplés jogát.
NS-vélemény
női kézilabda
NS-publicisztika
Magyar válogatott
2024.04.08. 23:08

Válogatott dalra várva – Vincze András publicisztikája

ALAPVONAL. Nos, ha valamikor, mostanában lehetne itt az ideje annak, hogy a zenei világban megihlessen valakit a magyar futball legjobbjainak produkciója, és őszintén szólva arra is kíváncsi lennék, vajon hogyan énekelnék meg a saját sportolói élethelyzetüket a válogatott tagjai. És most nem valamely aktuális sláger lenne igazán nagyszerű futballdal, hanem egy önálló szerzemény.
NS-publicisztika
Egyéb egyéni
2024.04.07. 22:57

Van az a pénz – Malonyai Péter publicisztikája

ALAPVONAL. Ezek után ne csodálkozzunk azon, ha a sportolók is élnek a módival. A szerepek leosztva, a felek jól elvannak egymással. A sportszervezetek hirdetik az igét, ez az erkölcsi oldal, az egzisztenciális pedig, hogy a versenyzők közül jó néhány (na, annál azért több) igyekszik ügyeskedni.
NS-publicisztika
Labdarúgó NB I
2024.04.06. 23:23

Vetély- és játszótársak – Ballai Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Érthető, ha a zöld-fehér hívek már most ünnepelni szeretnének, de hosszabb távon nekik és a csapatuknak is jót tenne egy kemény rivális. Mert a bajnokság nem pénztárca, azt nem lehet csak úgy elveszíteni. Ahhoz kellene egy nem szerencsés, nem becsületes, hanem sikeres »megtaláló«, ám az évek óta nincs.
NS-publicisztika
Labdarúgó NB I
2024.04.05. 23:15

Óriásölők – Csinta Samu publicisztikája

ALAPVONAL. Sokan igyekeztek már megtalálni a kiscsapatok kupa-nekibuzdulásának mozgatórúgóit. Főleg a nemcsak egyszeri meglepetést szerző bravúrok előidézőit. Mert az egyszeri csodákba még különösebb erőfeszítés nélkül bele lehet magyarázni, hogy a mérhetetlen arroganciával, a verhetetlenség áltudatával pályára lépő nagyok egyszer csak érthetetlen lelkesedéssel, elszántsággal, néha ebből fakadó futballmegvalósítással találják szemben magukat, menet közben pedig képtelenek kilépni a komfortzónájukból.
NS-publicisztika
Egyéb egyéni
2024.04.04. 23:29

Feltámadás – Morvai Katalin publicisztikája

ALAPVONAL. A drámai fordulatokban bővelkedő győztes mérkőzés titkát nem lesz könnyű megfejteni. A megoldáshoz talán a sportpszichológusok tudnának közelebb vinni. A lényeg mindazonáltal valahol ott bújik meg, ahol a kiváló egyéni adottságú és technikai-taktikai tudású játékosokból csapat kovácsolódik. Csapat – nagybetűkkel. Egy mindenkiért, mindenki egyért!
NS-publicisztika
Minden más foci
2024.04.03. 22:50

A katonai felderítő csodája – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Az Arsenalé a legtöbb nullára hozott mérkőzés, a riválisnak engedett kapura lövések terén pedig második a gárda, úgy, hogy ebben a mutatóban másfél próbálkozásnyit javult 2023-hoz képest.
NS-publicisztika
Egyéb egyéni
2024.04.03. 00:18

Aranyművészet – Berta Mihály publicisztikája

ALAPVONAL. És ha Gyenge Valériára, a kreatív olimpiai bajnokra gondolunk, jusson még eszünkbe néhány másik ötkarikás aranyérmes kiválóságunk, akik nemcsak sportolóként alkottak kiemelkedőt, hanem a művészi tevékenységük révén is érdemes megemlíteni a nevüket.
NS-publicisztika
Egyéb egyéni
2024.04.01. 23:29

Díjkiosztón innen – és túl – Malonyai Péter publicisztikája

ALAPVONAL. Hogy keretbe zárjam a történetet, a végére »a« Fecsót idézem. Azt mondta ugyanis, hogy nem az érmek, a sikerek a fontosak, hanem hogy helytálljanak az életben, akik megfordulnak nála. Váljék rendes ember belőlük.
NS-publicisztika
Egyéb egyéni
2024.03.29. 23:09

Megállva, ünnepeket várva – Ballai Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Ez azonban szerintem »csak« szükséges, de nem elégséges előfeltétel. Kell e népszerűséghez az is, hogy a sport normalitása a külső környezet számos abnormalitásával szemben kapaszkodót kínáljon.
NS-publicisztika
Magyar válogatott
2024.03.28. 00:33

Másság – Deák Zsigmond publicisztikája

ALAPVONAL. Ott van Szoboszlai Dominik, a válogatott legjobbja és egyben csapatkapitánya, akinek a nevét hatvanezer ember skandálja egymásnak felelgetve a Puskás Arénában, s a 75 millió eurót érő, még mindig csak 23 éves srác (a fiam épp ennyi idős…), a Liverpool vérprofi klasszisa saját elmondása szerint beleborzong ebbe az érzésbe, ebbe a tudatba.
NS-publicisztika
Minden más foci
2024.03.26. 23:07

Modern gyorstüzelők – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Egyetlen másodpercen múlt, hogy ugyanazon a napon, három óra eltéréssel ne ketten tartsák a világcsúcsot hat szekundummal. Merthogy a Franciaország–Németország találkozón Florian Wirtznek hét kellett a vezető gól megszerzéséhez. Kicsit lassúbb volt, de kicsit nagyobb gólt lőtt osztrák kollégájánál.
NS-publicisztika
Jégkorong
2024.03.25. 23:00

Kiscsicsó hagyatéka – Bobory Balázs publicisztikája

ALAPVONAL. Tizenöt évvel ezelőtt egy kicsit Székesfehérvár is belehalt ebbe a tragédiába. A sors kitépte a város szívének egy darabját, elrabolt egy olyan kincset, értéket, amely egyet jelentett azzal a hellyel, közösséggel. Erősítette a lokálpatriotizmus, az összetartozás érzését, kiszakíthatatlannak tetszett a város testéből, aztán egy szempillantás alatt eltűnt, és maradtak csak az emlékek.
NS-publicisztika
Minden más foci
2024.03.24. 23:13

Rabló–pandúr, az örök játék – Malonyai Péter publicisztikája

ALAPVONAL. Itt tart most a csalás, azaz rengeteg műfaj, egy cél. Hiába, jobb gazdagnak lenni, mint szegénynek. A játék pedig folytatódik, régi, bevált, mindenki ismeri.
NS-publicisztika
Kézilabda
2024.03.23. 23:10

Legjobb otthon – Ballai Attila publicisztikája

ALAPVONAL. A hazai pálya hátránya korunk, a tömegkommunikáció, a social media és a mértéket nem ismerő »rajongók« járulékos kára, mellékterméke, de normális szervezéssel és egészséges sportolói pszichével leküzdhető, legalábbis eltörpül a hazai pálya örök és felbecsülhetetlen előnye mellett.
NS-publicisztika

1

/

121