„Szerettem volna megmutatni, hogy még van bennem erő” – Valter Attila a Giro pénteki szakasza után

Vágólapra másolva!
2024.05.24. 21:46
107th Giro d'Italia 2024 - Stage 14
Valter Attila szerint több szerencsére van szüksége (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban már beszámoltunk, Andrea Vendrame győzött a Giro d'italia országúti kerékpáros körverseny pénteki szakaszán, amelyen Tadej Pogacar változatlan előnnyel tartotta meg a rózsaszín trikót, Valter Attila pedig nagyot harcolt, hogy bekerüljön a nap szökésébe, ám nem járt sikerrel. A magyar kerékpáros az M4 Sport helyszíni stábjának elárulta: az egyik legnehezebb rajt volt ez pályafutása során, noha a lábai nagyon jók voltak.

„Olyan számokat mentem az első másfél órában, amit nem nagyon láttam eddig, de nyilván ez nem mindig elég, jókor is kell a jó helyen lenni. Ma rengetegszer jó helyen voltam, már a legelején is, ott fél órát nagyon keményen kellett nyomni, hogy távol tartsuk a mezőnyt, aztán végül nem engedtek el, utolértek – tekintett vissza a szakaszra Valter Attila, aki rámutatott: még ezt követően is egy órán át aktív volt, végig igyekezett támadásokban benne lenni és a mezőny elejében, az első 20-30 bringás között helyezkedni, amikor a csapattársai bekerültek a szökésbe, akkor is elöl volt. – A lábaimmal elégedett vagyok, az érzésekkel is, de van, amin nem tudok változtatni. Szerettem volna aktív lenni, magabiztosan versenyezni, ezeket megtettem, nem lehetek teljesen elégedetlen. Ugyanakkor nagyon jó lett volna ez a szakasz nekem, szerettem volna megmutatni, hogy még van bennem erő. Ezt magamnak bebizonyítottam, még okosabbnak kell lenni, még több szerencse kell, hogy ez ki is tudjam hozni.”

A szombati etapra előre tekintve azt mondta: még nem tudja, jó ötlet-e szökni, mivel Pogacar csapata, az UAE kontrollálni fogja a szakaszt, mivel már ezen is sok szlovén szurkoló állt az utak mellett, szombaton pedig még többre számít, így meglátása szerint a szlovén rózsaszín trikós nagyon szeretné megnyerni ezt. Így minél tovább szeretne a mezőnyben maradni és teljesen kihajtani magát.

„Szeretnék teljesen elfáradni erre a Giróra, hogy végképp jól essen a pihenés utána – szögezte le Valter, aki kiemelte, mennyire jólesik neki a magyar szurkolók buzdítása. – Tényleg azt hittem, hogy Magyarországon versenyzem, elképesztő, hogy ilyen kis Isten háta mögötti falvakban is a nevemet hallom és a magyar zászlót látom a címerrel.”

„Elképesztő volt a hangulat a rengeteg szlovén zászlóval és szurkolóval, sok ismerős arcot láttam: családtagok, barátok, a saját csapatom tagjai, így még az esőben is fantasztikus volt tekerni. Jó, hogy most volt egy kicsit könnyebb, bár még így is elég kemény napunk. A holnapi szakasz nagyon nehéz lesz, küzdeni fogunk érte” – felelte Pogacar az M4 Sport kérdésére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik