Női kézi Eb: továbbjutást ér a spanyolok egygólos győzelme

Vágólapra másolva!
2014.12.09. 19:51
null
A spanyolok egy góllal legyőzték Oroszországot (Fotó: Korponai Tamás)
A mieinkkel egy csoportban szereplő Spanyolország 25–24-re legyőzte Oroszországot a női kézilabda Eb-n, így a kvartettből elsőként továbbjutott a középdöntőbe.

 

Hiába szólt a lelátói orosz kórustól a „Davaj, davaj!” felkiáltás, a pályán az első percekben Jevgenyij Trefilov csapatán csak a fizikai fölény látszódott, a játéktudásbeli nem. Akadozott a piros mezesek támadójátéka, a spanyolok gyorsabban, kreatívabban kezdtek, és a könnyű síppal befújt hetesek is nekik kedveztek – utóbbiak végére a büntetővonalról magabiztos Carmen Martín tett pontot, visszafuttában pedig hangos sikítással tette teljessé az audiovizuális élményt.

Amikor Silvia Navarro 7–7-nél kettős hátrányban tolta ki Polina Kuznyecova ziccerét, miközben a túloldalon Marija Szidorova még mindig nem találkozott a labdával, inkább azt lehetett hinni, hogy a „harcosok” idővel nagyobb előnyt forgácsolnak az egy-két gólos vezetésből. Ám fordulat következett be a játék képében, Alexandrina Barbosa csúnyán fölé vágott egy hetest, Anna Szeny bombagóllal sokkolta a spanyolokat, Marija Szidorova pedig egyszer csak elkezdett fogni a kapuban. Fogni ám, mint a festék! A 18. percben védett először, és a szünetre már nyolc strigulát húzhattak be a neve mellé, ami 44 százalékos védési hatékonyságot jelentett, 16-tal jobbat, mint a másik kapuvédő, Navarro statisztikája.

Nem volt csoda tehát, hogy az oroszok átvették a vezetést, el is mentek három góllal, hogy aztán a dudaszó előtt Marta Mangué kínai figurás gólja leheljen lelket az ellenfélbe, a 14–13-as eredmény pedig rögzítse, nem dőlt még el semmi.

A spanyolok vissza is vették a vezetést, miután a második játékrész elején az oroszok nyolcperces gólcsendbe burkolóztak. Sőt, mivel az oroszok sorra belehibáztak támadásaikba, az ibériaiak a félidő közepére meg is lógtak három góllal (17–20).

A spanyolokban sem volt azonban meg az erő, hogy végleg eldöntsék a találkozót, repkedtek a kiállítások, Barbosa össze is gyűjtött hármat, így az utolsó hét percre kiszállt a mérkőzésből, az oroszok pedig 22–22-nél utolérték ellenfelüket.

Jót tett a spanyoloknak Jorge Duenas időkérése, Aguilarék így két perccel a vége előtt, kétgólos fórban a győzelemért támadtak, pontot azonban ekkor még nem sikerült tenni a meccs végére. Jevgenyij Trefilov jó ütemben kért időt, Anna Szeny izgalmassá tette a meccs legvégét is, ám a spanyolok taktikusan kihúzták az utolsó fél percet. Oroszország–Spanyolország 24–25.

Győzelmével Spanyolország továbbjutott a középdöntőbe.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Oroszország–Spanyolország
24–25 (14–13)

KÉSŐBB
Lengyelország–MAGYARORSZÁG 20.30 (Tv: M1)

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

• TÖLTSÉK LE A TORNA SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!
SZURKOL, UTAZIK, LÁJKOL? – A KÉZI EB KISOKOSA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik