NFL: Romo 25 milliárdos új szerződése; Flynn Oaklandben?

NSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HUNSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HU
Vágólapra másolva!
2013.03.30. 00:58
null
Tony Romo hat év alatt 108 millió dollárt kereshet (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Dallas Cowboys hat évvel meghosszabbította Tony Romo 2014-ben lejáró szerződését, a 33 éves irányító 2014 és 2019 között 108 millió dollárt kereshet a texasi klubnál.

 

A ligába 2003-ban draftolatlan szabadügynökként bekerülő, majd 2006-ban berobbanó irányító a legutóbbi szezonban 4903 yardot passzolt, de végül sem ez, sem a 28 TD-passza nem volt elég a rájátszáshoz.

Romo eddigi pályafutása során 177 touchdown mellett 91 interceptiont dobott, 95.6-os karrierirányító-mutatója pedig az örökranglista 5. helyére elég – igaz, a rájátszásban és a fontos mérkőzéseken rendre gyengébbeken teljesít, ezért kissé váratlan az új szerződés, különösen egy ilyen nagy pénzt hozó kontraktus.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Ami Romo garantált keresetét illeti, 55 millió dolláros tétele Tom Brady 57 milliója után a liga történetének második legjobbja Drew Breesével holtversenyben, míg a negyedik helyen a Super Bowl-győztes Joe Flacco nemrégiben aláírt szerződése áll – 51 millió dollárral.

Egy másik irányító jövőjéről is döntés született, a tavaly nagy reményekkel a Seattle Seahawkshoz szerződő, majd Russell Wilson jó játéka miatt hamar kegyvesztetté váló Matt Flynn a hírek szerint Oakland Raidersben folytatja a pályafutását, ez egyben azt is jelenti, hogy a 2011-ben 1. plusz 2. körös választási jogért megszerzett Carson Palmernek véget ér a karrierje a Fosztogatóknál.

Ami az elmúlt napok további eseményeit illeti:

A Houston Texans eddigi is nagyszerű futójátéka tovább javulhat, miután megszerezték az eddig a Jacksonville Jaguars futóinak útját tisztogató Greg Jonest – a szintén fullback Stanley Havili egy csere keretén belül a Philadelphia Eaglestől az Indianapolis Coltshoz került, cserébe pedig Clifton Geathers került a Sasokhoz –, az Oakland Raiders pedig a papírformának megfelelően megvált védőfalemberétől, Tommy Kellytől.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A New York Giants korábbi irányítósiettetője, Osi Umenyiora kétéves szerződést kötött a legutóbbi alapszakasz legjobb mérlegével záró, de a konferenciadöntőben elbukó Atlanta Falconsszal, ahol ezen időszak alatt maximum 12 millió dollárt kereshet.

A posztnál maradva, Washington Redskins egyéves szerződést kötött a csoportrivális Eagles korábbi játékosának, Darryl Tappnek, valamint további egy évre megállapodott tight endjével, Fred Davisszel.

A San Diego Chargerst elhagyó védőfalember, Vaughn Martin a Miami Dolphinsnál lelt új otthonra, a New Orleans Saints pedig Rob Ryan korábbi állomáshelyéről, Dallasból erősítette meg linebackerszekcióját, Victor Butlerrel.

A Chicago Bears bejelentette, hogy egyéves szerződést kötött a támadófalember Matt SlausonnalLance Louis cserébe a Miamihoz igazolt.

A Carolina Panhters Chase Blackburnnel erősítette meg keretét, a Green Bay Packers állítólag közel áll a megállapodáshoz Aaron Rodgers irányítóval, a New England Patriots pedig újabb (nem túl nagy nevű) elkapóval állapodott meg Michael Jenkins személyében.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik