Peyton Manning jelenlegi és korábbi csapatát is rájátszásba juttatta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.08. 23:21
null
Calvin Johnson (Detroit Lions) akciója a Philadelphia ellen (Fotó: Reuters)
Jamaal Charles és a Kansas City esélyt sem adott a Washington Redskinsnek. A Detroitot legyőző Philadelphiában LeSean McCoy kétszáz yard fölött futott. A bajnok Baltimore úgy nyert a Minnesota ellen, hogy az utolsó negyedben hatszor változott a vezető csapat kiléte. A New England meg ezúttal is hatalmas hátrányból jött vissza. Ezek, és még sok más érdekes dolog történt az NFL 14. fordulójának szombat 19 órás meccsein.

 

Jamaal Charles (ki más?) vezetésével nyert ismét nyert a Kansas City. A remek formában lévő futó ezúttal 19 próbálkozásból 151 yardot és egy touchdownt futott a Washington Redskins ellen, valamint a két elkapásából is az egyik TD-t ért. A 10 győzelemnél járó Chiefset már csak egy győzelem választja el attól, hogy matematikailag is biztosítsa helyét a rájátszásban. De ha még el is buknák a Főnökök a hátralévő három mérkőzésüket, akkor is minden bizonnyal ott lennének a playoffban (45–10).

Drámai, ellenben hihetetlen látványos végjátékban nyert a bajnoki címvédő Baltimore. A Ravens az utolsó negyed kezdetén 7–6-ra vezetett – ezután azonban hatszor változott a vezető csapat kiléte. Jerome Simpson elkapott TD-jére a sérülésből visszatérő Dennis Pitta válaszolt. Majd Toby Gerhart futott touchdownját Jacoby Jones egy kezdőrúgás utáni visszahordottal feledtette. De Cordarrelle Patterson 79 yardos elkapott TD-je 45 másodperccel a mérkőzés vége előtt sem döntött. Az utolsó szó ugyanis a bajnoké volt: Marlon Brown ugyanis négy másodperccel a vége előtt egy elkapott TD-vel ismét fordított. A Minnesota a meccs mellett elvesztette legjobbját, Adrian Petersont is, aki sérülés miatt a második negyedben elhagyta a pályát (29–26).

LeSean McCoy brutális meccsen van túl. Az Eagles running backje 217 futott yarddal (és két touchdownnal) járult hozzá a Detroit elleni 34–20-as győzelemhez. Persze a hatalmas hóesés, a bokáig érő hó és a szél (több pályán is zord időjárás volt a játéknapon...) nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezen a mérkőzésen ne a passzjáték domináljon. A másik oldalon a liga talán legjobb elkapójának, Calvin Johnsonnak mindössze három elkapása volt – 49 yardért.

Legutóbb 2000-ben Duce Staley futott egy meccsen 200 yard fölött a Philadelphiában, amely újabb győzelmével komolyan reménykedhet abban, hogy bejut a rájátszásba.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
A New England megint nem kegyelmezett saját szurkolóinak. Tom Bradyék ezúttal 19–3-as hátrányból fordítottak a Cleveland Browns ellen. Sőt, 1 perc 1 másodperccel a vége előtt 26–14-re vezettek a vendégek, úgy, hogy a Hazafiaknak már csak egy időkérésük volt. Julian Edelman TD-je (21–26) után azonban az onside kicket visszaszerezte a New England, és egy véleményes bírói ítélet után nem sokkal később már az ellenfél egyyardosáról jöhetett a Patriots. Danny Amendola elkapásával fordított a New England, de a kétpontos kísérlet kimaradt (27–26), így egy mezőnygóllal a Browns nyerhetett volna. Billy Cundiff 58 yardos rúgása az irányt tekintve nagyszerű volt ugyan, egy kicsivel azonban rövidebb lett a kelleténél, így a New Engand, ha nem is könnyen, de végrehajtotta a csodát.


Tom Brady végül 418 passzolt yarddal zárt. Viszont nemrég visszatérő Rob Gronkowski megsérült – ráadásul az első hírek szerint Gronk sérülése nagyon súlyos – valószínűleg csak szeptemberben térhet vissza... A vendégek részéről Jason Campbell 3 TD-passzt adott, és Bradyvel ellentétben (aki kétszer is megtette) egyszer sem adta el a labdát. Meg kell még említeni Josh Gordont is, aki 151 elkapott és 34 futott yardot szerzett (az előző két fordulóban összesen 498 elkapott yardig jutott!), így a 11. mérkőzésén (az első két mérkőzésről eltiltás miatt hiányzott) már 1 400 elkapott yardnál jár, amivel átvette a vezetést a kategóriában.

A 22 óra után kezdődő mérkőzéseken

Peyton Manning már 45 TD-passznál jár, Wes Welker viszont agyrázkódást szenvedett (Fotó: Action Images)
Peyton Manning már 45 TD-passznál jár, Wes Welker viszont agyrázkódást szenvedett (Fotó: Action Images)



A Denver Broncos a 397 yardot és 4 TD-t passzoló Peyton Manning vezérletével 51–28-ra kiütötte a Tennessee Titanst, ezzel pedig saját továbbjutása mellett az irányító korábbi csapatát, az Indianapolis Coltsot is a rájátszásba juttatta. Az NFC West szuperrangadóján a San Francisco 49ers egy hajrában szerzett mezőnygóllal legyőzte a Seattle Seahawkst.

Peyton Manning tarthatatlan volt a Tennessee ellen, ezzel pedig három fordulóval a vége előtt 4 522 yardnál és 45 TD-átadásnál jár, vagyis óriási esélye van rá, hogy megdöntse Brady 50 TD-passzos rekordját, de még Drew Brees 5 476 yardos szezoncsúcsa is igencsak látótávon belül van.

Pedig nem indult rosszul a mérkőzés a Titans számára, hiszen az első negyedben Shonn Greene és Chris Johnson is TD-t futott, válaszul a később agyrázkódást szenvedő Wes Welker elkapása és Matt Prater mezőnygólja érkezett (10–14). A második negyedben Greene 28 yardos vágtájával már 11 ponttal mentek a Titánok, és nagyjából eddig is tartott számukra a meccs (10–21).

Jött ugyanis az utolsó két percben Julius Thomas TD-je, majd Prater 64 yardos, NFL-rekordot jelentő utolsó másodperces mezőnygólja, így 20–21-re zárkózott a Broncos. A második félidőben pedig ezúttal is gyilkos módba kapcsolt a támadósor, pillanatok alatt Demaryius Thomas és Knowshon Moreno is feliratkozott a pontszerzők közé (34–21), de Justin Hunter 41 yardos játéka még visszahozta a vendégreményeket (34–28).

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A záró felvonásban aztán Prater közeli mezőnygólja, Eric Decker és Montee Ball TD-je azt jelentette, hogy a Broncos végül kiütéses sikert arat (51–28), ezzel pedig a saját továbbjutása mellett Manning előző csapata, a Cincinnati Bengals otthonában sima vereséget szenvedő Indianapolis Colts is rájátszásba jutott.

A forduló egyik leginkább várt mérkőzésére San Franciscóban került sor, ahol a 49ers megpróbált visszavágni a csoportrivális, a rájátszását már egy héttel korábban első csapatként bebiztosító Seattle Seahawsknak.

A találkozó két Phil Dawson mezőnygóllal indult (6–0), majd Marshawn Lynch 11 yardos futásával fordított a vendégcsapat (6–7), sőt, Luke Willson 39 yardos elkapásával már 9–14-et mutatott az eredményjelző.

A félidő utolsó másodperceiben megszerezte egyetlen TD-jét a házigazda, Colin Kaepernick 8 yardos átadásából Vernon Davis jegyzett pontokat, így a szünetre a hazaiak mehettek minimális előnnyel (16–14).

A pont nélküli harmadik 15 perc után Steven Haushcka 31 yardos rúgásával fordított ugyan a Seahawks (16–17), de a 110 yardig jutó Frank Gore 51 yardos nyargalása után nagyon kedvező helyzetbe került a 49ers, amely az időt lepörgetve Dawson negyedik sikeres rúgásával visszavette a vezetést (19–17).

A Seahawksnak volt még egy esélye, de Russell Wilson hosszú passzát Eric Wright kaparintotta meg, így a 49ers végül visszavágott az őszi vereségért.

A fiatalabbik Manning, Eli csapata, a New York Giants sokkal kevésbé sikeres szezont fut, most a San Diego Chargers végezte ki az Óriásokat. A három TD-passzt adó Philip Rivers irányításával a Chargers már a szünetre lerendezte a kérdéseket, az újonc Keenan Allen két, Danny Woodhead egy elkapásával, valamint Nick Novak mezőnygóljával már 24–0-ra vezetett a házigazda. A fordulás után Peyton Hillis szépített, és Eli Manning is kiosztott egy hatpontos passzt, a különbség így is csak egy pontot csökkent, a San Diego végül nagyon simán, 37–14-re nyert.

Az NFC West másik csoportmérkőzésén az Arizona Cardinals nagyon simán nyert, és már 8–5-ös mérleggel áll – a Seahawks (11–2) és a 49ers (9–4) mögött még ez is csak a harmadik helyre jó!

A Pintyek részéről Rashard Mendenhall és Andre Ellington is futott egy TD-t, mellettük a 96 yardot szerző Larry Fitzgerald is jegyzett egy hatpontost, míg a harmadik negyedben a védelem is összekapart tíz pontot, előbb Karlos Dansby szezonbeli második interception utáni TD-jét szerezte meg, majd a három sacket gyűjtő John Abraham safetyt érően sackelte Kellen Clemens irányítót, így a Cardinals nagyon simán, 30–10-re legyőzte a St. Louis Ramst.

Az Arizona öröme nem lehet azonban felhőtlen, mivel térdsérülés miatt a harmadik negyedben elveszítette Tyrann Mathieu-t.

Drew Brees négy TD-passzából kétszer is Jimmy Graham szerzett pontokat (Fotó: Action Images)
Drew Brees négy TD-passzából kétszer is Jimmy Graham szerzett pontokat (Fotó: Action Images)

 

Az NFC déli csoportjának rangadóján, a New Orleans Saints és a Carolina Panthers összecsapásán a vendégek kezdtek jobban, ám két ígéretes támadásukat is „csak” mezőnygóllal tudták zárni, amelyre a hazaiak Drew Brees három touchdownpasszával válaszoltak, így 21–6-os előnnyel vonulhattak a nagyszünetre.

A folytatásban a New Orleans tovább növelte előnyét – előbb a harmadik negyedben Garrett Hartley ért el fieldgoalt, majd a negyedik játékrészben Jimmy Graham újabb TD-t –, így a Panthers a hajrában hiába szépített, nyolc győzelem után ismét vereséget szenvedett.

A „szentek” győzelmükkel hatalmas lépést tettek az NFC Déli csoportjának megnyerése felé.

 

NFL 2013, ALAPSZAKASZ
14. FORDULÓ
2013.12.06 2:25 Jacksonville Jaguars–Houston Texans 27–20
2013.12.08 19:00 Baltimore Ravens–Minnesota Vikings 29–26
2013.12.08 19:00 Cincinnati Bengals–Indianapolis Colts 42–28
2013.12.08 19:00 Green Bay Packers–Atlanta Falcons 22–21
2013.12.08 19:00 New England Patriots–Cleveland Browns 27–26
2013.12.08 19:00 New York Jets–Oakland Raiders 37–27
2013.12.08 19:00 Philadelphia Eagles–Detroit Lions 34–20
2013.12.08 19:00 Pittsburgh Steelers–Miami Dolphins 28–34
2013.12.08 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Buffalo Bills 27–6
2013.12.08 19:00 Washington Redskins–Kansas City Chiefs 10–45
2013.12.08 22:05 Denver Broncos–Tennessee Titans 51–28
2013.12.08 22:25 Arizona Cardinals–St. Louis Rams 30–10
2013.12.08 22:25 San Diego Chargers–New York Giants 37–14
2013.12.08 22:25 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 19–17
2013.12.09 2:30 New Orleans Saints–Carolina Panthers 31–13
2013.12.10 2:40 Chicago Bears–Dallas Cowboys

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik