A Patriots elvitte Brady utódját, Derek Carr Oaklandben kötött ki

Vágólapra másolva!
2014.05.10. 00:01
null
Stevie Johnson San Franciscóban folytatja pályafutását (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es játékosbörzéjének második napján sem választott irányítót a Houston Texans, nem úgy a New England Patriots, amely a Tom Brady utódjának szánt Jimmy Garoppolót húzta a második kör végén. A Cleveland Browns ligaelit elkapója, az előző idény legtöbb yardját szállító Josh Gordon egyéves eltiltással néz szembe, miután másodszor hasalt el a drogteszten, mégsem érkezett elkapó az ohiói együtteshez.

 

FELVEZETŐ

A 2014-es játékosbörze előtt számos anyaggal készültünk, sorra vettük a Nemzeti (NFC) majd az Amerikai (AFC) konferencia döntőseinek holt szezonbeli ténykedését, egy ötrészes sorozatban a játékosok egyetemi edzői segítségével próbáltuk bemutatni a jövő nagy sztárjelöltjeit, valamint egy mock drafttal is készültünk olvasóink számára.

Az első kör eseményeiről, közte az 1/1-es választásról, a Cleveland aktív draftpolikájáról és a Minnesota nagyszerű húzásáról ide kattintva olvashat!

Még a második kör kezdete előtt új játékost szerzett a San Francisco 49ers, a Buffalo Billstől egy csere keretében elhozták Stevie Johnsont, az ellenérték egy 2015-ös 4. kör volt, ami akár 3. körössé is alakulhat. A holt szezon eseményeiről, közte a hosszabbításokról, szabadügynökpiaci vándorlásokról, cserékről, edzőváltásokról, ide kattintva olvashat!

Az első körhöz hasonlóan ezúttal is a Houston Texans választhat elsőként, bár a hírek szerint az együttes ismét nyitott a lefelé cserélésre (kérdés, hogy lesz-e ezúttal partner hozzá).

Bréking:
az előző szezon elkapókirálya, Josh Gordon 16 mérkőzéses eltiltásban részesülhet, miután ismét megbukott egy drogteszten...

A 2. KÖR

Az első picket a korábbi Texans-támadófalember Chester Pitts jelentette be, és „poszttársát” Xavier Su'a Filót vitte ki a Houston.


A 2/2-vel először léphetett volna idén akcióba a Washington Redskins, de ehelyett hátracserélt a Dallas Cowboysszal egy plusz 3. körös jogért. A texasiak Demarcus Lawrence-t vitték védőfaluk megerősítésére, és az ellenfél irányítójának siettetésére.

Derek Carr 5082 yardjánál senki nem passzolt többet az egyetemi első osztályban (Fotó: fresnostatenews.com)
Derek Carr 5082 yardjánál senki nem passzolt többet az egyetemi első osztályban (Fotó: fresnostatenews.com)

A Gilbertet és Manzielt az első körben megszerző Clevelandnél gyakorlatilag mindenki biztosra vette, hogy elkapót visz Josh Gordon valószínűsíthető egyéves eltiltása miatt, ehelyett azonban a Browns támadófalát izmozta fel Joel Bitonióval. Tény mondjuk, hogy nagyon mély a draft, ami az elkapókat illeti.


Az Oakland Raiders az első körben kivitte az egyik legjobb védőt Khalil Mack személyében, a 2.-ban pedig elvitte jövendőbeli franchise irányítóját, Derek Carrt.

Az Atlanta Falcons védőfalát erősítette meg az elképesztő fizikai adottságokkal rendelkező RaShede Hagemannel, a csoportrivális Tampa Bay Buccaneers Austin Seferian-Jenkins révén elhozta a draft egyik legjobb tight endjét, a Jacksonville Jaguars pedig Blake Bortles nagy örömére a USC korábbi kiváló elkapóját, Marqise Lee-t vitte el.

A következő két csapat egyaránt elcserélte választási jogát, a Detroit Lions egy öt draftpicket érintő trade-ben Kyle Van Noyért jött fel 2/8-ra, míg a St. Louis Rams eddig is félelmetes védelmének ezúttal a hátsó egységét turbózta fel a bajnok Florida State hátvédjével, Lamarcus Joynerrel.

A következő négy választásnál két elkapó és két támadófalember ment ki, a Philadelphia Eagles feljött Jerry Rice unokaöccséért, Jordan Matthewsért, a divíziórivális New York Giants Weston Richburgöt vitte el centerbe, a Buffalo Bills pedig Cyrus Kouandjiót a fal szélére, mielőtt a bajnok Seahawks két hátracsere után elvitte a DeSean Jackson-klón Paul Richardsont.

A Steelers védelme régi dicsőségének helyreállítása érdekében elvitte a Notre Dame kiváló falemberét, Stephon Tuittot. Ezzel pedig elkezdtek záporozni a kiváló védőtehetségek, a Washington Trent Murphyt vitte linebackersora szélére, míg a Baltimore Ravens Timmy Jernigant a védőfalba.

A „házigazda” Jets az első körös safety-húzás után ezúttal a támadósorát erősítette meg, a draft egyik legjobb tight endje, Jace Amaro kötött itt ki, a San Diego Chargers feltrade-elt, hogy elvigye a „szokásos” évi szélső linebackerét, a Chicago Bears pedig a védőfala közepén tátongó lyukkal próbált meg kezdeni valamit.

A következő három csapat egyaránt egy szépreményű támadót vitt el, a Cardinals a tight end-képző Notre Dame legújabb klasszisát, Troy Nicklast, a Green Bay Packers Carr királycsinálóját, Davante Adamst adta Aaron Rodgers keze alá, a Tennessee Titans pedig megszerezte Chris Johnson utódját.

A 2/23-hoz érve kiválasztották végre az első futót, a következőre viszont csak egy húzást kellett várni Bishop Sankey után egyből kiment Jeremy Hill, majd a Denver Peyton Manningnek adott újabb célpontot Cody Latimer személyében.

A nap húzását a 49ers mutatta be, miután előbb a 2/24-ről lement a 2/31-re, majd fel 2/25-re, a két mozgás következtében pedig szerzett egy 2015/4-et úgy, hogy még az emberüket, a draft legjobb futójának tartott Carlos Hyde-ot is elvitték (vagyis gyakorlatilag ingyen szerezték meg Stevie Johnsont).


Jimmy Garoppolo Tom Bradytől lesheti el a szakma fortélyait (Fotó: flickr.com)
Jimmy Garoppolo Tom Bradytől lesheti el a szakma fortélyait (Fotó: flickr.com)

Utolsóként az Indianapolis Colts is kiválasztotta első emberét (a csere során megszerzett Trent Richardsont nem számítva persze), Jack Mewhort érkezett a támadófal megerősítésére, a Carolina Panthers pedig Greg Hardy és Charles Johnson mögé megszerezte még Kony Ealyt is.


Ha a Carolina a legjobb egysége mögé vitt embert, mit mondjuk a Patriotsról? Mondjuk Brady mögé elkél az utánpótlás, a másodosztály legjobb játékosa, Jimmy Garoppolo pedig egy leendől „halhatatlantól” lesheti el szakmája fortélyait.

3. KÖR

A Houston a 3. kör elején sem irányítót vitt, C. J. Fiedorowicz mind a futójáték segítésében, mind elkapásban sokat segíthet csapatán, a Redskins pedig 3/2-re csak kivitte a meglepően sokat csúszó szélső támadófalember Morgan Mosest.

Utolsóként a helyszínre meghívottak között Marcus Martin is csapatra lelt, a San Francisco 49ers szerezte meg a draft talán legjobb centerét.

A bajnoki döntőn is nagyszerűen teljesítő Tre Mason ezentúli a St. Louis futóegységét erősíti majd, az ő megállításához is sokat tehet azonban majd hozzá a 49ers új linebackeres, Chris Borland.

3/19-re elkelt végre az első kör közepénél is emlegetett hegyomlás, Louis Nix a Houston Texans védelmét emelheti még brutálisabb szintre. Watt-tal és Clowneyval együtt, egy felépülő Brian Cushinggal együtt elképesztő egység lesz.


A Bill Belichickért aggódok a 3/29-nél megnyugodhattak, a Patriots draftja idén sem telik el letrade nélkül, a Jaguars viszon a 2. kör után a 3.-ban is felugrott egy-egy kiszemeltjéért, építik a támadósort rendesen a Jaguárok.

A 3. kör végén a Cleveland is visszakapaszkodott még egyszer, elkapó azonban ezúttal sem jött, cserébe a másodosztályban 2013-ban 2509 yardot és 41 TD-t futó Terrance West igen.

A 3. kör végéhez érve még két hiperatletikus futó és két tight end is kiment, a 100. kiválasztott játékos pedig a súlyos sérüléséből lábadozó Brandon Thomas lett. Folytatás szombaton 18 órától a 4–7. körökkel

A TELJES SORREND ITT!

NFL DRAFT 2014
2. KÖR
1. 33. Houston Texans (2–14) Xavier Su'a-Filo, OG (UCLA)
2. 34. Dallas Cowboys (8–8) Demarcus Lawrence, DE (Boise State)
3. 35. Cleveland Browns (4–12) Joel Bitonio, OG (Nevada)
4. 36. Oakland Raiders (4–12) Derek Carr, QB (Fresno State)
5. 37. Atlanta Falcons (4–12) RaShede Hageman, DE (Minnesota)
6. 38. Tampa Bay Buccaneers (4–12) Austin Seferian-Jenkins, TE (Washington)
7. 39. Jacksonville Jaguars (4–12) Marqise Lee, WR (USC)
8. 40. Detroit Lions (7–9) Kyle Van Noy, OLB (BYU)
9. 41. St. Louis Rams (7–9) Lamarcus Joyner, CB/S (Florida State)
10. 42. Philadelphia Eagles (10–6)* Jordan Matthews, WR (Vanderbilt)
11. 43. New York Giants (7–9) Weston Richburg, C (Colorado State)
12. 44. Buffalo Bills (6–10) Cyrus Kouandjio, OT (Alabama)
13. 45. Seattle Seahawks (13–3)* Paul Richardson, WR (Colorado)
14. 46. Pittsburgh Steelers (8–8) Stephon Tuitt, DE (Notre Dame)
15. 47. Washington Redskins (3–13) Trent Murphy, OLB (Stanford)
16. 48. Baltimore Ravens (8–8) Timmy Jernigan, DE (Florida State)
17. 49. New York Jets (8–8) Jace Amaro, TE (Texas Tech)
18. 50. San Diego Chargers (9–7)* Jeremiah Attaochu, LB (Georgia Tech)
19. 51. Chicago Bears (8–8) Ego Ferguson, DT (LSU)
20. 52. Arizona Cardinals (10–6) Troy Nicklas, TE (Notre Dame)
21. 53. Green Bay Packers (8–7–1)* Davante Adams, WR (Fresno State)
22. 54. Tennessee Titans (7–9) Bishop Sankey, RB (Washington)
23. 55. Cincinnati Bengals (11–5)* Jeremy Hill, RB (LSU)
24. 56. Denver Broncos (13–3)* Cody Latimer, WR (Indiana)
25. 57. San Francisco 49ers (12–4)* Carlos Hyde, RB (Ohio State)
26. 58. New Orleans Saints (11–5)* Stanley Jean-Baptiste, CB (Nebraska)
27. 59. Indianapolis Colts (11–5)* Jack Mewhort, OG (Ohio State)
28. 60. Carolina Panthers (12–4)* Kony Ealy, DE (Missouri)
29. 61. Jacksonville Jaguars (4–12) Allen Robinson, WR (Penn State)
30. 62. New England Patriots (12–4)* Jimmy Garoppolo, QB (Eastern Illinois)
31. 63. Miami Dolphins (8–8) Jarvis Landry, WR (LSU)
32. 64. Seattle Seahawks (13–3)* Justin Britt, OT (Missouri)
*Rájátszásba jutott csapatok. Minél tovább jutott egy együttes, annál később húzhat.
2/24: A Kansas City Chiefs adta a San Francisco 49ersnek az Alex Smitht érintő cserében
DRAFTNAPI CSERÉK
2/8:
Lásd az 1/32-es cserénél
2/2:
A Washington Redskins adta a Dallas Cowboysnak 2/15+3/14-ért cserébe
2/8:
A Seattle Seahawks adta a Detroit Lionsnak az 5/6 mellett a 2/13+4/11+7/12-ért cserébe
2/9:A Buffalo Bills adta a St. Louis Ramsnek a 2/12+5/13-ért cserébe
2/10:
A Tennessee Titans adta a Philadelphia Eaglesnek a 2/22+4/22-ért cserébe
2/18:
A Miami Dolphins adta a San Diego Chargersnek a 2/25+4/25-ért cserébe
2/24:
A San Francisco 49ers adta a Denver Broncosnak a 7/27 mellett a 2/31+5/31+2015/4-ért cserébe
2/25:
A Miami Dolphins adta a San Francisco 49ersnek a 2/31+5/31
2/29:
A San Francisco 49ers adta a Jacksonville Jaguarsnak a 3/6+5/10-ért cserébe
3. KÖR
1. 65. Houston Texans (2–14) C. J. Fiedorowicz, TE (Iowa)
2. 66. Washington Redskins (3–13) Morgan Moses, OT (Virginia)
3. 67. Miami Dolphins (8–8) Billy Turner, OG (North Dakota State)
4. 68. Atlanta Falcons (4–12) Dezmen Southward, S (Wisconsin)
5. 69. Tampa Bay Buccaneers (4–12) Charles Sims, RB (West Virginia)
6. 70. San Francisco 49ers (12–4)* Marcus Martin, C (USC)
7. 71. Cleveland Browns (4–12) Christian Kirksey, LB (Iowa)
8. 72. Minnesota Vikings (5–10–1) Scott Crichton, DE (Oregon State)
9. 73. Buffalo Bills (6–10) Preston Brown, ILB (Louisville)
10. 74. New York Giants (7–9) Jay Bromley, DT (Syracuse)
11. 75. St. Louis Rams (7–9) Tre Mason, RB (Auburn)
12. 76. Detroit Lions (7–9) Travis Swanson, C (Arkansas)
13. 77. San Francisco 49ers (12–4)* Chris Borland, LB (Wisconsin)
14. 78. Washington Redskins (3–13) Spencer Long, OG (Nebraska)
15. 79. Baltimore Ravens (8–8) Terrence Brooks, FS (Florida State)
16. 80. New York Jets (8–8) Dexter McDougle, CB (Maryland)
17. 81. Oakland Raiders (4–12) Gabe Jackson, OG (Mississippi State)
18. 82. Chicago Bears (8–8) Will Sutton, DT (Arizona State)
19. 83. Houston Texans (2–14) Louis Nix, DT (Notre Dame)
20. 84. Arizona Cardinals (10–6) Kareem Martin, OLB (North Carolina)
21. 85. Green Bay Packers (8–7–1)* Khyri Thornton, DT (Southern Mississippi)
22. 86. Philadelphia Eagles (10–6)* Josh Huff, WR (Oregon)
23. 87. Kansas City Chiefs (11–5)* Phillip Gaines, CB (Rice)
24. 88. Cincinnati Bengals (11–5)* Will Clarke, DE (West Virginia)
25. 89. San Diego Chargers (9–7)* Chris Watt, OG (Notre Dame)
26. 90. Indianapolis Colts (11–5)* Donte Moncrief, WR (Ole Miss)
27. 91. Arizona Cardinals (10–6) John Brown, WR (Pittsburgh State)
28. 92. Carolina Panthers (12–4)* Trai Turner, OG (LSU)
29. 93. Jacksonville Jaguars (4–12) Brandon Linder, OG (Miami)
30. 94. Cleveland Browns (4–12) Terrance West, RB (Towson)
31. 95. Denver Broncos (13–3)* Michael Schofield, OT (Michigan)
32. 96. Minnesota Vikings (5–10–1) Jerick McKinnon, RB (Georgia Southern)
33.** 97. Pittsburgh Steelers (8–8) Dri Archer, WR/RB/KR (Kent State)
34.** 98. Green Bay Packers (8–7–1)* Richard Rodgers, TE (California)
35.** 99. Baltimore Ravens (8–8) Crockett Gillmore, TE (Colorado State)
36.** 100. San Francisco 49ers (12–4)* Brandon Thomas, OG (Clemson)
*Rájátszásba jutott csapatok. Minél tovább jutott egy együttes, annál később húzhat.
**Kompenzációs draftjogok, nem cserélhetők.
3/13: A Tennessee Titans adta a San Francisco 49ersnek a 2013-as drafton
3/19: A Pittsburgh Steelers adta a Cleveland Brownsnak a 2013-as drafton
3/32: A Seattle Seahawks adta a Minnesota Vikingsnak a Percy Harvint érintő cserében
DRAFTNAPI CSERÉK
3/27:
Lásd az 1/20-as cserénél
3/19:
Lásd az 1/22-es cserénél
3/14:
Lásd a 2/2-es cserénél
3/6:
Lásd a 2/29-es cserénél
3/3:
Az Oakland Raiders adta a Miami Dolphinsnak 3/17+4/16-ért cserébe
3/19:
Az Philadelphia Eagles adta a Houston Texansnak a 4/1+5/1-ért cserébe
3/29:
A New England Patriots Jacksonville Jaguarsnak a 4/5+6/3-ért cserébe
3/30:
A San Francisco 49ers adta a Cleveland Browsnak a 4/6+6/4-ért cserébe

A TELJES SORREND ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik