NFL: Antonio Brown lett a liga legjobban fizetett elkapója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.28. 08:05
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában szereplő Pittsburgh Steelers hosszabbított az elkapó Antonio Brownnal, aki 2021-ig szóló, 68 millió dollár értékű megállapodást írt alá. A Steelers sztárfutóját is magához láncolta, Le’Veon Bellre franchise taget rakott.

 

A Steelerst 2010 óta erősítő Antonio Brownnak jövőre lejárt volna a szerződése, így a Pittsburgh gyakorlatilag négy évvel, 2021-is hosszabbította meg a megállapodást. A 28 éves elkapó – aki a legutóbbi szezon alapszakaszában 15 mérkőzésen 1284 elkapott yardot és 12 touchdownt szerzett – 68 millió dollárt kereshet 2021-ig (ebből 19 millió dollár az aláírási pénz). Brown átlagosan 17 millió dollárt kap évente, amivel a liga legjobban fizetett elkapója lesz – megelőzve A. J. Greent, aki szezononként 15 millió dollárt keres a Cincinnati Bengalsnál.

SZAVAZÁS

Ön kit választana 1/1-re a Cleveland Browns helyében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Jó hír a Steelers-szurkolók számára, hogy a 2013-ban drafolt Le’Veon Bell sem távozik Pittsburghből. A 25 éves futó – aki az őszt 1268 futott yarddal és 9 hatpontossal zárta – franchise taget kapott a csapattól (azaz további egy évre magához láncolta), így nem tárgyalhat más klubokkal. A tag várhatóan 12 millió dolláros fizetést jelent a running backeknél. A Steelersnek július 15-ig van lehetősége hosszú távú szerződést kötnie Bell-lel.

A San Diegóból Los Angelesbe költöző Chargers a passzsiettető Melvin Ingramre tett franchise taget, így a legutóbbi szezonban nyolc sacket elérő védő a következő idényben valamivel több mint 14 millió dollárt kereshet.

A New York Giants az ugyancsak defensive end Jason Pierre-Paul esetében élt a franchise tag lehetőségével, a védő 17 millió dollárt kereshet.

A holt szezon összes történése egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik