A Minnesota legyőzésével indított a New Orleans

Vágólapra másolva!
2010.09.10. 08:25
null
Pierre Thomas touchdownja nagyon sokat ért ezen a mérkőzésen (Fotó: Reuters)
A New Orleans Saints győzelemmel kezdte az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2010-es szezonját. A bajnokcsapat a Minnesota Vikings ellen nyert 14–9-re a bajnokság nyitó mérkőzésén.

A Superdome továbbra sem „vénnek való vidék", avagy a Brett Favre által irányított Minnesota Vikings ismét vereséget szenvedett a Louisiana Superdome-ban. Ismét, merthogy az előző szezonban is Dreew Breesék diadalmaskodtak – a Nemzeti főcsoport döntőjében.

A cél: megvédeni a bajnoki címet
A cél: megvédeni a bajnoki címet

A találkozó a vártnál kevesebb pontot hozott. Elméletileg mindkét oldal remek támadószekcióval rendelkezik, ezúttal azonban a védelmek domináltak, végül a bajnokcsapat 14–9-re nyert.

Brees ezúttal is szinte hibátlanul vezette övéit. A Saints irányítója 36 passzkísérletéből 27-et kézbesített, amelyből egy touchdownnal is végződött, interceptiont nem dobott.

Rajta kívül még Pierre Thomas futójátékos játszott kiválóan, aki 19 kísérletéből összesen 71 yardot és egy TD-t termelt.

A Vikings irányítója, Favre csak 171 yardot (15/27) passzolt, egy TD-je mellett ráadásul volt egy labdaeladása is. A futósztár Adrian Peterson 87 yardot ért el, touchdown nélkül.

Amióta Sean Payton a New Orleans vezetőedzője (2006), ilyen kevés ponttal még nem nyert meccset a csapat. Ezúttal – főleg a remek védekezésnek köszönhetően – a 14 szerzett pont is elég volt.

NFL 
1. JÁTÉKNAP
New Orleans Saints–Minnesota Vikings 14–9
EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN
 

A hazaiak már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és Brees pontos passzaival gyorsan haladtak előre, majd alig több mint két perc után az első pontokat is megszerezték (7–0).

 

A vendégek futókísérleteit magabiztosan tartóztatták fel a Szentek, amikor pedig egy támadással később már kezdtek biztató jeleket mutatni, Shiancoe szabálytalanságai halálra ítélték a Vikingek előre haladását.

 

Hiába haladtak azonban a New Orleans-iak rengeteget a „levegőben" – Brees egy negyed alatt 138 yardot passzolt – újabb pontot nem tudtak szerezni 15 játékperc alatt.

 

Bár a folytatásban a Vikingek futójátéka éledezni kezdett, és közel tízperces támadást vezettek, a kulcsszituációban azonban helytállt a hazai védelem, így Longwell 41 yardos mezőnygóljával csak szépíteni tudott a Minnesota.

 

Favre-ék egy gyorsan kivédekezett drive után a fordításért indultak hadba, ám a veterán irányító az ellenfél védőjét, Vilmát találta meg passzával, így rendkívül kedvező helyről, a minnesotai térfél 29 yardos vonaláról jöhetett a címvédő, miután azonban összesen egy yardot haladt három kísérletből, Hartley 46 yardról próbálkozhatott mezőnygóllal, sikertelenül.

 

A nagy 4-es számára a hátralévő 84 másodperc bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy kétszer is nagyszerű játékot alakítson a korábban hibázó Shiancoe-val, ennek végén a vezetést is átvették, igaz a jutalompontot blokkolták a hazai védők (7–9).

 

A második játékrész elején a Saints elővette az addig „nem létező" – egy félidő alatt 9 yard – futó játékot is, és egy 74 yardos támadás végén Thomas bevetődése után ismét megszerezte a vezetést (14–9).

 

A folytatásban a Viks nem tudott mit kezdeni a New Orleans védelmével, így végül 14–9-es vereséget szenvedett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik