Werder: szándékosan gyűjthettek be sárgát, eljárást indított a DFB

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.07. 15:53
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) eljárást indított sportszerűtlen magatartás miatt a Werder Bremen két futballistája, Clemens Fritz és Zlatko Junuzovic ellen.

Fritz és Junuzovic a Hannover ellen 4–1-re megnyert bajnokin kapott sárga lapot, mindkettőjükre eltiltás vár – előbbi a tizedik, utóbbi az ötödik figyelmeztetését kapta meg. A DFB azért indított eljárást, mert úgy tűnik, mindkét játékos szándékosan „sárgáztatta ki magát” a Bayern München elleni mérkőzésről, amelyen a Werdernek kevés esélye van. Fritz és Junuzovic is 4–1-es állásnál (a 69., illetve a 85. percben) kapott sárga lapot, előbbi egy mezőnyben elkövetett szabálytalanságért, utóbbi időhúzásért.

A mérkőzés után Junuzovic egy televíziós interjúban elismerte, hogy „megbeszélt” sárga lapot kapott, Fritz pedig arról beszélt, hogy később „jön még néhány nagyon fontos mérkőzés, amelyen talán több esély mutatkozik.”

A DFB magyarázatot vár mindkét futballistától, és magyarázatuk meghallgatása után dönt arról, hogy alkalmaz-e szankciókat velük szemben.

„Az edzői stáb nem tudott semmiről. Ostobaságot csináltak, és nem volt semmi megbeszélve” – kommentálta az esetet Viktor Szkripnik, a Werder Bremen vezetőedzője.

A 2015–16-os szezon során már volt egy hasonló incidens a DFB előtt, akkor a darmstadtiak öt játékosát kapta el a rejtélyes „sárgaláz” a Bayern elleni bajnokit megelőzően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik