Bányássza a kincseket a Schalke – a gyémántokat mindig elviszik

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.08.02. 17:16
null
Fel, Schalke! (Fotó: schalke04.de)
Miután túléltük az iskolai időszakot, a tanárokat/diákokat, kiélveztük a világbajnokság és a kora nyár minden örömét, készülünk/emlékezünk/számot vetünk/keresztet vetünk a nyaralásra, elkezdődik az aratási időszak: ezen a nyáron is dől a pénz a topligás futballisták révén a menedzserek silójába.

 

Miközben a Bundesliga-címvédő Bayern München egyelőre megelégedett Leon Goretzka átigazolásával és a Renato Sanches, Serge Gnabry kettős visszatérésével (a nagy ígéret, a 17 esztendős kanadai támadó, Alphonso Davies csak a télen érkezik, tízmillió euróért), addig a legfőbb üldözői közül a múlt héten alaposan megvizsgált Borussia Dortmund százmilliós eddigi forgalom mellett továbbra is Axel Witsel és Michy Batshuayi átigazolásán dolgozik, s a többiek sem tétlenkednek.

A bajnoki ezüstérmes SCHALKE 04-nek speciel muszáj, mivel a gelsenkircheniektől távozott Münchenbe Goretzka, ráadásul ingyen, és ami fájóbb, eddigi szárnysegédje, Max Meyer sem volt hajlandó meghosszabbítani a szerződését, pedig egyáltalán nem garasoskodtak vele kapcsolatban sem a „királykékek”, ám a két fiatalt az évi sok millió eurós bér sem kötötte már a klubhoz (egyikük sem számít klasszikusan saját nevelésnek, Goretzka öt évvel ezelőtt igazolt oda a Bochumtól, Meyer 2009-ben, a Duisburgtól).

A horvát szélső, Marko Pjaca visszatért kölcsönből a Juventushoz, az ő végleges megszerzésére nincs esély és szándék, de távozott a 31 esztendős spanyol jobbhátvéd, Coke (akinek ilyen névvel kellett volna csak igazán világsztárrá válnia, busás reklámszerződéseket köthetett volna), a világbajnok, sérülékeny Benedikt Höwedest ötmillióért eladták Moszkvába, a volt spanyol korosztályos válogatott kollégáját, Pablo Insuát csak kölcsönadták az Huescának (őt tavaly vették bő négymillió euróért a Deportivo La Corunától).

Másik három válogatott játékosnak is letelt a műszakja Gelsenkirchenben: a szélső védő Luke Hemmerich (német U19) az Erzgebirge Auéhez távozott, a nagy ígéret, 49 milliós kivásárlási árral bíró Donis Avdijaj (német U19, majd koszovói felnőttválogatott) és a középcsatár Haji Wright (Egyesült Államok U19) a tartalékok közé.

Goretzka helyére érkezett a középpálya közepére 11 millió euróért a török származású, de német korosztályos válogatott Suat Serdar a Mainztól. Aki ott 54 mérkőzésén 4 kanadai pontot termelt, de mint a Schalke-sportigazgató Christian Heidel elmondta, Serdar „fiatal, becsvágyó labdarúgó, nagy potenciállal, akiből jó kis Bundesliga-játékos lesz hamarosan”.

A transzferdíja a kivásárlási összeg volt. Kerek tízmillióért érkezett mögé a középső védekező középpályás Omar Mascarell a Real Madridtól: a spanyol futballista az elmúlt idényben az Eintracht Frankfurttal együtt robbant be, a blancók vissza is vették őt opciósan négymillió euróért – hogy pár milliót keresve rajta máshová adják el. És még így is jóval olcsóbb volt, mint a bayernes Sebastian Rudy, a Schalke másik szűrőkiszemeltje. Ha már itt járunk, akad a keretben egy remek védekezőspecialista, a Mainztól korábban 10.5 millióért vett Johannes Geis, de neki nem megy mostanában, kölcsönben megfordult a Sevillában, ott legalább játszott húsz mérkőzésén 1031 percet.

Igazi támadó mindenes a 3.5 millióért vett Steven Skrzybski, az online kommentátorok nagy idei kedvence (Bemutatkozása: Tschüss, ich bin Skrzybski aus Gelsenkirchen!), aki az elmúlt idényben 14 gólt és 5 gólpasszt jegyzett a másodosztályban az Union Berlin csapatában, azonban nála is nagyobb fogás a rutinosabb Mark Uth, akinek a játékjoga 18 millió eurót ér a Transfermarkt szerint, miközben ingyen happolták el a Hoffenheimtől.

A főszerepre vágyó Uth középcsatárként és jobbszélsőként is bevethető, már a télen aláírt új csapatához, az előző, egymilliós fizetését jócskán megnövelve ezzel a lépéssel. Nem is csoda: Heidel szerint Uth a Bundesliga legveszélyesebb német csatára, akivel drasztikusan megnő a Schalke támadóereje.

Tekintve 22 milliós értékét, a szenegáli középhátvéd, Salif Sané szinte ingyen, hatmillióért jött a Hannovertől (és talán kétmilliós aláírási pénzért), ez volt a kivásárlási ára a 2013-ban a Nancytól kétmillióért vett játékosnak. Sané a világbajnokságon nemzeti csapatának mindhárom mérkőzését végigjátszotta.

Heidel és a fiatal edző, Domenico Tedesco nem dőlhet még hátra, úgy meg pláne, hogy Geist minden bizonnyal elviszi a VfB Stuttgart (ilyen az, amikor bekopogtatnak, Geist kérve: Poltergeist), az egykori zsenigyanús támadót, a tíz évvel ezelőtt a Chelsea által 4.5 millió euróért megvett Franco Di Santót pedig a Santos (mindkét játékos szerződése lejár jövőre).

Nem is rossz! (Transfermarkt)
Nem is rossz! (Transfermarkt)


A legfontosabbnak
Bastian Oczipka sérülése és Abdul Rahman Baba formaingadozása miatt egy új balhátvéd megvétele látszik, a három fő kiszemelt a brazil Douglas Santos, akit méregdrágán lehet csak megvásárolni a másodosztályba süllyedt Hamburgtól; az ajaxos Nicolás Tagliafico és a genovai Diego Laxalt árát alaposan felverte a világbajnoki szereplésük: az argentint 15, az uruguayit 20 millió körüli összegért lehetne megvenni. Santost 6.5 millióért szerezte meg a HSV, amely most váratlanul 25 milliót kér érte, ezzel a dél-amerikai játékos schalkés rekordvétel lenne.

Befuthat még akár Philipp Max, de érte is kér jó 15 millió eurót az Augsburg, az oroszországi vb-n is látott kolumbiai Johan Mojica (Girona), a Montpellier Jérome Roussillonja, az Augsburg Konsztantinosz Sztafilidisze, vagy az 1. FC Köln… no nem Jonas Hectorja, hanem U21-es válogatott Jannes Hornja.

Ismerős név a Schalke kívánságcetlijén Thiago Mendes, érte a Lille tavaly kilencmilliót fizetett a Sao Paulónak, azóta a Ligue 1-ben hét kanadai pontra is futotta tőle a hatalmas mezőnymunka mellett: a középső középpályásért a Schalke első felindulásában 16 millió eurót kínált. Kell is a nagy nekibuzdulás, hisz a West Ham, a Wolfsburg, a Lazio és a Werder Bremen is versenyt fut Mendesért.

A legmeglepőbb kiszemelt, akivel szolgálhatunk, az az angol csatár, Danny Ings: a most 26 esztendős éket három évvel ezelőtt 8.3 millió euróért vette meg a Liverpool, mert előtte a Burnleyt 35 bajnokin 15 kanadai ponttal segítette – azóta összesen 25-ször lépett pályára a Liverpool színeiben, és négyszer volt eredményes.

Nem csupán formahanyatlás miatt: 2015-ben fél évre kidőlt, majd 2016 őszén újra megsérült, tavaly nyáron térhetett vissza, de csak nyolc bajnokin és négy Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepelt. Ha valahol újjászülethet az erőcsatár, akkor az a Bundesliga…

És még két jó hír a Schalke-drukkereknek: Meyerért még jár félmillió eurós képzési költségtérítés a gelsenkirchenieknek, míg a vb után halálos közúti balesetet okozó Amin Harit megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel és egy borzalmasan szigorú, majdnem 700 eurós pénzbüntetéssel…

Tegyük fel, megszerzi rekordösszegért Douglas Santost és mondjuk Ingset a Schalke, még akkor is erősen-erősen kérdéses, hogy egy Ralf Fährmann – Benjamin Stambouli/Matija Nasztaszics, Thilo Kehrer, S. Sané/Naldo – D. Santos/Baba/Oczipka, Bentaleb/Serdar, Mascarell/Geis/Weston McKennie, Daniel Caligiuri/Guido Burgstaller/ Skrzybski – Jevhen Konopljanka, Harit/Uth/Alessandro Schöpf – Ings/Breel Embolo csapat többre hivatott a Bundesligában az ezüstéremnél…

Inkább arra kell figyelni, ne veszítse el ismét az alapembereit a klub, lásd a még nagyon fiatal Thilo Kehrer, Harit, Breel Embolo, Nabil Bentaleb, Matija Nasztaszics sort, vagy a 19 esztendős amerikai középpályást, az első látásra jóllakott gimnazista, de vérbeli középpályásklasszis-ígéret Weston McKennie-t.

Igaz, az olyan spílereket, mint Julian Draxler, Leroy Sané vagy Manuel Neuer, esélye sincs megtartani a Schalkének, persze az sem válik éppen az S04 dicséretére, hogy Goretzka és Meyer most ingyen távozott, mint korábban Joël Matip, Eric Maxim Choupo-Moting vagy Sead Kolasinac, ráadásul Mesut Özilt ötmillióért adta el, Ivan Rakiticet meg feleennyiért.

 

Az elmúlt idényt a harmadik helyen zárta a HOFFENHEIM, amely elveszítette Uthot, de Max Meyerrel vágna vissza: az éles nyelvek szerint a „Bundesliga falusi kiscsapata” angol klubok és az Atlético Madrid, Milan, Sevilla trió komoly fizetési ajánlata ellen száll harcba a középpályás kegyeiért. A kék-fehérek egyébként nagyon ügyesen tesznek-vesznek a transzferpiacon: Uth már nagyon menni akart, de a Benedikt Gimber, Marvin Schwäbe, Baris Atik, Joshua Mees sor elengedése finoman szólva sem rengette meg az öltözőt, a brazil támadót, Bruno Nazáriót kölcsönadták a hazájába, a rutinos szűrő, a sokszoros lengyel válogatott, még csak 32 éves Eugen Polanski pedig visszavonult.

Hanem máris elköltött jó harmincmilliót a klub: nyolcmillióba került a csodálatosan sárga hajú ghánai középső védő, Kasim Adams, és hatmillióba a Bundesligában a Dortmundban, az 1. FC Kölnben és a Hannoverben is bizonyító támadó középpályás, szélső, a brazil származású, korábbi német U-válogatott Leonardo Bittencourt. Nem sokkal volt olcsóbb poszttársa, a Borussia Mönchengladbachtól megszerzett, a Hoffenheim által 2015-ben a Freiburgnak elkótyavetyélt Vincenzo Grifo, aki különböző németországi mérkőzésein (182 ilyen volt) 98 kanadai pontnál jár. Grifo olasz korosztályos válogatott volt, de német útlevéllel is rendelkezik.

Nem is rossz! (Transfermarkt)
Nem is rossz! (Transfermarkt)


Neki egy olasz klubja sem volt, ellenben jól ismeri Olaszországot és a Serie A-t az algériai csatár, Isak Belfodil, aki igazi transzferáló és transzferálló ék: fiatalabb korában megfordult a PSG-ben és az Olympique Lyonban, majd a Parmához igazolásával megkezdődött az igazi őrület, adták, vették, cserélték, közösen tulajdonolták, játszott a Bolognában, az Interben és a Livornóban, 2015-ben aztán az arab világban, a Banijaszban kötött ki, de volt visszaút Európába, mert megvette a Standard Liege, ám eladta a Werder Bremennek, visszavette, és most ismét eladta.

Ez a 14. klubja Belfodilnak, aki még csak 26 éves...

A Brémában hat, a Liege-ben 17 gólt lőtt összesen, tehát nem kifejezett gólgép (a válogatottban 15 fellépésén kétszer volt eredményes), viszont már 22 millió eurót kifizettek érte karrierje során. Eleddig.

Talán-talán nagyobb fogás nála Joshua Brenet, akit alig 3.5 millió euróért adott el a PSV annak ellenére is, hogy a mindkét oldalon bevethető szélső védő kétszeres holland válogatott.

A Hoffenheim az elmúlt idényben elveszítette Niklas Sülét, Sandro Wagnert, Jeremy Toljant és Fabian Schärt, előtte a Kevin Volland, Eduardo Vargas, 2015 nyarán a Roberto Firmino, Anthony Modeste párost, de a középpályás Gylfi Sigurdsson, Luiz Gustavo duó, a védő Jannik Vestergaard, vagy a két csatár, Demba Ba és az elmúlt idényben az Augsburg színeiben egy gól híján bajnoki bronzcipőt szerző Michael Gregoritsch is jól jönne most a Bajnokok Ligájában...

A védő Ermin Bicakcic és a bal oldali középpályás Philipp Ochs biztosan távozik a nyáron, míg Andrej Kramaricot ötvenmillióért árulják, éppen ezért nincs is rá komoly jelentkező. A cseh szélső védőért, Pavel Kaderábekért tízmillió eurót ajánlott állítólag az AS Roma, helyettese a szlovén Nejc Skubic lehet a Konyasporból, de kiszemelt még a West Ham tizenéves portugál középpályása, Domingos Quina és a mexikói balszélső, Jesús Gallardo, aki ezen a nyáron cserélte az UNAM Pumas mezét a Monterreyére.

NÉMET BUNDESLIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2018

AUGSBURG
Érkezett:
André Hahn (Hamburg, 3 000 000 euró), Fredrik Jensen (Twente, 3 000 000), Julian Schieber (Hertha, ingyen), Felix Götze (Bayern München, i.)
Kölcsönből vissza: Uszami Takasi (Fortuna Düsseldorf), Jan-Ingwer Callsen-Bracker (Kaiserslautern), Dzsi Dong Von (Darmstadt), Georg Teigl (Eintracht Braunschweig), Konsztantinosz Sztafilidisz (Stoke City)
Távozott: Marwin Hitz (Borussia Dortmund, i.), Daniel Opare (Royal Antwerpen, i.), Moritz Leitner (Norwich City, kölcsön után végleg), Gojko Kacsar (szerződése lejárt), Marcel Heller (Darmstadt)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Paulinho Filho (Vasco da Gama, 18 500 000), Mitchell Weiser (Hertha, 12 000 000), Thorsten Kirschbaum (Nürnberg, i.), Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönből vissza: Aleksandar Dragovic (Leicester City)
Távozott: Bernd Leno (Arsenal, 25 000 000), Stefan Kiessling (visszavonult), Vladlen Jurcsenko (szl.)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Leon Goretzka (Schalke,i.),
Kölcsönből vissza: Renato Sanches (Swansea City), Serge Gnabry (Hoffenheim)
Távozott: Douglas Costa (Juventus, kölcsön után végleg, 40 000 000), Niklas Dorsch (Heidenheim, i.), Felix Götze (Augsburg, i.), Fabian Benko (LASK Lin, i.), Tom Starke (visszavonult)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:
Abdou Diallo (Mainz, 28 000 000), Thomas Delaney (Werder Bremen, 20 000 000), Marius Wolf (Eintracht Frankfurt, 5 000 000), Marwin Hitz (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Asraf Hakimi (Real Madrid)
Kölcsönből vissza: Dzenis Burnic (VfB Stuttgart), Jacob Bruun Larsen (VfB Stuttgart), Felix Passlack (Hoffenheim)
Távozott: Andrij Jarmolenko (West Ham, 20 000 000), Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal, 16 000 000), Mikel Merino (Newcastle United, kuv., 7 000 000), Gonzalo Castro (VfB Stuttgart, 5 000 000), Erik Durm (Huddersfield, i.), Roman Weidenfeller (visszavonult)
Kölcsönbe: Felix Passlack (Norwich City), André Schürrle (Fulham, 400 000)
Kölcsönből vissza: Michy Batshuayi (Chelsea)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Alassane Pléa (Nice, 23 000 000), Andreas Poulsen (Midtjylland, 4 500 000), Michael Lang (Basel, 2 800 000), Keanan Bennetts (Tottenham Hotspur U23, 2 250 000)
Kölcsönből vissza: Florian Neuhaus (Fortuna Düsseldorf), Tsiy William Ndenge (Roda JC), Janis Blaswich (Hansa Rostock)
Távozott: Jannik Vestergaard (Southampton, 25 000 000), Vincenzo Grifo (Hoffenheim, 5 500 000), Raúl Bobadilla (Argentinos Juniors, 1 800 000), Janis Blaswich (Heracles Almelo), Christofer Heimeroth (visszavonult), Tsiy William Ndenge (Borussia Mönchengladbach II)
Kölcsönből vissza: Reece Oxford (West Ham)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett:
Evan N'Dicka (Auxerre, 5 500 000), Lucas Torró (Real Madrid, 3 500 000), Goncalo Paciencia (FC Porto, 3 000 000), Frederik Rönnow (Bröndby, 2 800 000), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara, 2 500 000), Ante Rebic (Fiorentina, kuv., 2 000 000), Marius Wolf (Hannover, kuv., 500 000),
Nicolai Müller (Hamburg, i.), Felix Wiedwald (Leeds United)
Kölcsönbe: Allan (Liverpool U23), Chico Geraldes (Sporting CP, 200 000)
Távozott: Marius Wolf (Borussia Dortmund, 5 000 000), Omar Mascarell (Real Madrid, 4 000 000), Kevin-Prince Boateng (Sassuolo, i.), Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen, i.), Alexander Meier (szl.)
Kölcsönbe: Ajmen Barkok (Fortuna Düsseldorf, 500 000)
Kölcsönből vissza: Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara)

FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett:
Marvin Ducksch (St. Pauli, 2 000 000), Benito Raman (Standard Liege, 1 500 000), Jean Zimmer (VfB Stuttgart, 900 000), Davor Lovren (Dinamo Zagreb II, 750 000), Kevin Stöger (Bochum, i.), Alfredo Morales (Ingolstadt, i.), Diego Contento (Girondins Bordeaux, i.), Kenan Karaman (Hannover, i.), Matthias Zimmermann (VfB Stuttgart, i.)
Kölcsönbe: Ajmen Barkok (Eintracht Frankfurt, 500 000), Dodi Lukebakio (Watford)
Kölcsönből vissza: Marlon Ritter (Paderborn)
Távozott: Julian Schauerte (Eupen, i.), Lukas Schmitz (Wolfsberger AC, i.), Marlon Ritter (Paderborn), Axel Bellinghausen (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Benito Raman (Standard Liege), Uszami Takasi (Augsburg), Jean Zimmer (VfB Stuttgart), Haragucsi Genki (Hertha)

FREIBURG
Érkezett:
Luca Waldschmidt (Hamburg, 5 000 000), Dominique Heintz (1. FC Köln, 3 000 000), Philipp Lienhart (Real Madrid, kuv., 2 000 000), Jérome Gondorf (Werder Bremen, 1 300 000), Mark Flekken (Duisburg, 800 000), Brandon Borrello (Kaiserslautern, i.)
Kölcsönből vissza: Jonas Föhrenbach (Karlsruhe), Fabian Schleusener (Karlsruhe)
Távozott: Mats Möller Daehli (St. Pauli, kuv., 600 000), Rafal Gikiewicz (Union Berlin, 200 000), Marc-Oliver Kempf (VfB Stuttgart, i.), Alekszandar Ignjovszki (Magdeburg), Jonas Föhrenbach (Jahn Regensburg), Lucas Hufnagel (Unterhaching), Julian Schuster (visszavonult), Georg Niedermeier (Melbourne Victory, i.), Jonas Meffert (Holstein Kiel), Patric Klandt (Nürnberg, i.)
Kölcsönbe: Fabian Schleusener (Sandhausen), Vincent Sierro (St. Gallen), Gaëtan Bussmann (Mainz)
Kölcsönből vissza: Bartosz Kapustka (Leicester City)

HANNOVER
Érkezett:
Walace (Hamburg, 6 000 000), Haragucsi Genki (Hertha, 4 500 000), Josip Elez (HNK Rijeka, kuv., 2 500 000)
Kölcsönbe: Kevin Wimmer (Stoke City, 1 500 000), Bobby Wood (Hamburg, 1 200 000), Aszano Takuma (Arsenal, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Babacar Gueye (St. Truiden)
Távozott: Salif Sané (Schalke, 7 000 000), Felix Klaus (Wolfsburg, 3 000 000), Martin Harnik (Werder Bremen, 2 250 000), Marius Wolf (Eintracht Frankfurt, kuv., 500 000), Florian Hübner (Union Berlin, 500 000), Charlison Benschop (Ingolstadt, i.), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Maier (Bochum, i.)
Kölcsönbe: Jonathas (Corinthians, 200 000), Manuel Schmiedebach (Union Berlin)

HERTHA BSC
Érkezett:
Valentino Lazaro (RB Salzburg, kuv., 6 500 000), Lukas Klünter (1. FC Köln, 2 000 000), Pascal Köpke (Erzgebirge Aue, 2 000 000), Javairo Dilrosun (Manchester City U23, i.), Muhammed Kiprit, Dennis Jastrzembski, Dennis Smarsch (mindhárom Hertha U19), Makszimilian Pronyicsev, Maurice Covic (Hertha II)
Kölcsönből vissza: Marius Gersbeck (Osnabrück), Haragucsi Genki (Fortuna Düsseldorf), Nils Körber (Preussen Münster)
Távozott: Mitchell Weiser (Bayer Leverkusen, 12 000 000), Haragucsi Genki (Hannover, 4 500 000), Julian Schieber (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Nils Körber (Osnabrück), Makszimilian Pronyicsev (Erzgebirge Aue)

HOFFENHEIM
Érkezett:
Leonardo Bittencourt (1. FC Köln, 6 000 000), Vincenzo Grifo (Borussia Mönchengladbach, 5 500 000), Isak Belfodil (Standard Liege, 5 500 000), Joshua Brenet (PSV, 3 500 000), Kasim Nuhu (Young Boys, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Joelinton (Rapid Wien), Benedikt Gimber (Jahn Regensburg), Baris Atik (Darmstadt), Marvin Schwäbe (Dynamo Dresden), Bruno Nazário (Guarani), Philipp Ochs (Bochum), Felipe Pires (Austria Wien), Joshua Mees (Jahn Regensburg)
Távozott: Benedikt Gimber (Ingolstadt, 1 000 000), Marvin Schwäbe (Bröndby, 700 000), Baris Atik (Dynamo Dresden, 700 000), Joshua Mees (Union Berlin, 500 000), Mark Uth (Schalke, i.), Eugen Polanski (szl.)
Kölcsönbe: Bruno Nazário (Atlético Paranaense, 100.000)
Kölcsönből vissza: Serge Gnabry (Bayern München), Felix Passlack (Borussia Dortmund)

RB LEIPZIG
Érkezett:
Nordi Mukiele (Montpellier, 16 000 000), Matheus Cunha (Sion, 15 000 000), Marcelo Saracchi (River Plate, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Omer Damari ( Maccabi Haifa), Massimo Bruno (Anderlecht), Agyemang Diawusie (Wehen Wiesbaden), Anthony Jung (Bröndby), Marius Müller (Kaiserslautern), Atinc Nukan (Besiktas)
Távozott: Naby Keita ( Liverpool, 60 000 000), Bernardo (Brighton, 10 000 000), Benno Schmitz (1.FC Köln, 1 500 000), Anthony Jung (Bröndby, 800 000), Agyemang Diawusie (Ingolstadt, 500 000), Dominik Kaiser (Bröndby, i.), Vitali Janelt (Bochum, kuv.), Kalmár Zsolt (DAC, kuv.), Fabio Coltorti (szl.)
Kölcsönbe: Elias Abouchabaka (Greuther Fürth)
Kölcsönből vissza: Ademola Lookman (Everton)

MAINZ
Érkezett:
Jean-Philippe Mateta (Olympique Lyon, 8 000 000), Pierre Kunde (Atlético Madrid, 7 500 000), Moussa Niakhaté (Metz, 6 000 000), Phillipp Mwene (Kaiserslautern, i.)
Kölcsönből vissza: Besar Halimi (Bröndby), Aaron Seydel (Holstein Kiel), Jannik Huth (Sparta Rotterdam), Gaëtan Bussmann (Freiburg), José Rodríguez (Maccabi Tel-Aviv), Kenan Kodro (Grasshoppers)
Távozott: Abdou Diallo (Borussia Dortmund, 28 000 000), Suat Serdar (Schalke, 11 000 000), Jonas Lössl (Huddersfield, 2 500 000), Kenan Kodro (Köbenhavn, 1 600 000), Leon Balogun (Brighton, i.), Nigel de Jong (al Ahli, i.), Besar Halimi (Mainz II)

SCHALKE 04
Érkezett:
Suat Serdar (Mainz, 11 000 000), Omar Mascarell (Real Madrid, 8 000 000), Salif Sané (Hannover, 7 000 000), Steven Skrzybski (Union Berlin, 3 500 000), Mark Uth (Hoffenheim, i.)
Kölcsönből vissza: Benedikt Höwedes (Juventus), Donis Avdijaj (Roda JC), Luke Hemmerich (Bochum), Haji Wright (Sandhausen), Johannes Geis (Sevilla)
Távozott: Coke (Levante, kuv., 1 500 000), Leon Goretzka (Bayern München, i.), Luke Hemmerich (Erzgebirge Aue), Max Meyer (szl.), Benedikt Höwedes (Lokomotiv Moszkva, 5 000 000)
Kölcsönbe: Pablo Insua (Huesca), Bernard Tekpetey (Paderborn)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Juventus)

VFB STUTTGART
Érkezett:
Pablo Maffeo (Manchester City, 9 000 000), Nicolás González (Argentinos Juniors, 8 500 000), Borna Sosa (Dinamo Zagreb, 6 000 000), Gonzalo Castro (Borussia Dortmund, 5 000 000), Roberto Massimo (Arminia Bielefeld, 2 500 000), Marc-Oliver Kempf (Freiburg, i.), Daniel Didavi (Wolfsburg, i.)
Kölcsönből vissza: Ebenezer Ofori (New York City FC), Jan Kliment (Bröndby), Ailton (Estoril Praia), Tobias Werner (Nürnberg)
Távozott: Daniel Ginczek (Wolfsburg, 10 000 000), Jérome Onguéné (RB Salzburg, kuv., 2 000 000), Jean Zimmer (Fortuna Düsseldorf, kuv., 900 000), Julian Green (Greuther Fürth, kuv., 200 000), Matthias Zimmermann (Fortuna Düsseldorf, i.)
Kölcsönbe: Roberto Massimo (Arminia Bielefeld), Ailton (SC Braga), Tobias Werner (VfB Stuttgart II), Jacob Bruun Larsen (Borussia Dortmund), Dzenis Burnic (Borussia Dortmund), Carlos Mané (Sporting CP), Aszano Takuma (Arsenal)

WERDER BREMEN
Érkezett:
Oszako Juja (1. FC Köln, 4 500 000), Felix Beijmo (Djurgarden, 3 000 000), Martin Harnik (Hannover, 2 250 000), Jan-Niklas Beste (Borussia Dortmund U19, 250 000), Kevin Möhwald (Nürnberg, i.), Sztefanosz Kapino (Nottingham Forest, 300 000), Claudio Pizarro (1. FC Köln, i.), Davy Klaassen (Everton, 13 500 000)
Kölcsönből vissza: Fallou Diagne (Metz), Lennart Thy (VVV-Venlo), Ulisses Garcia (Nürnberg), Leon Guwara (Kaiserslautern), Tanos Pecosz (Rapid Wien)
Távozott: Thomas Delaney (Borussia Dortmund, 20 000 000), Jérome Gondorf (Freiburg, 1 300 000), Ulisses Garcia (Young Boys, 800 000), Kleinheisler László (Asztana, kuv., 750 000), Zlatko Junuzovic (RB Salzburg, i.), Leon Guwara (Utrecht), Sambou Yatabaré (Royal Antwerp, kuv.), Lennart Thy (Erzurumspor, i.)
Kölcsönbe: Robert Bauer (Nürnberg, 200 000), Idrissa Touré (Juventus B)
Kölcsönből vissza: Isak Belfodil (Standard Liege), Csang Jü-ning (West Bromwich)

WOLFSBURG
Érkezett:
Wout Weghorst (Alkmaar, 10 500 000), Daniel Ginczek (VfB Stuttgart, 10 000 000), Marcel Tisserand (Ingolstadt, kuv., 7 000 000), Felix Klaus (Hannover, 3 000 000), Pavao Pervan (LASK Linz)
Kölcsönből vissza: Iszmail Azzaui (Willem II), Paul-Georges Ntep (St.-Étienne), Marvin Stefaniak (Nürnberg), Paul Seguin (Dynamo Dresden), Kaylen Hinds (Greuther Fürth)
Távozott: Max Grün (szl.), Daniel Didavi (VfB Stuttgart, i.)
Kölcsönbe: Landry Dimata (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Divock Origi (Liverpool)

NÜRNBERG
Érkezett:
Christian Mathenia (Hamburg, 500 000), Patric Klandt (Freiburg, i.)
Kölcsönbe: Robert Bauer (Werder Bremen, 200 000)
Távozott: Kevin Möhwald (Werder Bremen, i.), Thorsten Kirschbaum (Bayer Leverkusen, i.), Sepsi László (szl.)
Kölcsönből vissza: Lucas Hufnagel (Freiburg), Marvin Stefaniak (Wolfsburg), Ulisses Garcia (Werder Bremen), Tobias Werner (VfB Stuttgart)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

HAMBURGER SV
Érkezett:
Khaled Narey (Greuther Fürth, 1 700 00), Christoph Moritz (Kaiserslautern, i.), Jairo Samperio (Las Palmas, i.)
Kölcsönből vissza: Alen Halilovic (Las Palmas), Pierre-Michel Lasogga (Leeds United)
Távozott: Walace (Hannover, 6 000 000), Luca Waldschmidt (Freiburg, 5 000 000), André Hahn (Augsburg, 3 000 000), Christian Mathenia (Nürnberg, 500 000), Dennis Diekmeier (szl.), Nicolai Müller (Eintracht Frankfurt, i.), Sven Schipplock (Arminia Bielefeld, i.), Alen Halilovic (Milan, i.), Sejad Salihovic (szl.), Mërgim Mavraj (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Bobby Wood (Hannover, 1 200 000)

1. FC KÖLN
Érkezett:
Louis Schaub (Rapid Wien, 3 500 000), Rafael Czichos (Holstein Kiel, 1 800 000), Niklas Hauptmann (Dynamo Dresden, 1 700 000), Benno Schmitz (RB Leipzig, 1 500 000), Matthias Bader (Karlsruhe, i.), Lasse Sobiech (St. Pauli, i.), Dominick Drexler (1. FC Köln, 4 000 000)
Távozott: Anthony Modeste (Tiencsin Csüancsien, 29 000 000), Leonardo Bittencourt (Hoffenheim, 6 000 000), Oszako Juja (Werder Bremen, 4 500 000), Dominique Heintz (Freiburg, 3 000 000), Lukas Klünter (Hertha, 2 000 000), Milos Jojics (Basaksehir, 2 000 000), Claudio Pizarro (Werder Bremen, i.), Pawel Olkowski (Bolton Wanderers, i.), Joao Queirós (Sporting CP B), Dominic Maroh (szl.)

Lezárva csütörtök délben, vastaggal az elmúlt egy hét igazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik