Robben két hónapra kidőlt, szakadása van

Vágólapra másolva!
2010.08.03. 16:08
null
Robben töprenghet: nyolc hétig pihen (Fotó: Action Images)
Két hónapig nem számíthat a Bayern München labdarúgócsapatának szakmai stábja a rekordbajnok egyik legnagyobb sztárjára, Arjen Robbenre, akinek a bal combjában izomszakadást állapítottak meg az orvosok.

A világbajnokság előtt, még a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzésen megsérülő Robben nem teljesen egészségesen vállalta a játékot a dél-afrikai tornán. Szabadsága után rutinvizsgálaton vett részt a csapatorvos Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtnál, és az MRI-vizsgálat mutatta ki a combjában a szakadást.

„Sokkolt a diagnózis" – mondta a letört Robben.

„Elképesztő felelőtlenség, hogy a holland nemzeti csapat orvosai nem vették észre ezt a sérülést, és így játszatták a világbajnokságon. Többször is felajánlottam nekik a segítségemet, de nem kértek belőle. A szakadás miatt Robben nyolc hétig nem futballozhat" – nyilatkozta Müller-Wohlfarth.

„Nem csak csalódottak, de nagyon elkeseredettek is vagyunk. Már megint a befolyásunkon kívül álló dolgok miatt kerülünk bajba. Megkértem a FIFA-t, hogy segítsen az ügyben közbenjárni" – nyilatkozta a Bayern-vezetők részéről Karl-Heinz Rummenigge.

Elképzelhető, hogy a Bayern jogi útra tereli az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik