RB Leipzig: hat év után távozhat az osztrák válogatott középpályás

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.09. 13:24
null
Marcel Sabitzer lehet a harmadik nyári távozója az RB Leipzignak (Fotó: AFP)
A The Athletic értesülése szerint Ibrahima Konaté és Dayot Upamecano után Marcel Sabitzer is távozhat a nyáron az RB Leipzigtől. A klub sportigazgatója, Oliver Mintzlaff korábban arról beszélt, hogy szűkíteni szeretnék a keretet.

 

Marcel Sabitzer már korábban kijelentette, hogy távozni szeretne és készen áll az új kihívásokra. Emiatt is hozták szóba többször a Tottenhammel, azonban akkor a lipcseiek még 50 millió eurót kértek a játékosért, most nyáron viszont 17.5 millió euróért cserébe válthat klubot – legalábbis a brit újság szerint.

Az osztrák válogatott középpályás szerződése 12 hónap múlva lejár, viszont nem szeretné meghosszabbítani a megállapodást, így az RB Leipzig már csak idén nyáron teheti pénzzé a futballistát. A The Athletic szerint továbbra is a Tottenham lehet Sabitzer legnagyobb kérője.

Marcel Sabitzer az elmúlt idényben 39 tétmérkőzésen 9 gólt és 7 gólpasszt jegyzett a lipcseieknél, amelynél hat éve futballozik. A transfermarkt.de adatai alapján jelenlegi piaci értéke 42 millió euró.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik