RB Leipzig: a télen nem lesz több érkező, a nyáron 80 millió euró a keret

2021.01.14. 13:35
null
Angelino a nyártól végleg a Leipzigé lehet (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli RB Leipzig Szoboszlai Dominik után nem tervez több téli erősítést – árulta el Markus Krösche, a lipcsei klub sportigazgatója a Kickernek.

 

A Bundesligában a címvédő Bayern München mögött a második helyen álló Leipzig a téli átigazolási időszakban húszmillió euróért szerződtette Szoboszlai Dominikot, a Red Bull Salzburg 20 éves magyar válogatott középpályását. Markus Krösche szerint több játékos nem érkezik a csapathoz a télen.

A nyáron viszont mintegy 80 millió eurót költhet el az előző idényben a Bajnokok Ligájában az elődöntőig menetelő együttes. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató klub várhatóan húszmillió euróért végleg megvásárolja a Manchester Citytől kölcsönben lévő balhátvédet, Angelinót, s ugyanez a terv az ősszel a Monacótól kölcsönbe érkező Benjamin Henrichsszel, aki 15 millió euróért lehet végleg a lipcseieké.

A nyáron csatlakozik a kerethez a 18 éves Josko Gvardiol, akit szeptemberben 16 millióért szerzett meg az RB Leipzig a Dinamo Zagrebtől, ám a horvát bekk ezt az idényt kölcsönben a nevelőegyesületénél tölti.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek