N. P. 2020.04.25 11:57 Frissítve: 2020.04.25 13:36

Női kézi: a dortmundi futballisták kiálltak a kézicsapat mellett

A férfiakkal ellentétben a nőknél nem hirdettek bajnokot a kézilabda Bundesligában, így hiába vezették a tabellát a dortmundiak nyolc fordulóval a vége előtt, nem örülhettek az aranyéremnek.

Marco Reus és Mats Hummels is kiállt a dortmundi női kézilabdacsapat mellett (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, a koronavírus miatt befejezettnek nyilvánították a német első- és másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságot, így a Bundesligában öt év után lett újra bajnok a THW Kiel, amely az európai szövetség (EHF) pénteki döntése értelmében a 2019–2020-as idényben a Bajnokok Ligája december 28–29-i kölni négyes döntőjébe is bejutott.

A nőknél is berekesztették a bajnokságokat, a férfiakkal ellentétben azonban az első osztályban nem hirdettek bajnokot, így 18 fordulót követően hiába állt az élen a Borussia Dortmund, a csapatok eredményeit törölték. A BVB csupán egy vereséget szenvedett el az idei kiírásban, február végén a harmadik helyezett Metzingen otthonában négy góllal kapott ki, a többi meccsét megnyerte.

A német szövetség döntését nagyban befolyásolta, hogy az élmezőny rendkívül szoros volt, a tabella első három helyezettjét négy pont választotta el. Ez persze nem vigasztalja a dortmundiakat, akiknél a klub labdarúgói is felemelték a szavukat a határozat ellen.

„Először a jól megérdemelt fizetésüktől estek el a lányok, majd a bajnokság lezárását a férfiakétól eltérően oldották meg. Ez egyáltalán nem fair, duplán csalódott vagyok. Sokkal nagyobb egyenjogúságot reméltem volna” – mondta az ügyről Mats Hummels, a Borussia Dortmund német válogatott hátvédje.

A BVB csapatkapitányát, Marco Reust is elszomorítja a döntés.

„Nagyon sajnáljuk a lányokat, ahogy a férfiaknál a Kiel, úgy ők is remek szezont tudhatnak maguk mögött. Nem ismerek minden részletet, hogy miért kellett másképpen kezelni a női ligát, de sportolóként egyáltalán nem tartom jónak ezt a megkülönböztetést” – fogalmazott Reus.

2022.09.24 13:16:41

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Lukas Podolski 37 évesen is a Górnik Zabrze egyik erőssége, és ki nem állhatja a videóbírót.

2022.09.18 10:27:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik karrierjében is áttörést hozhat az új vezetőedző kinevezése.

2022.09.17 18:03:27

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Hofmann duplázott, Szoboszlaiéknak semmi esélyük sem volt idegenben.

2022.09.10 14:47:11

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A magyar válogatott légiósai vezérszerepet játszottak Marco Rose debütálásán.

2022.09.07 23:24:08

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Berlinben elmondhatják, hogy ott járt Brooks, Párizsból kölcsönzött a Leipzig, a Wolfsburg a Milannal üzletelt.