Németország: Király Gábor már lőtte a hónap gólját; összejöhet Dárdai Mártonnak is! – videó

Vágólapra másolva!
2023.03.07. 14:37
null
Dárdai Márton gólöröme (Fotó: Getty Images)
Dárdai Márton hatalmas bombája is versenyben van a február hónap legszebb, legkülönlegesebb németországi góljának járó elismerésért a német közszolgálati csatorna, az ARD szavazásán.

Mint emlékezetes, Dárdai Márton megadta a módját karrierje első Bundesliga-góljának: óriási erővel bombázott a Mönchengladbach kapujába, csapata, a Hertha 4–1-re meg is nyerte a mérkőzést.

Szavazni március 18-ig lehet. A díjra jelölt öt februári gól ide kattintva tekinthető meg.

DÁRDAI MÁRTON GÓLJA 0.58-TÓL

A német közszolgálati csatorna 1971 óta minden hónapban megszavaztatja nézőit (és immár online fogyasztóit is) a legszebb, legkülönlegesebb, legemlékezetesebb gólról. A jelöltek többnyire németországi bajnoki gólok, illetve német válogatott mérkőzések góljai, de alkalmanként nagy nemzetközi tornák nem német érdekeltségű találatait is kiválasztják.

Eddig egy magyar labdarúgó nyert, a szintén a Herthát erősítő Király Gábor még 1998 júliusában: a magyar válogatott kapus kézből rúgta ki a labdát, és nem kis szerencséjére gól lett belőle a Karlsruhe elleni felkészülési mérkőzésen.

A rangelső Lukas Podolski nem kevesebb mint 13 alkalommal lőtte/fejelte a hónap legszebb gólját, Jürgen Klinsmann hét szépségdíjas találattal követi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik