BABJÁK BENCE (Berlin) 2022.05.21 13:42 Frissítve: 2022.05.21 18:28

Német Kupa: már előkerült a Sallai-mez Berlinben – fotó

Nem sokáig tétlenkedtek a Freiburg-szurkolók Berlinben, az olykor napsütéses, máskor viszont hideg, szeles, szitáló esővel tarkított időjárás ellenére is elkezdték a hangolást a szombat esti Német Kupa-döntőre.

 

Freiburg-szurkolók a Breitschiedplatzon

 

Sallai-mezben az egyik freiburgi drukker

A Kicker információi szerint mintegy 27 ezer freiburgi szurkolót várnak szombaton a német fővárosba, a Leipzig–Freiburg fináléra, s közülük jó néhányan már szombat délelőtt találkoztak, s gyakorlatilag birtokba vették a Vilmos Császár emléktemplom melletti teret, a Breitschiedplatzot. A téren felállított kivetítőn a Freiburg idényének legfontosabb pillanatai peregtek, a teret pirosba borító szurkolók egymás után kezdtek rá a rigmusokra, a kavalkádban pedig természetesen a fináléig vezető úton kulcsszerepet játszó Sallai Roland – a magyar válogatott támadó a Bochum elleni 2–1-re megnyert negyeddöntőben a kétszer tizenöt perces hosszabbítás utolsó percében szerzett győztes gólt – meze is előkerült. A téren felállított bódékban sültkolbászból, roston sütött húsokból és sörből sem volt hiány, a mini majálisra ráadásul az egyik szurkoló már a „kupával” érkezett. Bár ehhez a három magyar felálló Lipcsének is lesz egy-két szava…

Vajon az igazi trófeát is a freiburgiak foghatják majd a kezükben?

„A kupameccs mindig más, mint a bajnokság, a döntő pedig a Freiburgnak és Rolinak is hatalmas lehetőség – mondta a Nemzeti Sportnak a Német Kupa döntő kapcsán Sallai Sándor, a Freiburgban futballozó Roland nagybátyja, korábbi 55-szörös válogatott labdarúgó. – Azt szokták mondani, hogy a rossz főpróba elengedhetetlen a jó előadáshoz. Nos, ezt a Freiburg letudta, az utolsó két bajnokit elveszítette, így a negyedik, BL-indulást jelentő helyről is lecsúszott. A klubnál nyilván nem volt elvárás a Bajnokok Ligája, de az esély megvolt, kár, hogy nem élt vele. Bízom benne, hogy a Német Kupa döntőben Roli pályára lép, remélem, hogy jól futballozik majd, és abban is, hogy a berlini döntő után a hazai drukkerek is büszkék lesznek a magyar játékosokra.”

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
20.00:
Freiburg–RB Leipzig (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

2022.06.24 22:18:04

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy jó Cristiano Ronaldo helyreállíthatja a világ rendjét.

2022.06.23 12:03:31

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Kilencven éve, 1932. június 12-én a Bayern München története első német bajnoki címét nyerte meg.

2022.06.10 23:27:31

Német labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A ZDF riporterét kioktatta, ám visszavonulása után televíziósként próbálná ki magát Toni Kroos.

2022.06.09 20:58:10

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha a Bayern enged, az új vezérkar szavahihetősége veszik oda, hiszen külön-külön elmondták már mindannyian, őhisztisége nem megy sehova, hanem kitölti a jövő nyárig érvényes megállapodását. Azt meg aligha akarják átélni, hogy néhány héten belül Lewandowski szemberöhögje őket egy barcelonai szerződéssel a zsebében.

2022.05.21 10:44:10

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sallai és Orbán is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében, Gulácsi bravúrja és szerencse is kellett a történelmi sikerhez.