Német Kupa: magyar „ízek” a lipcsei hívek gyülekezőhelyén

BABJÁK BENCE (Berlin)BABJÁK BENCE (Berlin)
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 17:33
null
A freiburgi szurkolók megindultak az Olimpiai Stadion felé
Beleremegett az utca: a német fővárosban nem sokkal 16 óra után az Olimpiai Stadiontól mintegy két kilométerre található Theodor-Heuss-Platzon gyülekező Freiburg-szurkolók megindultak a Német Kupa döntőnek otthont adó aréna felé.

Volt itt minden, ami nem hiányozhat a szurkolói vonulásokról, piros füstbombák, dalolászó szurkolók, a nyugalmat őrző rendőrök. Egyvalamit viszont sehol sem lehetett felfedezni a német fővárosban: olyan sálakat, amelyeken a Leipzig és Freiburg emblémája is fellelhető. Utóbbi klub ugyanis nem járult hozzá, hogy a logóját összemossák a lipcsei együttes címerével. Nem csoda, ha az RB Leipzig ügyvezető igazgatója, Oliver Mintzlaff a hír hallatán több tiszteletet kért a vetélytárstól…

Ezzel együtt a két szurkolótábor közti ellenséges hangulatnak a legkisebb jelét sem lehetett felfedezni szombat délután, aminek ékes bizonyítéka, hogy a Leipzig-szurkolók számára a Hammarskjöldplatzon kialakított gyülekezőhely mindössze háromszáz méterre volt a freiburgi vonulástól. A lipcsei szurkolókat többek között amolyan motoros freestyle show-val, tizenegyesrúgó-versennyel (a kapus a vörös bikáról mintázott műanyag báb volt), bőséges étel- és italválasztékkal, valamint ugrálóházzal várták a lipcsei szervezők, a tömegben pedig a magyar válogatott, és a Lipcse játékosai is „felbukkantak”.

„Ha nem is toronymagas esélyes, de egyértelműen a Lepzig a favorit – mondta lapunknak Oliver Hartmann, a Kicker Leipzig-felelős szakírója. – Érdekes meccs lesz, mert a Freiburg az első döntőjére készül, a Lipcse esetében pedig nagy kérdés, hogy tanult-e a Bayern München és a Dortmund elleni finálékból. Emellett tavasszal remek eredményeket ért el az együttes, de látni kell, hogy az utóbbi hetekben már nem volt olyan formában, mint februárban és márciusban. A mostani idényben több mint ötven meccset játszott, és kívülről úgy tűnik, hogy elfáradt az idény végére. Ez főleg Dani Olmo, Josko Gvardiol és Angelino formáján látszik, de említhetjük azt is, hogy az utóbbi hetekben André Silva sem találta a ritmust a kapu előtt. Mivel egyik csapat sem akar az eredmény után futni, inkább óvatos játékra számítok, nem hiszem, hogy bármelyik fél is felvállalja a nyílt sisakos támadófutballt. A bajnoki hajrában ez a két csapat versenyzett a negyedik helyért, de nem hiszem, hogy ennek nagy jelentősége lesz szombaton. A Lipcsénél nagy csalódás lett volna, ha nincs meg a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik hely, a Freiburgnál viszont aligha jelent nagy csalódást, hogy végül hatodik lett, előzetesen senki sem várt BL-t érő helyezést a csapattól.”

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
20.00:
Freiburg–RB Leipzig (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik