Megtalálja-e Raúl a Schalkében régi önMagath?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2010.08.05. 18:03
null
Királykékben a Schalke új hetese – a királyiaktól érkező Raúl remekül kezdett Gelsenkirchenben (Fotó: Reuters)
Véget ért a magyar Formula–1-es futam, akciósnál akciósabbak a füzetcsomagok és ceruzahegyezők, elkezdenek köszönni a tanároknak a legelvetemültebb diákok is, szabadságra utazik a komplett magyar Parlament, és talán éppen ezért növekedésnek indul a GDP, lassan kiesnek a magyar klubok a nemzetközi kupákból – mindez a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy ráfordultunk az idén is az augusztusra. Mi sem természetesebb, hogy a nemzetközi transzferpiac is célegyenesbe ért, kis túlzással, hiszen a hónap végéig még igazolhatnak a klubok új játékosokat. Higgye el a kedves olvasó: fognak is, jó kedvvel, no és bőséggel.

Hogy milliárdos vagy, azt nem látom, de hogy mitől lettél az, azt látom – kesergett valahogyan így az egyszeri prímás, miután vacak egypengős borravalót kapott a dúsgazdag Rotschildtól. Hogy miért is idézzük fel ezt a szakállas poént? A tavalyi esztendőben a Bundesliga lett a legtöbb hasznot hozó  európai topliga, hiszen a német első osztályú pontvadászat 1.575 milliárd eurós bevétel mellett 172 millió eurós eredményt hozott. Többek között azért is, mert a klubok döntő többsége alaposan megnézi, mibe és kibe fekteti be pénzét.

A bajnok Bayern például még egyetlen új játékost sem vásárolt eddig, igaz, a Bayer Leverkusennek kölcsönadott irányító, Toni Kroos az elmúlt idény egyik sztárjaként és világbajnoki bronzérmesként tért vissza, a Celtichez irányított holland balhátvéd, Edson Braafheid pedig vb-ezüstérmesként (magyarán jelentősen erősödött velük a keret). Az egykoron még Oliver Kahn-utódként számon tartott Michael Rensinggel nem hosszabbítottak a bajorok, akik lemondtak Christian Lellről, Andreas Görlitzről és Luca Toniról is, a középhátvéd Georg Niedermeiert pedig jó áron eladták a VfB Stuttgartnak.

Klasszisai világbajnoki szereplését alaposan megsínylette a klub, hiszen a zöm csak augusztus legelején kezdett bele az alapozásba, már aki tudott egészségügyi állapota miatt. Érdekes módon kevés átigazolási pletyka kapott szárnyra a müncheniekkel kapcsolatban, azok is hamar elhaltak: ilyen volt az, hogy Mario Gómezt és Anatolij Timoscsukot elcserélik a wolfsburgi Edin Dzekóra, vagy az, hogy érkezik a Juventusból Diego és Giorgio Chiellini. Felvetődött ellentétes irányban Miroslav Klose, Hamit Altintop, Timoscsuk és José Sosa neve is, közülük utóbbi kettő nagy valószínűséggel távozhat a nyáron. Thomas Müller viszont szerződést hosszabbított a klubbal: a Dél-Afrikában berobbant támadó 2013 helyett immáron 2015-ig kötelezte el magát a bőrnadrágosokhoz, és fizetésén is emelhettek pár eurócentet. Azért az sem elhanyagolható tény, hogy az FC Hollywood többé kevésbé a múlté, és egy-két vezetői beszólástól eltekintve kitört a „pax bavarian", azaz a ritka jószág bajor béke.

 FÓKUSZBAN: WOLFSBURG

Igencsak érdekes utat járt be 2007 óta a Wolfsburg. 2007 tavaszán csak nehezen maradt benn a Bundesligában a zöld-fehér egylet, hiszen az utolsó, kiesést épp nem érő helyen (15.) végzett.

 

A nyáron rá is fordítottak a vezetők 30 millió eurót az erősítésekre, érkezett például Grafite (7.5 millióba került), Ricardo Costa (4), Edin Dzeko (4), Jan Simunek (3.5), Sergiu Radu (2.25), Vlad Munteanu (2.25) vagy Josué (1.46), no meg a kirakós legfontosabb eleme, Felix Magath.

 

Velük a Német Kupában az elődöntőig jutottak a „farkasok", a bajnokságban pedig az ötödik helyen végeztek. Következett egy újabb 30 milliós transzferidény, melynek során Cristian Zaccardo (7 millió), Zvjezdan Misimovics (4 millió), Christian Gentner (2.5 millió) és Andrea Barzagli (14 millió) is zöld-fehérbe öltözött.

 

Abszolúte nem hiába, hiszen nagy meglepetésre felemelhették az idény végén a bajnoknak dukáló salátástálat. Magath mégis otthagyta a klubot, utóda, Armin Veh viszont fél év után megbukott, hiszen a szokásos harmincmillió körüli erősítés dacára is gyatrán szerepelt csapata: a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett, odahaza pedig a 8. helyen állt a tabellán féltávnál. Lorenz-Günther Köstnerrel sem sikerült az előrelépés, az Európa-ligában sem vigéckedett a gárda, így most az angol Steve McClarennek kellene egy „wolfsvagány" csapatot építenie. A Bundesliga első angol edzőjének mindenesetre nem lehet panasza az anyagiakra (lásd táblázatunkat), ráadásul szabad kezet is kapott: bátran dobta ki keretéből a számára nemkívánatos futballistákat.

 

2007–2008

Kiadás: 30.71 millió euró. A három legdrágább vétel: Grafite (Le Mans, 7 millió euró), Ricardo Costa (Porto, 4 millió) és Edin Dzeko (FK Teplice, 4 millió), Jan Simunek (Sparta Praha, 3.5 millió).

Bevétel: 14.41 millió. A három legdrágább távozó: Mike Hanke (Hannover, 4.5 millió), Andrés D'Alessandro (Real Zaragoza, 3.5 millió), Kevin Hofland (Feyenoord, 2.6 millió).


2008–2009

Kiadás: 33.1 millió euró. A három legdrágább vétel: Andrea Barzagli (Palermo, 14 millió), Cristian Zaccardo (Palermo, 7 millió), Zvjezdan Misimovics (Nürnberg, 4 millió).

Bevétel: 3.03 millió. A három legdrágább távozó: Marcelinho Paraíba (Flamengo, 1 millió), Jacek Krzynówek (Hannover, 500.000), Isaac Boakye (Nürnberg, 450.000).


2009–2010

Kiadás: 27.3 millió euró. A három legdrágább vétel: Obafemi Martins (Newcastle, 10.5 millió), Karim Ziani (O. Marseille, 7 millió), Réver (Gremio, 5 millió).

Bevétel: 6.9 millió. A három legdrágább távozó: Cristian Zaccardo (Parma, 4 millió), Okubo Josito (Vissel Kobe, 1.5 millió), Cédric Makiadi (Freiburg, 500.000).

Bayern München ide vagy oda, a nyár slágere Raúl Schalkébe igazolása: a 33 esztendős ék szerződése lejártával ingyen érkezett a királyi klubtól a „királykékekhez". Többek szerint igen jó döntést hozott a szimpatikus támadó, és egyelőre úgy tűnik, hogy motivált és gólerős is – mi tagadás, meg is érdemli, hogy egy-két jó idénnyel a háta mögött búcsúzzon a futballtól a hazánkban is roppant népszerű futballista. A mindenható menedzser, Felix Magath kerete olyan kiválóságokkal erősödött még a nyáron, mint Christoph Metzelder, a szlovák válogatott támadó, Erik Jendrisek, a japán jobbhátvéd, Ucsida Acuto, a görög középső védő, Kirjakosz Papadopulosz és a balbekk, Sergio Escudero. Ugyanakkor érzékeny veszteségek is érték a gelsenkirchenieket, hiszen több kiegészítő ember mellett elveszítették Heiko Westermannt, Rafinhát és Kevin Kuranyit is.

A Werder Bremen alighanem véghezvitte e nyári toptranszferét az osztrák Marko Arnautovic megvételével, aki nemrégiben tért vissza az Intertől kölcsönből a Twentéhez, és a hollandok most 6.2 millió euróért adták el a németeknek. Egy biztos: Arnautovic nem Bentleyvel közlekedik majd Brémában. Egy Kroos ide is érkezett (motoron), mégpedig a „nagy" Kroos egy évvel fiatalabb öccse. A három éve 7.8 millióért megvett brazil támadó, Carlos Alberto most vert seregként tért haza, a Vasco da Gamához, mégpedig ingyen, a magyar fiatal, Futács Márkó pedig a másodosztályú Ingolstadthoz került, egy évre kölcsönbe.

Meglehetősen jól erősített a Bayer Leverkusen, amely hazacsábította Michael Ballackot, vett egy U21-es horvát válogatott középpályást, Zvonko Pamicot, egy a felnőtt nemzeti csapatban is megfordult középhátvédet, Domagoj Vidát, egy német és egy dán U-válogatott támadót, Sidney Samot illetve Nicolai Jörgensent, no és egy tapasztalt Bundesliga-profit, az egyszeres Nationalelf-tag szűrőt, Hanno Balitschot.

Szintén az európai kupaszereplésért és a dobogóért száll harcba a Borussia Dortmund, amelynek legnagyobb eddigi fogása a lengyel gólkirály, Robert Lewandowski, és az a VfB Stuttgart, amely igen érzékeny veszteségeket szenvedett el a nyáron (távozott Alekszandr Hleb, Georges Mandjeck, Roberto Hilbert, Ricardo Osorio, Jens Lehmann és Sami Khedira), és egyelőre csak a védekező szekciót erősítette meg kellőképpen. A Hamburg illetékesei viszont kitettek magukért, hiszen megszerezték Heiko Westermannt, az ígéretes jobb oldali futó Dennis Diekmeiert, a szerb vízhordót, Gojko Kacsart és a cseh válogatott hálóőrt, Jaroslav Drobnyt. Volt miből költekezni, elvégre igen jó áron adták el Jérome Boatenget az újgazdag Manchester Citynek.

Vettek egy nagy levegőt a Wolfsburg vezetői, és eladták Obafemi Martinst, Révert, Jan Simuneket és Jonathan Santanát, nem törődve azzal, hogy mennyit veszítenek rajtuk (sokat...), hozzácsaptak a bevételhez egy jelentősebb összeget, és alaposan megerősítették a „farkasfalkát". A svájci támadótehetség, Nassim Ben Khalifa, a két stabil bekk, Arne Friedrich és Simon Kjaer, a brazil balszélső, Cícero és a horvát válogatott ék, Mario Mandzukic mind alap-, sőt többen húzóemberek lehetnek.

A kisebb csapatok közül a Szalai Ádámot félmillió euróért megvásárló Mainz több új emberrel készül fel a küzdelmekre, például az egykori ajaxos, majd barcelonás Haruna Babangidát is magához szólítva. Az Eintracht Frankfurt két görögöt is fogott, a Mönchengladbach brazilokkal és egy afrikaival operált, az 1. FC Köln is sok követ megmozgatott a bennmaradás elérése érdekében, míg a Freiburg és a Hannover elsősorban lejárt szerződésű labdarúgókra vadászott/vadászik.

ÁTIGAZOLÁSOK, 2010 NYÁR, BUNDESLIGA 1.

BAYERN MÜNCHEN

Érkezett: Toni Kroos (Bayer Leverkusen, kv.), José Ernesto Sosa (Estudiantes, kv.), Andreas Ottl (Nürnberg, kv.), Breno (Nürnberg, kv.), Edson Braafheid (Celtic Glasgow, kv.), David Alaba (Bayern München II)
Távozott: Georg Niedermeier (VfB Stuttgart, 3.500.000), Michael Rensing (szl.), Christian Lell (Hertha BSC, i.), Andreas Görlitz (Ingolstadt, i.), Luca Toni (Genoa, i.), Mehmet Ekici (Nürnberg, k., i.)


SCHALKE 04

Érkezett: Tim Hoogland (Mainz, i.), Marvin Pourie (Koblenz, kv.), Christoph Metzelder (Real Madrid, i.), Erik Jendrisek (Kaiserslautern, i.), Lars Unnerstall (Schalke II), Ucsida Acuto (Kashima Antlers, 1.300.000), Kirjakosz Papadopulosz (Olympiakosz, 2.500.000), Raúl (Real Madrid, i.), Sergio Escudero (Murcia, 2.400.000)

Távozott: Mineiro (szl.), Tore Reginiussen (Lecce, k.), Emin Yalin (Göztepe, i.), Marcelo Bordon (al-Rajjan, i.), Jan Morávek (Kaiserslautern, k., 150.000), Vicente Sánchez (América, i.), Heiko Westermann (Hamburg, 7.500.000), Carlos Zambrano (St. Pauli, k., 150.000), Gerald Asamoah (St. Pauli, i.), Lewis Holtby (Mainz, k., 200.000), Mohamed Amsif (Augsburg, i.), Zé Roberto (Vasco, i.), Kevin Kuranyi (Dinamo Moszkva, i.), Carlos Grossmüller (Lecce, i.), Rafinha  (Genoa, 8.000.000)


WERDER BREMEN

Érkezett: Kevin Schindler (Duisburg, kv.), Jurica Vranjes (Genclerbirligi, kv.), Felix Wiedwald (Werder Bremen II), Marko Arnautovic (Twente, 6.200.000), Lennart Thy (Werder Bremen U19), Florian Trinks (Werder Bremen U19), Felix Kroos (Hansa Rostock, 150.000)

Távozott: Ajmen Abdennur (Étoile Sportive, kv.), Kevin Artmann (Werder Bremen II), Martin Harnik (VfB Stuttgart, 300.000), Torsten Oehrl (Augsburg, 200.000), Carlos Alberto (Vasco, i.), Futács Márko (Ingolstadt, k.)


BAYER LEVERKUSEN

Érkezett: Marcel Risse (Nürnberg, kv.), Zvonko Pamic (HNK Rijeka, 500.000), Domagoj Vida (NK Osijek, 2.400.000), Thanosz Pecosz (Leverkusen U19), Sidney Sam (Hamburg, 2.000.000), Hanno Balitsch (Hannover, i.), Michael Ballack (Chelsea, i.), Nicolai Jörgensen (Akademisk BK, 800.000)

Távozott: Toni Kroos (Bayern München, kv.), Theofanisz Gekasz (Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Thomas Zdebel (Alemannia Aachen, i.), Sascha Dum (Fortuna Düsseldorf, i.), Jens Hegeler (Nürnberg, k.), Lukas Sinkiewicz (Augsburg, i.), Zvonko Pamic (Freiburg, k., i.), Thanosz Pecosz (Kaiserslautern, k.)


BORUSSIA DORTMUND

Érkezett: Florian Kringe (Hertha BSC, kv.), Daniel Ginczek (Borussia Dortmund II), Marc Hornschuh (Borussia Dortmund II), Marco Stiepermann (Borussia Dortmund U19), Lasse Sobiech (Borussia Dortmund II), Johannes Focher (Borussia Dortmund II), Robert Lewandowski (Lech Poznan, 4.500.000), Mitchell Langerak (Melbourne, 500.000), Lukasz Piszczek (Hertha BSC, i.), Kagava Sindzsi (Cerezo Oszaka, 350.000), Mario Götze (Borussia Dortmund U19)

Távozott: Bajram Szadrijaj (szl.), Tinga (Internacional, i.), Marc Ziegler (VfB Stuttgart, 300.000), Julian Koch (Duisburg, k., 50.000), Uwe Hünemeier (Energie Cottbus, 100.000), Christopher Kullmann (Borussia Dortmund II)


VfB STUTTGART

Érkezett: Christian Gentner (Wolfsburg, i.), Élson (Hannover, kv.), Georg Niedermeier (Bayern München, 3.500.000), Martin Harnik (Werder Bremen, 300.000), Marc Ziegler (Borussia Dortmund, 300.000), Clemens Walch (VfB Stuttgart II), Cristian Molinaro (Juventus, 3.800.000)

Távozott: Alexander Hleb (Barcelona, kv.), Matthias Schwarz (VfB Stuttgart II), Alessandro Riedle (VfB Stuttgart II), Georges Mandjeck (Rennes, 1.200.000), Julian Schieber (Nürnberg, k., 500.000), Martin Lanig (Köln, 700.000), Roberto Hilbert (Besiktas, i.), Ricardo Osorio (Monterrey, i.)

Jens Lehmann (visszavonult), Sami Khedira (Real Madrid, 10.000.000)


HAMBURG

Érkezett: Anis Ben-Hatira (Duisburg, kv.), Eric Choupo-Moting (Nürnberg, kv.), Mickael Tavares (Nürnberg, kv.), Jaroslav Drobny (Hertha BSC, i.), Heiko Westermann (Schalke, 7.500.000), Lennard Sowah (Portsmouth II., i.), Dennis Diekmeier (Nürnberg, 2.200.000), Gojko Kacar (Hertha BSC, 5.500.000)

Távozott: Sidney Sam (Bayer Leverkusen, 2.000.000), Maximilian Beister (Fortuna Düsseldorf, k.), Jérome Boateng (Manchester City, 12.500.000), Kai-Fabian Schulz (FSV Frankfurt, k.), Tolgay Ali Arslan (Alemannia Aachen, k., i.), Marcus Berg (PSV, 1.000.000)


WOLFSBURG

Érkezett: Caiuby (Duisburg, kv.), Vlad Munteanu (FSV Frankfurt, kv.), Nassim Ben Khalifa (Grasshoppers, 1.600.000), Arne Friedrich (Hertha BSC, 2.000.000), Simon Kjaer (Palermo, 12.000.000), Cícero (Tombense, k., 800.000), Mario Mandzukic (Dinamo Zagreb, 7.000.000)

Távozott: Christian Gentner (VfB Stuttgart, i.), Alexander Laas (RB Leipzig, i.), Jan Simunek (Kaiserslautern, 850.000), Obafemi Martins (Rubin Kazany, 9.000.000), Jonathan Santana (Kayserispor, 600.000), Réver (Atlético Mineiro, 3.000.000), Mahir Saglik (Bochum, 200.000), Daniel Adlung (Energie Cottbus, 150.000)


MAINZ

Érkezett: Marco Caligiuri (Greuther Fürth, i.), Stefan Bell (Mainz U19), Lewis Holtby (Schalke, k., 200.000), Haruna Babangida (szl.), Dragan Georgiev (Horizont Turnovo, k., 200.000), Christian Fuchs (Bochum, k., 400.000), Szalai Ádám (Real Madrid Castilla, 500.000), Szami Allagui (Greuther Fürth, 1.000.000)

Távozott: Jahmir Hyka (Mainz II), Tim Hoogland (Schalke, i.), Jared Jeffrey (Mainz II), Mario Vrancic (Mainz II), Pierre Kleinheider (Mainz II), Dragan Bogavac (szl.), Marco Rose (Mainz II), Dimo Wache (visszavonult), Csadli Amri (Kaiserslautern, i.), Malik Fathi (Szpartak Moszkva, kv.), Tufan Tosunoglu (FSV Frankfurt, i.)


EINTRACHT FRANKFURT

Érkezett: Markus Steinhöfer (Kaiserslautern, kv.), Theofanisz Gekasz (Bayern Leverkusen, 1.000.000), Andreas Rössl (Eintracht Frankfurt II), Habib Bellaid (Boulogne, kv.), Sebastian Rode (Kickers Offenbach, 250.000), Jorgosz Cavellas (Panioniosz, 1.200.000)

Távozott: Christoph Spycher (Young Boys Bern, i.), Nikosz Liberopulosz (AEK Athén, i.), Markus Pröll (szl.), Jan Zimmermann (szl.), Faton Toski (Bochum, i.), Selim Teber (Kayserispor), Alexander Krük (Osnabrück, 50.000), Juvhel Tsoumou (Alemannia Aachen, i.)


HOFFENHEIM

Érkezett: Ramazan Özcan (Besiktas, kv.), Tom Starke (Duisburg, i.), Jukka Raitala (HJK Helsinki, 250.000), Peniel Mlapa (1860 München, 1.300.000)

Távozott: Franco Zuculini (Genoa, 700.000), Pascal Gross (Hoffenheim II), Kevin Conrad (Hoffenheim II), Timo Hildebrand (szl.), Per Nilsson (Nürnberg, 450.000), Wellington (Fortuna Düsseldorf, k., 200.000), Marco Terrazzino (Hoffenheim II), Maicosuel (Botafogo, 4.000.000)


BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Érkezett: Sebastian Schachten (Paderborn, kv.), Mohamadou Idrissou (Freiburg, i.), Patrick Herrmann (Borussia Mönchengladbach U19), Jens Wissing (Preussen Münster, i.), Anderson (Tombense, 1.500.000), Igor de Camargo (Standard Liege, 4.000.000), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach U19), Bernhard Janeczek (Borussia Mönchengladbach U19)

Távozott: Moses Lamidi (RW Oberhausen, i.), Roberto Colautti (Maccabi Tel Aviv, i.), Oliver Neuville (Arminia Bielefeld, i.), Thomas Kleine (Greuther Fürth, i.), Frederic Löhe (Sandhausen, k., 20.000), Rob Friend (Hertha BSC, 1.800.000)


1. FC KÖLN

Érkezett: Andrézinho (Guimaraes, i.), Mato Jajalo (Siena, k., 250.000), Christopher Buchtmann (Fulham II, 150.000), Miro Varvodic (Hajduk, 100.000), Bienvenue Basala-Mazana (Köln U19), Reinhold Yabo (Köln U19), Konsztantinosz Jannulisz (Iraklisz Szaloniki, 300.000), Martin Lanig (VfB Stuttgart, 700.000), Alexandru Ionita (Rapid Bucuresti, 2.500.000), Marvin Matip (Karlsruhe, kv.)

Távozott: Sebastian Zielinsky (Ingolstadt, i.), Maniche (Sporting, i.), Pierre Womé (szl.), Lukas Nottbeck (TuS Koblenz), Thomas Kessler (St. Pauli, k., 50.000), Michael Gardawski (VfB Stuttgart II, k.)


FREIBURG

Érkezett: Alain Junior Ollé Ollé (RW Ahlen, kv.), Daniel Williams (Freiburg II), Jan Rosenthal (Hannover, 550.000), Maximilian Nicu (Hertha BSC, i.), Nicolas Höfler (Freiburg II), Zvonko Pamic (Bayern Leverkusen, k., i.)

Távozott: Mohamadou Idrissou (Borussia Mönchengladbach, i.), Andreas Glockner (Heidenheim), Michael Müller (Freiburg II), Eke Uzoma (1860 München, i.), Jackson Mendy (Freiburg II), Sandro Sirigu (Heidenheim, i.), Csa Du Ri (Celtic Glasgow, i.), Jaszin Abdesszadki (szl.), David Targamadze (szl.), Michael Langer (FSV Frankfurt, i.), Hamed Namusi (szl.), Felix Roth (Austria Lustenau, i.)


HANNOVER

Érkezett: Lars Stindl (Karlsruhe, i.), Willi Evseev (Hannover U19), Christopher Avevor (Hannover U19), Ron-Robert Zieler (Manchester United II., i.), Markus Miller (Karlsruhe, i.), Moritz Stoppelkamp (RW Oberhausen, i.), Emanuel Pogatetz (Middlesborough, i.), Felix Burmeister (Hannover II), Carlitos (Basel, i.)

Távozott: Arouna Koné (Sevilla, kv.), Szofien Csahed (Holstein Kiel, i.), Leon-Aderemi Balogun (Werder Bremen II, i.), Jan Rosenthal (Freiburg, 550.000), Morten Jensen (Hessen Kassel, i.), Uwe Gospodarek (visszavonult), Hanno Balitsch (Bayern Leverkusen, i.), Jacek Krzynówek (szl.), Vinícius (szl.), Arnold Bruggink (szl.), Jiri Stájner (Slovan Liberec, i.), Élson (VfB Stuttgart, kv.), Salvatore Zizzo (CD Chivas, i.)


NÜRNBERG

Érkezett: Jens Hegeler (Bayern Leverkusen, k.), Felicio Forbes (Hertha BSC U19), Mehmet Ekici (Bayern München, k., i.), Daniel Batz (Nürnberg II), Robert Mak (Manchester City II., 250.000), Per Nilsson (Hoffenheim, 450.000), Julian Schieber (VfB Stuttgart, 500.000), Rubin Okotie (Austria Wien, i.), Christoph Sauter (Mainz U19, i.), Almog Cohen (Maccabi Netanya, i.), Dario Vidosic (Duisburg, kv.), Timmy Simons (PSV, i.)

Távozott: Marcel Risse (Bayern Leverkusen, kv.), Peter Perchtold (Nürnberg II), Jonatan Kotzke (Nürnberg II), Jauhar Mnari (FSV Frankfurt, i.), Daniel Gygax (Luzern, i.), Thomas Broich (Brisbane Roar), Dominik Reinhardt (Augsburg, 100.000), Mickael Tavares (Hamburg, kv.), Breno (Bayern München, kv.), Andreas Ottl (Bayern München, kv.), Eric Choupo-Moting (Hamburg, kv.), Havard Nordtveit (Arsenal II., kv.), Dennis Diekmeier (Hamburg, 2.200.000)


KAISERSLAUTERN

Érkezett: Csadli Amri (Mainz, i.), Stiven Rivic (Energie Cottbus, 800.000), Erwin Hoffer (Napoli, k., 350.000), Jan Morávek (Schalke, k., 150.000), Jan Simunek (Wolfsburg, 850.000), Leon Jessen (Midtjylland, 600.000), Ivo Ilicevic (Bochum, 500.000), Ilian Micanski (Zaglebie Lubin, 600.000), Alan Stulin (Kaiserlautern II), Oliver Kirch (Arminia Bielefeld, i.), Rodnei (Hertha BSC, 450.000), Christian Tiffert (Duisburg, i.), Thanosz Pecosz (Bayern Leverkusen, k.)

Távozott: Markus Steinhöfer (Eintracht Frankfurt, kv.), Anel Dzaka (Kaiserslautern II), Dario Damjanovics (Kaiserslautern II), Ricky Pinheiro (Kaiserslautern II), Alper Akcam (Gaziantepspor), Christoph Buchner (Saarbrücken, i.), Fabian Müller (Erzgebirge Aue), Moussa Ouattara (szl.), Erik Jendrisek (Schalke, i.), Sascha Kotysch (szl.), Luis Robles (szl.), Dragan Paljic (Wisla Kraków, i.)


ST. PAULI

Érkezett: Fin Bartels (Hansa Rostock, i.), Gerald Asamoah (Schalke, i.), Carlos Zambrano (Schalke, k., 150.000), Moritz Volz (klubnélküli), Thomas Kessler (Köln, k., 50.000)

Távozott: Thomas Meggle (visszavonult), Andreas Biermann (szl.), Marc Gouiffe a Goufan (szl.), Jonathan Beaulieu-Bourgault (Preussen Münster, i.), Patrik Borger (szl.), Morike Sako (szl.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik