Mainz: Szalai Ádám ügyvédje bírósághoz fordult

Vágólapra másolva!
2020.09.28. 17:10
null
Szalai Ádám a válogatott szeptemberi összetartásán (Fotó: Török Attila)
Szalai Ádám ügyvédje a munkaügyi bírósághoz fordult a Mainz első csapatának edzéseitől eltiltott magyar labdarúgó képviseletében – írta meg hétfő délután a Bild.

 

„Valóban, vasárnap a mainzi munkaügyi bírósághoz fordultunk, hogy kötelezze a klubot: Szalai Ádám azonnali hatállyal visszatérhessen az első csapat edzéseire” – idézi a Bild az ügyvédet, Markus Schützöt.

A német lap értesülése szerint a bíróság október 8-ra ki is írta az első tárgyalási napot. A klubnak 5-éig van lehetősége arra, hogy eleget tegyen Szalaiék kérésének.

Ha végül a bíróság elé kerül az ügy, a Mainznak munkajogi szempontból is értelmezhető érvekkel kell majd alátámasztania döntését, amellyel a magyar labdarúgót az első keretből az U23-asokhoz irányította.

Mint ismert, a német klub kitart amellett, hogy szakmai okok miatt tették ki Szalait az első keretből, ugyanakkor a Bild hétfőn is azt sejttette, hogy pénzügyi megfontolások húzódnak meg a háttérben – egészen pontosan az, hogy a koronavírus-járvány miatt megroggyant anyagi helyzetében a klub többé nem akarja folyósítani Szalai fizetését, amely a Bild szerint évi kétmillió euró körüli összeg.

Beszámoltunk róla: a pénzügyi és szakmai szempontból is nehéz napokat élő Mainz hétfőn elbocsátotta a vezetőedzőt, Achim Beierlorzert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik