H. Á. 2021.04.15 11:29 Frissítve: 2021.04.15 11:59

Hertha: Dárdai Pál elkapta a koronavírust

A német élvonalban szereplő Hertha BSC hivatalos honlapján közölte, hogy a csapat vezetőedzője, Dárdai Pál, segítője Admir Hamzagic és egy játékos, a csatár Dodi Lukébakio legutóbbi koronavírusteszt eredménye is pozitív eredményt hozott. A Mainz elleni bajnokira a továbbiakban Arne Friedrich sportigazgató készíti fel a csapatot.

 

Dárdai Pál az előírásoknak megfelelően házi karanténba került (Fotó: AFP, archív)

A Hertha BSC hivatalos honlapján csütörtökön délelőtt megjelent közlemény szerint a klub játékosai és az első csapat edzői stábjának tagjai közül háromnak pozitív lett a legutóbbi koronavírustesztje: Dárdai Pál vezetőedző mellett segítője, Admir Hamzagic, valamint Dodi Lukébakio egyaránt tünetmentes és az előírásoknak megfelelő házi karanténba vonult. Miután Dárdai másik segítője, Andreas Neuendorf közeli kontaktszemélynek minősül, ezért ő is karanténban tölti a következő napjait, ami azt jelenti, hogy jelenleg a klub sportigazgatója, Arne Friedrich az egyetlen, aki megfelelő edzői papírokkal rendelkezik ahhoz, hogy a Mainz elleni, vasárnapi bajnokin leülhessen a Hertha kispadjára – amit tehát a történtek ellenére is megtartanak.

A klub közleménye szerint a helyi egészségügyi hatóságokkal való konzultációt követően a csapat játékosai, az edzői team és a csapatvezetés tagjai április 28-ig önkéntes és közös izolációba vonulnak, hogy így az edzések folytatódhassanak és ne kelljen meccseket elhalasztani.

Az elkövetkező időszakban a Herthánál „minden megtesznek azért, hogy az izolációban lévők között csökkentsék a kontaktok számát és napi PCR-tesztek elvégzésével próbálják növelni a biztonságot” – áll a klub közleményében.

A kiesés elleni küzdelemben rendkívül fontos találkozó előtt bukkant fel a vírus a berlini csapatnál, hiszen vasárnap este a közvetlen riválisnak számító, Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz otthonába látogat a Hertha.

A berlini klubnál korábban Rune Jarstein kapus kapta el a koronavírust.

2021.05.06 16:48:49

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Rotálás és totális futball: Dárdaiék nagyon fontos győzelmet arattak a Freiburg felett.

2021.05.03 16:56:55

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A hazaiak jobban játszottak, sok helyzetet kihagytak, de Dárdaiék így is elhoztak egy pontot.

2021.05.01 20:26:53

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. A csúcsot ostromló nyugat-európai együttes sikertörténetét magyar válogatott labdarúgók is írják.

2021.04.30 20:15:14

Német labdarúgás P. K.

Willi Orbán kapufát fejelt, Forsberg a 121. percben döntött, hosszabbításban nyertek a lipcseiek Brémában.

2021.04.27 23:17:36

Német labdarúgás CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Lássuk be, többségünknek ez nem más távoli szappanoperánál.