nemzetisport.hu 2015.07.17 21:53 Frissítve: 2015.07.18 00:01

Hertha: Dárdai középpályást vásárolt – csatárt is kellene

A Dárdai Pál által irányított Herthában folytatja a pályafutását Vladimír Darida, a Bundesligából kieső Freiburg középpályása. A berlini klub hivatalos honlapján még nem erősítette meg az átigazolás tényét, de a cseh válogatott futballista már a Hertha mezével állt a fényképezőgép elé.

Vladimír Darida (balra) nem tart a Freiburggal a másodosztályba, a Herthához szerződik (Fotó: Reuters, archív)

 

A 2012-es Európa-bajnokságon is részt vevő 24 éves játékos a legutóbbi idényben 31 bajnokin hat gólt szerzett a Freiburgban. A középpálya közepén és bal szélén bevethető futballista hamarosan négyéves szerződést köt a Herthával, melynél a hatos mezszámot viseli majd.

Vladimír Darida a Herthában folytatja (Fotó: berliner-kurier.de)

Az Augsburg és a Hannover érdeklődését is felkeltő Darida szerződtetésének lehetőségéről a Kicker értesüléseire hivatkozva már júniusban beszámoltunk, a cseh labdarúgó Mitchell Weiser után Dárdaiék második nyári szerzeménye.

A berliner-kurier.de című honlap technikailag képzett, nagy munkabírású játékosként jellemzi Daridát, aki jól lát a pályán.

A regionális oldal a csatárokat sújtó sérülések kapcsán megszólaltatta Dárdai Pált. A fővárosi együttes támadói közül Szami Allagui súlyos térdsérülést szenvedett a legutóbbi felkészülési mérkőzésen, Julian Schieber műtét után lábadozik, Salomon Kalout rejtélyes probléma hátráltatja a játékban, míg Sandro Wagner nem illik bele Dárdai játékrendszerébe.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, szükség esetén a villámléptű Haragucsi Genki is bevethető ékként. A portál hozzáteszi, ettől függetlenül a Herthának muszáj csatárt szerződtetnie a nyári átigazolási időszakban.

2021.01.14 12:07:48

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Nem is annyira a Kiel elleni kupakudarc, inkább a hónapok óta romló mutatók aggaszthatják a münchenieket.

2021.01.12 21:08:12

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a Schalke elleni 0:4-gyel hivatalosan is véget ért a Tasmania kalandja, Linken mester így összegzett: »Olyanok voltunk, mint az a magasugró, aki addig legfeljebb százhetven centit ugrott, aztán pedig a biztos kétméteres ugrókkal kellett párbajoznia«.

2021.01.09 17:48:20

Német labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem tudták megelőzni a Bayern Münchent a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is kezdőbe nevező lipcseiek.

2021.01.08 19:47:29

Német labdarúgás B. Á.

Megfordult a szokásos forgatókönyv: a bajorok 26 perc alatt kétgólos előnybe kerültek, mégis kikaptak.