T. M. 2019.10.23 11:45 Frissítve: 2019.10.23 12:02

Dortmund: máris lejárt Favre ideje, Mourinho érkezik?

A német Sport Bild információi szerint ha a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának jelenlegi vezetőedzője, Lucien Favre nem képes kivezetni együttesét a jelenlegi gödörből, José Mourinho érkezhet a helyére.

 

Mourinho Dortmundban köthet ki? (Fotó: AFP)

Nem úgy indult a Dortmund idénye, ahogy azt sokan várták: hiába a nagy nyári erősítések, nyolc Bundesliga-mérkőzésből csak négyet nyert meg, emellett három döntetlen és egy vereség a mérlege. A Ruhr-vidékieket csupán az vigasztalhatja, hogy nemcsak ők, hanem a fő rivális Bayern München is 15 pontig jutott nyolc forduló alatt.

A német sajtó szerint a Dortmund rossz szereplésének okát a vezetőség Lucien Favre-ban látja, hiszen a játékosok kvalitására és a keret mélységére ezúttal nem panaszkodhat a 61 éves svájci tréner, akinek 2021 júniusáig érvényes a szerződése.

A Sport Bild szerint már meg is van a kiszemelt – ha Favre nem tudná kihúzni a kisebb gödörből csapatát –, aki nem más, mint José Mourinho. A legutóbb a Manchester Unitedet irányító portugál tréner egyik korábbi nyilatkozatában nem zárkózott el Németországtól, sőt kifejezetten érdekesnek találta a Bundesligát. Az 56 éves trénert egyébként a Bayern Münchennel és a Real Madriddal is összeboronálták az elmúlt hetekben.

Favre sorsa a következő hetekben dőlhet el. Szerda este igazi rangadó elé néz a BVB a Bajnokok Ligájában: az Inter otthonába látogat, s ez kulcsfontosságú mérkőzés lesz a csoportból való továbbjutás szempontjából. A BVB edzőjének dolgát tovább nehezítheti, hogy csapatkapitánya, Marco Reus influenza miatt hiányozni fog. A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashat oldalunkon.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
, 3. FORDULÓ
F-CSOPORT
21.00:
Internazionale (olasz)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00: Slavia Praha (cseh)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.01.17 14:50:19

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sallai Rolandék nem felemelt kézzel érkeztek a müncheni hóesésbe, de egy góllal jobbak voltak a bajorok.

2021.01.16 13:18:51

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Örülhet a Bayern München, a lipcseiek csak döntetlent játszottak a jó formában lévő Wolfsburg otthonában.

2021.01.14 12:07:48

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Nem is annyira a Kiel elleni kupakudarc, inkább a hónapok óta romló mutatók aggaszthatják a münchenieket.

2021.01.12 21:08:12

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a Schalke elleni 0:4-gyel hivatalosan is véget ért a Tasmania kalandja, Linken mester így összegzett: »Olyanok voltunk, mint az a magasugró, aki addig legfeljebb százhetven centit ugrott, aztán pedig a biztos kétméteres ugrókkal kellett párbajoznia«.