D. S. B.
2023.06.07 09:50 Frissítve: 2023.06.07 11:27

Bundesliga: „Szoboszlai távozását szinte biztosra veszem”

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) meghívására érkezett a budapesti Puskás Arénában rendezett Európa-liga-döntőre az egyik legmeghatározóbb szaklap, a német Kicker főszerkesztője, Jörg Jakob, aki elismerően beszélt a Mandinernek a Bundesligában légióskodó magyar labdarúgókról.

A Kicker főszerkesztője szinte biztosra veszi, hogy Szoboszlai Dominik elhagyja a Bundesligát (Fotó: Getty Images)

 

 
A magyar válogatott kulcsjátékosai is lehetnek a nyár slágerigazolásai
Sportrádió: a Kicker főszerkesztője a Nemzeti Sportnál járt az El-döntő előtt
Newcastle: kezdődhet az alkudozás Szoboszlai áráról
Bundesliga: Szoboszlai Dominik bekerült az idény csapatába a neves szakportálnál
Newcastle: Szoboszlai a fő kiszemelt, 10 millió fontos fizetéssel csábíthatják – NS-infó

„Minden magyar, aki a Bundesliga valamelyik első osztályú csapatában játszik, jelenleg a német bajnokság legjobb játékosai közé tartozik, tartozott ebben az idényben. Ez túlzás nélkül így van” – hangsúlyozta Jörg Jakob. A Kicker főszerkesztője szerint szavait azok a tények bizonyítják, hogy melyik csapatban játszanak, hányszor lépnek pályára és mennyire meghatározó szerepet töltenek be csapatukban.

„És rögtön kiderül, hogy az összes statisztika őket igazolja!” – jegyezte meg Jakob, aki szerint Willi Orbán, Sallai Roland, Schäfer András és a sérült Gulácsi Péter mellett Szoboszlai Dominik egészen kimagaslik a Bundesligából.

„Egyetlen rossz szót sem hallottam egész szezon alatt a magyar játékosokkal kapcsolatban, sőt minden tekintetben – legyen ez a játéktudásuk, az elkötelezettségük, vagy a mentalitásuk – kimagaslót nyújtottak. És ez bizony egy erőteljes jele annak, ahogy a magyar labdarúgás fejlődik, ahogy a nemzeti válogatott is egyre magasabban jegyzett csapat lett” – húzta alá Jörg Jakob, akit a Mandiner a magyar játékosok jövőjéről is kérdezett.

„Legalább két játékosról azt gondolom, hogy az angol Premier League-ben folytatja, közülük is Szoboszlai távozását szinte biztosra veszem” – mondta a Kicker főszerkesztője.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.

2023.09.11 19:30:37

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindenki csak találgatja, mi a probléma gyökere.

2023.08.25 20:08:20

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A dadogós kezdés után öt gólig meg sem állt a Leipzig a szünet után védelmi hibák sorozatát bemutató Stuttgart ellen.