MTI/K. B. 2021.06.11 12:49

Bundesliga: nem tervez újabb nagy igazolást a Bayern

A német bajnok Bayern München labdarúgócsapata a nyáron már nem igazol nagy pénzért játékost – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Herbert Hainer szerint a Bayern kerete így is nagyon erős (Fotó: AFP)

 

Herbert Hainer, a bajor klub elnöke a gárda honlapjának beszélt az átigazolási időszakról, és jelezte, hogy a koronavírus-járvány negatív hatásai miatt nem terveznek újabb nagy igazolást azután, hogy megszerezték az RB Leipzigtől Dayot Upamecanót.

„Upamecano kivételével nincs nagy vásárlásra lehetőségünk ezen a nyáron” – mondta a sportvezető, egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy a járvány nagy hatással volt a költségvetésre, s ezt nem szabad alábecsülnie senkinek, még annak ellenére sem, hogy a klubnak eddig sikerült gazdaságilag jól kezelnie a nehéz helyzetet.

A Bayern a Lipcséből érkező középhátvédért 42,5 millió eurót fizetett. Mellette Omar Richards számít új szerzeménynek, aki az angol másodosztályú Reading játékosa volt, de lejárt a szerződése, így ingyen szerződtette a német klub.

Haider elmondta még, hogy hét játékos visszatér kölcsönből a csapatba, amely szerinte nagyon erős kerettel rendelkezik, így nincs is szükség újabb nagy igazolásra.  

„A járvány és a bevételek visszaesése még nagyon sokáig hatással lesz a profi futballra” – jelentette ki az elnök, aki értetlenül áll a sajtóban megjelenő igazolási pletykák és hírek előtt: „Amikor hallom a pletykákat és az összegeket, amikről szó van, felteszem magamban a kérdést, hogy a klubok miből fizetik majd ki ezeket az árakat, különösen azok, amelyek már így is hatalmas adósággal küzdenek.”

2021.09.25 14:39:29

Német labdarúgás B. Á.

A lipcsei együttes Szoboszlai nélkül, Gulácsival és Orbánnal a soraiban hatot lőtt a berlinieknek.

2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.