MTI/K. B. 2021.06.11 12:49

Bundesliga: nem tervez újabb nagy igazolást a Bayern

A német bajnok Bayern München labdarúgócsapata a nyáron már nem igazol nagy pénzért játékost – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Herbert Hainer szerint a Bayern kerete így is nagyon erős (Fotó: AFP)

 

Herbert Hainer, a bajor klub elnöke a gárda honlapjának beszélt az átigazolási időszakról, és jelezte, hogy a koronavírus-járvány negatív hatásai miatt nem terveznek újabb nagy igazolást azután, hogy megszerezték az RB Leipzigtől Dayot Upamecanót.

„Upamecano kivételével nincs nagy vásárlásra lehetőségünk ezen a nyáron” – mondta a sportvezető, egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy a járvány nagy hatással volt a költségvetésre, s ezt nem szabad alábecsülnie senkinek, még annak ellenére sem, hogy a klubnak eddig sikerült gazdaságilag jól kezelnie a nehéz helyzetet.

A Bayern a Lipcséből érkező középhátvédért 42,5 millió eurót fizetett. Mellette Omar Richards számít új szerzeménynek, aki az angol másodosztályú Reading játékosa volt, de lejárt a szerződése, így ingyen szerződtette a német klub.

Haider elmondta még, hogy hét játékos visszatér kölcsönből a csapatba, amely szerinte nagyon erős kerettel rendelkezik, így nincs is szükség újabb nagy igazolásra.  

„A járvány és a bevételek visszaesése még nagyon sokáig hatással lesz a profi futballra” – jelentette ki az elnök, aki értetlenül áll a sajtóban megjelenő igazolási pletykák és hírek előtt: „Amikor hallom a pletykákat és az összegeket, amikről szó van, felteszem magamban a kérdést, hogy a klubok miből fizetik majd ki ezeket az árakat, különösen azok, amelyek már így is hatalmas adósággal küzdenek.”

2021.06.07 17:55:43

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„A támadóharmadban bárhol bevethető, mindig meglepi a védőket váratlan megoldásaival.”

2021.05.27 23:34:16

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. El is érkeztünk a Dárdai-jelenség kulcsához.

2021.05.25 23:33:11

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nálunk nem a szakmai vonulat, hanem az eredmények döntöttek búcsúról, érkezésről.

2021.05.22 15:18:45

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A félidőben még a tartalékos berliniek vezettek, de végül vereséggel zárta az idényt Dárdai Pál csapata.

2021.05.22 15:03:31

Német labdarúgás K. T. I.

A Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann idegenbeli vereséggel búcsúzott el a lipcsei csapat kispadjától.