T. I. 2020.01.07 06:52 Frissítve: 2020.01.12 15:50

Bundesliga: Haaland elárulta, mi döntött a BVB és az MU között

Másfél héttel Dortmundba igazolása után megszólalt Erling Haaland. A kis túlzással fél Európa által csábított norvég támadó elárulta, miért választotta a német klubot, s miért nem mondjuk a Manchester Unitedet. A Red Bull Salzburgtól szerződtetett játékos tavaszi céljairól is beszélt.

Erling Haaland lépésről lépésre tervez Dortmundban (Fotó: AFP)

 

„Közvetlenül odajöttek és azt mondták: »Szükségünk van rád elöl, tetszik a játékstílusod, azt akarjuk, hogy nálunk legyél.« Tetszett, ahogyan beszéltek velem, ez hozta meg bennem a döntést. Egyszerűen azt éreztem, hogy a Dortmunddal jól passzolnánk egymáshoz” – idézte Haalandot a goal.com cikke.

A Dortmundra január 18-án vár legközelebb tétmérkőzés, kérdés, Haaland addig mennyire tudja felvenni a Bundesliga-csapat ritmusát.

„Előbb kicsit meg kell ismerjük egymást a csapattársaimmal, és biztos vagyok benne, hogy utána jó egységet alkotunk majd. Ha elég jól teljesítek, biztosan megkapom a játéklehetőséget. A lényeg, hogy lépésről lépésre kell most haladni. Játszani szeretnék, tudom, hogy képes vagyok hozzátenni a csapat játékához. Ez a fő célom, de előtte kisebb célokat kell kitűznöm magam elé és azokat elérni. Ha így teszek, tudom, hogy minden rendben lesz” – fogalmazott a norvég csatárígéret.

A játékost korábban tanácsadóként segítő, a dortmundi szerződés óta viszont Haaland menedzsereként említett Mino Raiola korábban a brit Telegraphnak mondta el, a Manchester Uniteddal többször tárgyaltak, mint a Dortmunddal, az MU mégsem tudta meggyőzni a Red Bull Salzburgtól távozó 19 éves csatárt.

„A Manchester United volt az az együttes, amely a legtöbbször kereste közvetlenül őt. Ők egyeztettek a legtöbbször. Mindenkinek megvolt a lehetősége arra, hogy személyesen is beszélgessen vele. Így volt ez Oléval is, főleg, hogy már korábbról is ismerték egymást” – szólaltatta meg a játékosügynököt a Telegraph.

„Haaland arra jutott, hogy jelen pillanatban nem a United jelenti a megfelelő lépést a karrierjében. Semmit sem tettünk, ami az MU vagy Ole ellen irányulna. Személyesen ő hozta meg a döntését, arra jutott, hogy jelenleg a Dortmund az, amely a legjobb választás számára 19 évesen.”

2020.11.22 14:57:53

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Sallai csapata meglepetésre hazai pályán vesztett az eddig nyeretlen Mainz ellen.

2020.11.21 18:00:01

Német labdarúgás M. G.

Gulácsi kezdő volt, Orbán a szünetben állt be, a Frankfurt nem érdemtelenül harcolt ki döntetlent.

2020.11.18 20:42:29

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

NS-VÉLEMÉNY. Oda az ellenállhatatlan támadófutball, amiért milliók rajongtak.

2020.11.07 17:45:54

Német labdarúgás M. G.

A müncheniek elvesztették Kimmichet, de győztesként hagyták el Dortmundot, s ismét az élre álltak.

2020.11.07 15:13:47

Német labdarúgás VÉGH JÁNOS

Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszották a találkozót, Sallai Roland 75 percet kapott.