Bayern: Thomas Müller kész visszatérni a válogatottba

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.22. 12:32
null
Thomas Müller (jobbra) kész visszatérni a nemzeti csapatba, ha Joachim Löw (balra) meggondolná magát (Fotó: AFP)
Joachim Löw, a német válogatott trénere 2019 elején döntött úgy, hogy több rutinos, az elmúlt évtizedben meghatározó játékost „vonultat vissza” a válogatottól. A Spanyolország elleni Nemzetek Ligája-zakó azonban megváltoztathat egy s mást.

A 2019 óta mellőzött futballisták között van a Bayern Münchenben azóta sokadvirágzását élő Thomas Müller is. A támadó szerepe újra és újra előtérbe kerül, a német közvélemény nagy része amondó, helye lenne a „nationalelfben”. A korábbi szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann, valamint a Bayern és a német válogatott ikonikus alakja, Lothar Matthäus is arról beszélt a kiütéses, 6–0-s spanyol sikert hozó Nemzetek Ligája-meccsük után, hogy eljött a pillanat, Löwnek meg kell gondolnia magát. Természetesen Müllert is megszólaltatták az ügyben.

„Fájdalmas volt, ami történt. Az ember gyötrődik, már csak a klubtársai miatt is, s mindazokért, akiket jól ismer, mert együtt játszottak éveken át. Ahogyan korábban is mondtuk, egyikünk sem vonult vissza a válogatottól” – reagált a visszatérést firtató kérdésre a 31 esztendős játékos.

Müller mellett a szintén a Bayernben futballozó Jérome Boateng, valamint az azóta már a Dortmund szerelését viselő Mats Hummels jár még hasonló cipőben. Hummels korábban már jelezte, bármikor kész lenne magára húzni a válogatott mezét.

„Az én fejemben Mats Hummels mint válogatott játékos nem a szekrény sarkába dobott zokni, akit soha többé nem lehet megtalálni”– használt már-már költői képet a 70-szeres válogatott futballista a Sport Bildnek adott interjúban.

A német válogatott 1931-ben szenvedett legutóbb olyan súlyos vereséget, mint most Spanyolországtól. Akkor Ausztria verte meg a csapatot 6:0-ra.

EMLÉKEZTETŐÜL
NEMZETEK LIGÁJA
6. FORDULÓ

A-DIVÍZIÓ
4. CSOPORT
Spanyolország–Németország
6–0 (3–0)
Sevilla, Estadio de La Cartuja, zárt kapuk mögött. Vezette: A. Ekberg (svéd)
SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Sergi Roberto, Ramos (E. García, 43.), Pau Torres, Gaya – Rodri, Canales (Fabián Ruiz, 12.) – Dani Olmo (Gerard Moreno, 73.), Koke, Ferran Torres (Asensio, 73.) – Morata (Oyarzabal, 73.).Szövetségi kapitány: Luis Enrique
NÉMETORSZÁG:Neuer – Ginter, Süle (Tah, a szünetben), Koch, Max – Goretzka (Neuhaus, 61.), Gündogan, Kroos – Gnabry, Werner (Henrichs, 76.), L. Sané (Waldschmidt, 61.).Szövetségi kapitány:Joachim Löw
Gólszerző:Morata (17.), Ferran Torres (32., 55., 72.), Rodri (38.), Oyarzabal (88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik