Bayern: Ez a mostani cím az előző évad jutalma – Nagelsmann

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 09:33
null
Megvan Nagelsmann első trófeája a Bayernnel (Fotó: AFP)
Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a kedden megnyert Német Szuperkupa az előző évad jutalma, amelyben még Hansi Flick irányította a bajorokat – írja az MTI.


A bajnoki címvédő Bayern 3–1-re megnyerte a Borussia Dortmund elleni összecsapást, így a nyáron érkezett Nagelsmann-nak új csapatánál nem kellett sokat várnia az első trófeájára.

„Ez a mostani cím az előző évad jutalma, így leginkább még Hansi és a csapat érdeme. Én viszont szeretném folytatni a trófeák gyűjtését, mert többet akarok nyerni, nem csak egyet. Az elődöm és a játékosok sokat szereztek" – fogalmazott, majd kiemelte a találkozón duplázó lengyel szupersztár, Robert Lewandowski érdemeit, akiről azt mondta, hogy hihetetlenül profi szellemiséget képvisel, és jelenléte a pályán olyan, mint egy „kiemelkedő életbiztosítás".

Az előző idény bajnoki gólkirálya két gólja mellett csapata harmadik találatánál az előkészítésből vette ki a részét. Lewandowski sorozatban a 14. tétmérkőzésén szerzett gólt, a német profi futballban csak a vasárnap elhunyt legendás előd, Gerd Müller előzi meg, aki az 1969–1970-es évadban egymást követő 16 meccsen volt eredményes. A Szuperkupa-találkozó kezdése előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a Nemzet bombázójára.

A dortmundi vezetőedző, Marco Rose szintén nyártól irányítja együttesét, amellyel a jó idényrajtot követően – 3–0-s győzelem a Német Kupában, majd 5–2-es hazai siker a bajnokság nyitófordulójában – először hagyta el vesztesen a pályát. Rose kiemelte: Marco Reus szépítő gólját követően – dortmundi szemszögből azzal alakult 1–2-re az állás – játékukban benne volt az egyenlítés lehetősége, és még akkor is sok pozitívumot látott csapata részéről, ha végül az nem sikerült, és kikaptak.

„Bátran kell játszanunk a továbbiakban is, és tanulnunk kell a hibáinkból" – mondta jókedvűen Rose.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik