CS. M.
2023.03.25 13:22 Frissítve: 2023.03.25 14:02

Bayern: bemutatták Tuchelt, aki elárulta, Lőw Zsolt is vele tart!

Szombat délben hivatalos sajtótájékoztatót tartott a Bundesligában címvédő Bayern München, amely az esemény keretében bemutatta új vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt, aki magyar szempontból is fontos bejelentést tett.   

Bemutatták Thomas Tuchelt a Bayernnél, hétfőn már edzést tart (Fotó: Twitter/Bayern München)

 

Az esemény kezdetén csak Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salimadzic sportigazgató ült le a közönség elé, hiszen először a Julian Nagelsmann távozásával kapcsolatos kérdésekre igyekeztek válaszolni.

„Egészen a Leverkusentől elszenvedett vereségig bíztunk Nagelsmannban. Bíztunk benne és reménykedtünk a képességeiben, de amikor már bizonytalanná válsz, cselekedned kell! Szerencsére volt a piacon egy topmegoldás az edzőcserére, így cselekedtünk…” – mondta a menesztésről Salihamidzic.

Ezt követőn a Mainz, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain és a Chelsea korábbi, a Bayern München jelenlegi vezetőedzője, Thomas Tuchel is leült a kamerák elé, s kezdetét vette a bemutatás.

„Gyorsan elfogadtam a klub ajánlatát, az első interjúra pedig már kedden sor került. A Bayern DNS-ében kódolva van a győzelem, megtiszteltetés, hogy már én is a klub történelmének része lehetek – fogalmazott Tuchel, majd hozzátette: Minden trófeát, minden sorozatot megnyerhetünk ebben az idényben!”

„Az edzői csapatom sem volt felkészülve arra, hogy minden ilyen gyorsan történik majd, ezért nagy köszönettel tartozom a családtagok rugalmasságáért. Arno Michel és Lőw Zsolt is velem tart, ők már több mint tíz éve dolgoznak velem” – folytatta a német szakember, aki tehát megerősítette, hogy ismét Lőw lesz az egyik másodedzője. 

A német szakember és stábja először hétfőn tart edzést a bajoroknak.

 


 

2023.06.03 11:36:28

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A magyar középpályás mindkét gólban főszereplő volt, Orbán remekelt: megvédte címét a Frankfurt ellen a Leipzig.

2023.05.20 17:10:00

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A lipcseiek idegenben 3–1-re megnyerték a rangadót, a bajorok lemaradhatnak a bajnoki címről.

2023.05.20 14:46:10

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A hosszabbításban egyenlített a Bochum, ezzel megásta a berlini csapat sírját.

2023.05.14 10:13:08

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Drámai hajrában két magyar válogatott góljával fordítottak a Werder ellen Marco Roséék.