Bayern: a vezetőség szerint Lewandowski ügynöke nyomására távozna

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 08:48
null
Vajon tényleg az ügynöke befolyásolja Lewandowskit? (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski ügynöke, Pini Zahavi rendkívül erős kijelentéseket tett a Bildnek a Bayern Münchenből távozni kívánó Lewandowski átigazolásával kapcsolatban: szerinte ügyfele a bajor klubra már csak történelemként tekint, nem érti, miért tagadja meg tőle a vezetőség, hogy olyan csapathoz szerződjön, amilyenről mindig is álmodott. Sőt, kijelentette, a Bayern nem is tett javaslatot arra, hogy a lengyel csatár meghosszabbítsa a 2023-ban lejáró szerződését.

 

 

Arról mi is beszámoltunk, hogy Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója is megerősítette, Robert Lewandowski a nyáron távozni szeretne a klubtól: „Beszéltem Lewával. Elmondta, hogy nem akarja elfogadni a szerződéshosszabbítási ajánlatunkat, és távozni szeretne a klubtól. Azt mondta, szeretne kipróbálni valami újat” – magyarázta a bajor klub sportigazgatója a Sky Germanynek.

A klub vezetőségéből többen nyilatkoztak arról, hogy a szerződése lejárta előtt biztosan nem engedik el a lengyel csatárt. Oliver Kahn klubelnök például így fogalmazott: „Távozásának kérdése nincs napirenden, Lewandowski kitölti 2023-ig kötött szerződését."

A csatár 78 éves ügynöke, Pini Zahavi élesen bírálta a Bayern vezetőségét, s tagadja, hogy szerződéshosszabbítási ajánlatot kaptak volna: „Nem, nem volt ilyen ajánlat. Robert helyzete nagyon egyértelmű: távozni akar a nyáron. És egyikünket sem a pénz érdekli, sem őt, sem engem. Nem értem, miért tagadják meg tőle a váltást, olyan klubhoz szeretne igazolni, amilyenről mindig is álmodott. A Bayern nem Lewandowskit, hanem Robertet, mint embert veszítette el.”

Zahavi szerint ennek legfőbb oka az, hogy ügyfele hónapok óta nem érzi a vezetőség tiszteletét: „Robert nem csak a világ legjobb csatára, ő nagyon intelligens ember. Pontosan tudja, mi történik körülötte, mit tervezett a Bayern. Látta, hogy Erling Haalandra akarják lecserélni. Természetesen megtarthatják Robertet még egy évig, hiszen 2023-ig szól a szerződése, de ezt nem ajánlom nekik, hiszen neki a Bayern München már csak történelem.”

Az átigazolási pletykák döntő többségükben arról szólnak, hogy a 33 éves játékos jó eséllyel az FC Barcelonánál köthet ki.

A Sportbuzzer szerint Hasan Salihamidzic sportigazgató úgy véli, Lewandowskit befolyásolja az ügynöke, s Zahavi a mozgatórugója annak, hogy a lengyel távozni akar a klubból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik