Bayern: A futballtörténelem legjobbja? Nincs olyan! – Lewandowski

KISS DOMÁNKISS DOMÁN
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 10:35
Robert Lewandowski, a Bayern München labdarúgócsapatának klasszisa is kifejtette véleményét arról, hogy ki a futballtörténelem legjobb játékosa.

„Nem lehet egy nevet kiemelni, korszakalkotó klasszisok vannak, mint amilyen te is voltál” – nézett Lewandowski a Bildnek az interjút készítő Lotthar Matthäusra.„Nem lehet egy nevet kiemelni, korszakalkotó klasszisok vannak, mint amilyen te is voltál” – nézett Lewandowski a Bildnek az interjút készítő Lotthar Matthäusra.

Lewandowski szerint nincs olyan, hogy a „futballtörténelem legjobbja” (Fotó: AFP)
Lewandowski szerint nincs olyan, hogy a „futballtörténelem legjobbja” (Fotó: AFP)

„Az utóbbi tíz-tizenöt év legnagyobbjai Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Ronaldinho, előtte pedig a brazil fenomén, Ronaldo. Mindig vannak olyan rendkívüli tehetségek, akiket a legszórakoztatóbb nézni és a legnehezebb megoldások is könnyűnek és egyszerűnek tűnnek nekik” – tette hozzá.

„Kiskoromban Roberto Baggio volt a példaképem, később Alessandro Del Piero. Ahhoz azonban túl fiatal voltam, hogy megítéljem, mi jellemzi a játékstílusát. Nem sokkal később már Thierry Henry csodálója voltam. Ahogy mozgott, a befutásai mélyről, a befejezései… Fiatal futballistaként ezek voltak azok a tulajdonságok, amelyeket én is el akartam sajátítani. Mindenben utánozni akartam Henryt” – zárta gondolatait a lengyel klasszis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik