A Bayern München bejelentette a portugál középpályás szerződtetését

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 10:44
null
Joao Palhinha most már tényleg a Bayernbe igazolt (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) legutóbbi idényében bronzérmes Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az angol Fulhamtól a portugál válogatott középpályást, Joao Palhinhát.

A 29 éves játékos már tavaly is nagyon közel állt ahhoz, hogy a bajorokhoz igazoljon, de az átigazolási időszak utolsó napján a Fulham visszamondta a transzfert, mert nem talált megfelelő pótlást. A müncheniek idén nyáron sem mondtak le a portugál válogatottal az Európa-bajnokságot is megjáró Palhinháról. Nemrég arról számolt be Fabrizio Romano átigazolási ügyekben jártas olasz újságíró, hogy a Bayern 43.2 millió fontot (plusz bizonyos feltételek teljesülése esetén további 4.2 millió fontot) fizet a Fulhamnek Palhinha játékjogáért.

Miután a portugál válogatott a negyeddöntőben búcsúzott az Európa-bajnokságtól, a 29 éves középpályás koncentrálhatott klubváltására, s a Bayern most hivatalos felületein jelentette be, hogy 2028. június 30-ig szóló szerződést kötött Palhinhával.

„Joao Palhinhát már tavaly nyáron is nagyon kereste az FC Bayern. Fontos volt, hogy ne veszítsük el a kapcsolatot. Joao nagyon szeretett volna a Bayernhez jönni, és szükségünk van ilyen játékosra. Ő a jövőnk fontos építőköve. Az Európa-bajnokságon is megmutatta erősségeit, rengeteg tapasztalatot hoz magával, hiszen korábban játszott Eb-n és vb-n is, valamint körülbelül  300-szor lépett pályára a portugál és az angol bajnokságban. Nagy stabilitást ad nekünk” – mondta a Bayern München sportért felelős igazgatósági tagja, Max Eberl.

„Ez életem egyik legboldogabb napja. Mostantól Európa egyik élcsapatában játszhatom és ezzel egy álmom válik valóra. Nagyon büszke vagyok rá. Már előretekintek a hangulatra, a szurkolókra, és szeretném élvezni a sikert a Bayernnel, illetve trófeákat nyerni – és ezért mindent megteszek” – mondta Joao Palhinha.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik