Nagelsmann maradhat, ha jól teljesít a német válogatott az Eb-n

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 14:01
Fotó: Getty Images
Julian Nagelsmann folytathatja a szövetségi kapitányi munkát, ha a német labdarúgó-válogatott hazai pályán jól teljesít a nyári Európa-bajnokságon, nincs szó a Liverpooltól távozó Jürgen Klopp szerződtetéséről – fogalmazott Andreas Rettig, a német szövetség (DFB) ügyvezető igazgatója.

 

A szombaton megjelent Focus Online-nak elmondta, Nagelsmann hosszabbítása attól függ, miként szerepel a házigazda a kontinensviadalon, amelyen a csoportban a skótok, a magyarok és a svájciak lesznek az ellenfelek.

„Egy sikeres edzőt nem küldesz el!”– jegyezte meg Rettig, de azt nem árulta el, hogy milyen eredmény minősülne „jónak” a válogatottól. 

„Nem tartozom azok közé, akik helyezéseket határoznak meg. Az a lényeg, hogy a szíveket nyerjük meg. Ez nem lenne rossz.”

Hozzátette: a csoportbeli negyedik hely biztosan nem lenne jó ajánlólevél.

Az ügyvezető igazgató a szövetségi kapitány munkáját a csapattal, a szakmai stábbal és Rudi Völler sportigazgatóval nagyon meggyőzőnek tartja.

Szóba került az is, hogy amikor Klopp bejelentette, a szezon végén elhagyja a Liverpoolt, szinte automatikusan a német szövetségi kapitányi poszt egyik jelöltjévé lépett elő. A tréner azonban azt is jelezte, hogy szabadságra vágyik, és ezt Rettig szerint tiszteletben kell tartani.

„Tiszteljük, amit ő és a szakmai stábja mondott. Szünetet akar tartani, ezért nem volt téma, hogy kapcsolatba lépünk-e vele. Magának írt elő pihenést” – fogalmazott a DFB ügyvezető igazgatója.

A német válogatott tavaly mindössze hármat nyert meg 11 mérkőzéséből, ennek nyomán a közvélekedés szerint a hazai Eb-n is elbukhat. A németek az előző két világbajnokságon a csoportkörben búcsúztak, a 2021-ben – részben Budapesten – rendezett Európa-bajnokságon pedig a nyolcaddöntőig jutottak.

A házigazdák együttese június 14-én Münchenben nyitja az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfele.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a 16 közé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik