Eb 2024: Müller szerint a németeknek le kell szállniuk a magas lóról

Vágólapra másolva!
2024.01.17. 11:42
null
Thomas Müller szerint le kell szállniuk a magas lóról (Fotó: Getty Images)
A német válogatott közelmúltbeli rossz eredményei ellenére Thomas Müller hisz abban, hogy a magyar csapattal azonos csoportban szereplő házigazda képes megnyerni a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, de szerinte előbb le kell szállniuk a magas lóról.

„Képesek vagyunk rá, igen, erről meg vagyok győződve. Ennek ellenére a német futballban mindenkinek, különösképp nekünk, játékosoknak le kell szállnunk kicsit a magas lóról” – fogalmazott a Bayern München 34 éves világbajnok támadója arra utalva, hogy a március vége óta lejátszott 10 meccséből csupán kettőt nyert meg a német együttes, s két döntetlen mellett hatszor kikapott.

„Elvesztettük azt az érzést, hogy a pályán minden pillanatban a maximumot kell nyújtanunk. Még Németországnak is, még a mi technikás játékosainknak is” – tette hozzá Müller, aki 2012-ben és 2016-ban is a bronzérmes válogatott tagja volt.

A német válogatott június 14-én a skót csapattal, 19-én a magyar válogatottal, 23-án Svájc legjobbjaival mérkőzik meg a kontinenstorna A-csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik