Bundesliga: megvan az egyezség, a Tottenhamtől igazol védőt a Bayern

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 11:27
null
Eric Dier már megérkezett Münchenbe, hamarosan aláír (Fotó: Getty Images)
Harry Kane után fél évvel újabb angol válogatott labdarúgóval erősítheti meg keretét a Tottenhamtől a német élvonalbeli Bayern München, sajtóhírek szerint ugyanis Eric Dier már most is Münchenben tartózkodik, s hamarosan átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon.

Többek mellett a német Bayern München is kiszemelte magának a Genoa kifejezetten gólerős román belső védőjét, Radu Dragusint, aki iránt leginkább a Tottenham Hotspur érdeklődött, de többek között a Napolival és az FC Barcelonával is szóba hozták.

„Nem hiszem el, hogy visszautasítottuk a Bayernt. Radu a szavát adta a Spursnek és úgy döntött, ezt tiszteletben tartja. Egy kicsit mindannyian meg vagyunk döbbenve” – mondta Fabrizio Romano olasz transzferguru szerint Dragusin menedzsere a Gazeta Sporturilornak, Romano pedig később arról számolt be, hogy a román labdarúgó csütörtökön érkezik meg a Tottenhamhez, ahol orvosi vizsgálatokon vesz részt.

Az olasz újságíró úgy tudja, Dragusin 2029-ig ír alá idényenként hárommillió eurós fizetésért, a Tottenham pedig 25+5 millió eurót fizet a Genoának.


Dragusin érkezése miatt még inkább létszámfelettivé válhat Londonban az ebben az idényben négy bajnokin mindössze 199 percet játszó Eric Dier, aki rövid időn belül a második olyan Hotspur-labdarúgó lehet Harry Kane után, aki a Tottenhamtől a Bayernhez igazol. A Sky Sports német kiadásának átigazolásokra szakosodott újságírója, Florian Plettenberg X-oldalán ugyanis arról számolt be, hogy Dier már megérkezett Münchenbe, a két klub pedig hamarosan megegyezik egymással, ezt követően eshet át az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

Plettenberg értesüléseit Fabrizio Romano azzal egészítette ki, hogy a müncheniek négymillió eurót fizetnek Dierért, akire azért van szükségük, mert jelenleg a dél-koreai Kim Min Dzse az Ázsia-kupán szerepel Katarban, a marokkói Nusszar Mazraui pedig az Afrikai Nemzetek Kupáján vesz részt, Matthijs de Ligt nemrég épült fel sérüléséből, Dayot Upamecano pedig hullámzóan teljesít.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik