Német Kupa: Gulácsi utolsó meccsét játszotta Lipcsében? – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.11.04. 12:47
null
Az RB Leipzig szurkolói oldala szerint nem kizárt, hogy Gulácsi Péter a Wolfsburg ellen játszotta utolsó mérkőzését lipcsei színekben (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, nem kis meglepetésre már a legjobb 32 között búcsúzott a Német Kupa további küzdelmeitől az eddigi címvédő RB Leipzig, melynek kapuját a Wolfsburg elleni idegenbeli 1–0-s vereség alkalmával a súlyos sérülésből felépült magyar válogatott Gulácsi Péter védte, de a klub ügyeivel foglalkozó honlap, az rblive.de arról ír: nem kizárt, hogy a 33 éves magyarnak ez volt az utolsó mérkőzése a lipcseieknél.

 

Az MTK-ban nevelkedett Gulácsi Péter 2012-ben távozott Liverpoolból, s lett az osztrák Red Bull Salzburg játékosa, ahonnan két évvel később állt tovább a német élvonalbeli testvércsapathoz, az RB Leipzighez, amely mára az élvonal meghatározó alakulata, s az elmúlt hat évben négy Német Kupa-döntőjéből kettőt is megnyert.

Gulácsi Péter azonban 2022. október 5-én, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, amely miatt közel egy év után térhetett csak vissza, ám a német élvonalban nem tudta visszavenni a helyét Janis Blaswichtól.Az rblive.de szerint a lipcseiek német kapusa olyan jól teljesít, hogy akár az is lehet, Gulácsinak a keddi volt az utolsó mérkőzése az RB Leipzignél.

A portál azt írja, Marco Rose vezetőedzőnek nincs oka a változtatásra, a 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező Gulácsi visszakerülését pedig az is nehezíti, hogy a lipcseiek még 2022-ben előszerződést kötöttek a belga Genk kapusával, Maarten Vandevoordttal, aki 2024 nyarán csatlakozik a csapathoz, míg Blaswich nemrég 2026-ig írt alá.

„Gulácsi esélyei tehát elhanyagolhatóak az első számú kapus helyének visszaszerzésére, főleg a kupából való kiesés után, mert egyértelmű, hogy Marco Rose rotál és a kupában Gulácsit állítja kapuba” – írták.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Wolfsburg–RB Leipzig 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik