Hertha: Palkó erőnléti állapota több mint megfelelő – Dárdai Pál

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 17:58
null
Dárdai Pál (Fotó: Getty Images)
Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) érdekelt Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál. A 47 éves szakvezető beszélt a kapuskérdésről, a Berlinbe két napja visszatérő fiáról, Palkóról, valamint a közelmúltban verekedésbe kerülő – s emiatt a keretből is kikerülő – kapus, Marius Gersbeck helyzetéről is.

 

„Kapusposzton nem tudok meglepetéssel szolgálni, Oliver Christensen kezd Düsseldorfban – fogalmazott Dárdai Pál. – Olli volt az első számú kapus az előző évadban is, ebben a tekintetben nincs változás.”

„Edzőként az a krédóm, hogy minden játékos a fiam, így Palkó is. Palkó minőségi játékos, aki gyors, és az úgynevezett utolsó passzokat is jól oldja meg. Ez a legnagyobb erőssége, s szerintem ez nagyon hiányzott a Herthából az elmúlt években. (...) Palkó erőnléti állapota több mint megfelelő, minden edzésen részt vett, és tagja a Düsseldorfba utazó keretnek” – mondta a Berlinbe két napja visszatérő Dárdai Palkóról a 47 éves tréner, akit az ausztriai edzőtábor folyamán történt verekedés miatt a keretből kitett kapusról, Marius Gersbeckről is megkérdeztek.

„Edzőként logikus döntést hoztam, amikor hazaküldtem az edzőtáborból. Az esetnek nem volt hatása a csapatra. (...) Az akadémián remekül együtt tudtam működni Mariusszal, ő is a Herthához tartozik. Az igazság az, hogy szükségem van egy Gersbeck-típusú karakterre a csapaton belül. Ezzel együtt fontos, hogy a játékosok példaképek legyenek, és ne sértsék meg a klub renoméját. Az ügyet kivizsgáljuk, és ha eleget tudunk, akkor dönteni fogunk” – nyilatkozta a Gersbeck-ügyről Dárdai Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik