Bundesliga: hova tovább? – Cancelo távozott a Bayernből

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 17:26
null
Joao Cancelo fél évet töltött a bajoroknál (Fotó: Getty Images)
Két labdarúgójától is elbúcsúzott a német Bundesliga bajnoka, a Bayern München. A következő idényt Joao Cancelo és Daley Blind sem a bajorokkal kezdi meg – kommunikálta a klub a hivatalos Twitter-oldalán.

 

Január végén derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a Manchester City védője, Joao Cancelo a Bayern Münchenben tölti a tavaszt. A portugál játékos azonban nem találta meg a számításait a bajoroknál, hiába nyert bajnokságot, Julian Nagelsmann és Thomas Tuchel irányítása alatt sem lett a kezdőcsapat biztos tagja. Májusban már arról szóltak a hírek, hogy a klub nem marasztalja a portugál középpályást, ez pedig most biztossá is vált, elköszöntek Cancelótól.

A pálya mindkét szélén bevethető portugál védő visszatér ugyan a Manchester Cityez, Pep Guardiola azonban már jelezte, nem számol vele a következő idényben (sem). Cancelo iránt télen a Barcelona, tavasszal pedig az Arsenal is érdeklődött, hivatalos ajánlatot azonban egyik klub sem tett.

Rövid és sikertelen időszaka után Daley Blind is távozik a bajoroktól. A 33 éves védő Cancelóhoz hasonlóan télen érkezett Németországba, a váltás pedig neki sem jött be. Az ingyen igazolt Blind mindössze négy meccsen lépett pályára a Bundesligában, egy találkozót játszott végig, a Bajnokok Ligájában pedig egy mérkőzésen sem szerepelt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik