Dortmund: Haller először jelentkezett edzésre a BVB-nél

Vágólapra másolva!
2023.01.02. 21:55
null
Haller elkezdte a rehabilitációs munkát a Dortmundnál (Fotó: Getty Images)
Két műtét és kemoterápiás kezelés után hétfőn edzésbe állt a Borussia Dortmundnál a hererákkal – a jelek szerint – sikerrel megküzdő Sébastian Haller.

A Kicker beszámolója szerint a 28 éves Haller számára az elmúlt fél év igencsak nehéz volt, a nyáron még úgy igazolt az Ajaxtól a Borussiához, hogy ő lesz a Manchester Cityhez távozó Erling Haaland után a csapat első számú gólfelelőse, ám érkezése után röviddel kiderült: megtámadta szervezetét a kór.

Két műtét és kemoterápia következett a gólok helyett, és hosszú út vissza a normális élet felé. Hétfőn aztán újabb lépést tett ebbe az irányba, amikor fél évvel szerződtetése után első alkalommal edzhetett együtt a Borussia Dortmund első csapatával. (Haller októberben egyszer már edzésbe állt, de akkor nem a Dortmundnál, hanem az Ajaxnál kért és kapott edzéslehetőséget.)

A jelenlegi tervek szerint a francia születésű, de édesanyja származása révén az elefántcsontparti válogatottban szereplő csatár is elutazik a német csapattal a jövő pénteken kezdődő egyhetes edzőtáborba Marbellába.

„Nagyon pozitív, hogy itt van köztünk, igyekeztünk klubként a lehető legtöbb támogatást megadni neki, és a legfontosabb, hogy ő is nagyon nagy munkát végzett, hogy sikerrel járjon” – idézte a Ruhr Nachrichten Sebastian Kehlt, a BVB sportigazgatóját.

A korábbi kiváló játékos hozzátette: nem siettetik Hallert, óvatos rehabilitációs edzésekkel és az orvosokkal állandóan konzultálva dolgoznak a folytatásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik