FFT: vajon láthatjuk még valaha a régi Mario Götzét?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 16:20
null
Götze mozgalmas éveken van túl (Fotó: AFP)
Meg tudja menteni a karrierjét vagy a sok-sok sérülés után innen már csak lefelé vezet az út? Vajon egy napon láthatjuk még a régi Götzét, akit Messi utódjának is kikiáltottak?

 

Mario Götze rúgta a győztes gólt a 2014-es világbajnokság döntőjében, miután Joachim Löw azt mondta, bizonyítsa be, hogy még Messinél is jobb. Négy évvel később a német válogatott aranylábú hőse már pályafutása megmentéséért küzd.

Tavaly nyáron Götze azt említette, a pálya közepén érzi a leghasznosabbnak magát. Arról beszélt, próbál az olyan játékosoktól tanulni, mint Leo Messi vagy Cristiano Ronaldo, de hozzátette, Andrés Iniesta stílusa áll hozzá a legközelebb. A német karmester dolgát azonban az elmúlt években sorozatos sérülések nehezítették, és mostanra már az a kérdés, hogy láthatjuk-e egyáltalán valaha a régi formájában futballozni.

A német futballöntudatot is főleg ez a kérdés foglalkoztatja. „Lesz-e még Götze a régi?” – hangzott el márciusban a Sport Bild magazin kérdése.

Mégis, ha átgondoljuk, mi minden történt Götzével az elmúlt négy évben, a valódi kérdés talán mégis ez: akar-e egyáltalán a régi lenni?

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo magazin honlapján ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik