Bayern: Neymart felajánlották a bajoroknak, de nem kellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 18:45
null
Neymar és Neuer akár csapattársak is lehettek volna (Fotó: AFP)
Könnyen előfordulhatott volna, hogy Neymar a német labdarúgó-bajnokságba, a Bayern Münchenhez szerződik. Nem most, még 2010-ben. És 2013-ban.

 

Érdekes interjút adott Predrag Racki a horvát Novi List újságnak. A játékosügynök arról számolt be, hogy 2010-ben felajánlották Neymart a Bayern Münchennek, de a bajorok sokallták a 18 millió eurót, amely a bónuszokkal együtt 24 milliót jelentett volna. Neymar akkor még csak 18 éves volt, és a Santosban játszott.

„Már az áron megakadt a tárgyalás – mondta Racki. – Wagner Ribeiro, Neymar képviselője megbízott kétezer-tíz telén, hogy beszéljek Christian Nerlingerrel, a Bayern akkori sportigazgatójával. Nerlinger elmondta, hogy továbbra is szeretnék figyelemmel követni Neymar teljesítményét, de ekkora összeget nem hajlandóak kifizetni egy tizennyolc éves fiatalért. Kétszer is tárgyaltunk Münchenben, és Nerlinger tisztában volt vele, hogy Neymar a legnagyobb tehetségek egyike.”

Amikor a Barcelona 2013-ban 88 millió euróért szerződtette a brazilt, újra felvetődött a müncheni lehetőség is, de a németek akkor inkább Mario Götzét választották a Borussia Dortmundból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik