Hertha: A nemzetközi kupáról nem beszélünk, a pénzről igen – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.04. 10:53
Dárdai Pál szokásához híven már az év első edzésén sem ment a szomszédba tréfás megjegyzésért. A BL-kvalifikációt érő harmadik helyen telelő Hertha magyar vezetőedzője elmondta, most még nem beszédtéma náluk a nemzetközi kupaszereplés. Ellenben a pénzről már szó esett, méghozzá a karácsonyi ünnepek miatt…

„A nemzetközi kupaszereplésről most még nem beszéltünk, legfeljebb a pénzről. Nagyon sokba került a karácsonyi ünnep – mondta az újságíróknak a magyar szakember, aki 65-70 percesre tervezi az edzéseit az alapozó időszakban, nem pedig kétórásra vagy még annál is többre. – Az edzői stábnak ez több munkát jelent, a játékosoknak viszont nem.”

Mint beszámoltunk róla: a napokban a berlinieket hírbe hozták a Bayern München tehetségével, Sinan Kurttal. Dárdai jó véleménnyel van a 19 éves korosztályos válogatott szélsőről, de vele kapcsolatos fenntartásait is megfogalmazta.

„Kurt tehetséges futballista, márpedig kivételes képességű fiatalt bármikor szívesen szerződtetünk. A gyorsasága és a technikai adottságai nagyszerűek, de azt is ki kell hangsúlyozni, hogy a felnőttmezőny szintjére ő még nem egészen érett.”

A berliniek ma fizikai felméréseken vesznek részt, a héten a németországi hidegben – a vasárnapi, első edzésen mínusz tíz Celsius fok körül volt a hőmérséklet – gyakorolnak, vasárnap pedig elutaznak Törökországba. Belekben négy felkészülési mérkőzést vívnak, hármat ismerős német ellenféllel szemben. Elsőként hétfőn a Hannoverrel, amelyben Szalai Ádám ma már edzésen vett részt. Kedden a Mönchengladbach, szerdán a Bochum, míg szombaton a liechtensteini Vaduz vár a Herthára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik