Német Kupa: nagy meglepetés, a Dynamo kiejtette a Schalkét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.18. 22:32
Máris véget ért a Német Kupa-szereplés a Schalke labdarúgócsapata számára: a királykékek hatalmas meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedtek a harmadik ligás Dynamo Dresden otthonában.

A drezdaiak győzelme megérdemelt: a Dynamo sok helyzetet dolgozott ki, a 25. percben Justin Eilers révén büntetőből jutott előnyhöz, majd az 50. percben Teixeira kapáslövésével kétgólos fórt jegyezhetett fel. Az igen erős összeállításban játszó Schalke hiába hajrázott, Joel Matip fejesével csak szépíteni tudott.

A mérkőzés összefoglalója

Szenvedett a Hamburger SV is, Stieber Zoltán együttese csak tizenegyesekkel búcsúztatta a harmadosztályú Cottbust. A magyar légióst nem nevezték az összecsapásra. A Bundesliga 2.-ből kieső Cottbus a 10. percben Manuel Zeitz büntetőjével megszerezte a vezetést, és egy órán keresztül őrizte is, de a 70. minutumban jött Heiko Westermann és fejesével hosszabbításra mentette a meccset.

A 96. percben aztán megvillant Rafael van der Vaart, és szabadrúgásból kilőtte a bal felsőt, de sokáig nem örülhetett a HSV, a 105. percben Sven Michel átfűzött két védőt, majd a bal alsóba lőtt, jöhettek a tizenegyesek! Itt azonban már nem volt kérdés, a hamburgiak nagyon magabiztosak voltak, míg a hazaiak kétszer is hibáztak, így végül a HSV jutott tovább.

Az Ingolstadt Hajnal Tamás nélkül szintén szétlövésig jutott, ott azonban alulmaradt a negyedosztályú – nem mellesleg a 47. perctől emberhátrányban játszó – Kickers Offenbachtól.

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ
Kickers Offenbach (IV.)–Ingolstadt (II.) 0–0 – tizenegyesekkel 4–2
Heidenheim (II.)–Union Berlin (II.) 2–1
Energie Cottbus (III.)–Hamburger SV 2–2– tizenegyesekkel 1–4
Dynamo Dresden (III.)–Schalke 04 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik