Bundesliga 2.: Stieber gólt készített elő, nyert a Fürth

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.16. 20:52
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) negyedik fordulójának rangadóján a Stieber Zoltánt végig a soraiban tudó Greuther Fürth 2–1-es győzelmet aratott az újonc Karlsruhe otthonában. A magyar szélső elévülhetetlen érdemeket vállalt a vendégek egyenlítő góljában. A Fürth másik magyarja, Korcsmár Zsolt először volt kerettag bajnokin, de edzője nem cserélte be.

A forduló előtt még veretlen Karlsruhe a 39. percben a Stuttgart kölcsönjátékosa, Michael Vitzthum találatával szerezte meg a vezetést, amely egészen a meccs hajrájáig ki is tartott.

A 75. percben aztán Stieber Zoltán szöglete után egyenlített a Greuther Fürth. A magyar középpályás középre ívelt labdáját Kevin Kraus továbbította a kapuba. A 21 esztendős védő pályafutása során először volt eredményes a német másodosztályban. Bő tíz perccel később a győztes gólt is megszerezték a vendégek, Dominick Drexler egyéni alakítása után három pontot érő találatot szerzett. Egyébként a fiatal német támadó is első gólját lőtte a Bundesliga 2.-ben.

A zöld-fehérek négy meccs után is százszázalékosak, a következő fordulóban a Kölnt látják vendégül.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA 2.
4. FORDULÓ
Arminia Bielefeld–Paderborn 3–3
Karlsruhe–Greuther Fürth 1–2
Bochum–St. Pauli 2–2

Az élcsoport: 1. Greuther Fürth 12 pont (4 meccs), 2. Karlsruhe 7 (4), 3. Kaiserslautern 6 (3), 4. 1860 München 6 (3), 5. Erzgebirge Aue 6 (3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik